Jump to content
Dogomania

Lucky-szczeniak po złamaniu łapy, 3 m-ce w hotelu MA DOM!!! zdj str.17,25

Recommended Posts

Posted

Zadzwoniła do mnie dzisiaj nasza kochana pani Hania. To cudowna osoba, przychodzi codziennie do schroniska, wyprowadza psy na spacery, przemywa im rany, leczy i zaprowadza do gabinetu weterynaryjnego bidulki, które potrzebuja pomocy. Uratowała juz masę psiaków min. Żółtego zabiedzonego, zagrzybionego psa w typie labka, który też ma watek na dogo.

Teraz pomaga min. szczeniakowi, który trafił do schroniska ze złamaną łapa i psu w typie Onka. Onek znalazł właśnie dom a szczeniak nadal czeka w hotelu. Pani Hania opłaca hotel z własnych pieniędzy, a to niestety kosztuje, tym bardziej, że to już trwa jakiś czas i nie wiadomo ile potrwa.

Zwróciła się do mnie z prośbą o założenie wątku, gdyż sama nie potrafi poruszać się na dogo. Jest prośba o pomoc finansową na opłacenie hoteliku szczeniakowi lub o dom tymczasowy jeśli ktoś może taki zapewnić.
Pani Hania to poważna osoba mogą to potwierdzić wszystkie cioteczki z Łodzi.
Można oczywiście sprawdzić czy pies tam przebywa, pani Hania podaje adres i telefon do hotelu. Prosimy o pomoc.:modla::modla::modla: Pies nie może trafić ponownie do schroniska. Najlepszy byłby dom stały lub chociaż tymczasowy, ale znajeźć stały dom dla szczeniaka z krzywą łapą to nie takie łatwe.

A to mail od pani Hani.

Dzień dobry,

11 czerwca ze schroniska zostały wyprowadzone 2 psy i umieszczone w hotelu dla zwierząt w Złotnikach 24 gm. Dalików u pani Jolanty Burskiej tel.: 665 765 685
(043) 678 03 74

Jeden z nich to owczarek 7 letni, którego porzuciła poprzednia właścicielka prawdopodobnie uzależniona od alkoholu nr schroniskowy 514, łagodny, cudny pies z dysplazję tylnych łap. Wczoraj 10 lipca pojechał do nowego domu, Mam nadzieję, że zostanie. W schronisku nie miał lekko, bo został zamknięty na tzw. 6 bez nadziei na życie.
Drugi z tych psiakówów, to szczeniak, ok 5 miesięczny, który trafił do schroniska ze złamaną łapą w gipsie, gips zdarł po pewnym czasie
i tak został bez niczego pozostawiony w boksie z innymi psami.
W tej chwili przebywa w tym Hotelu, łapa ma się dobrze, chociaż pozostanie do końca jego życia lekko krzywa, ale sluży mu, może na niej chodzić. Jest bardzo żywym, bystrym psiakiem. Potrzebuje nowego troskliwego domu i kochających właścicieli jak rownież wsparcia finansowego. Doba w hotelu kosztuje 20 zł. Do tej pory z koleżanką trochę się wykosztowałyśmy i brakuje nam pieniążków na szczeniaka.
Podaję mój numer konta, gdyby ktoś mógł nam pomóc.
79 1090 1304 0000 0000 3003 6369 Hanna Kudlińska-Cyl, 93-161 Łódź,
ul. Naruszewicza 15 m. 179.

Pozdrawiam
Hanka

A oto szczeniak jeszcze w schronisku.

• Replies 320
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy ktoś może zapewnić chociaż tymczas dla szczeniorka. To bardzo wesoły, kontaktowy piesek, zresztą jak każdy szczeniak.

Pomoc pilnie potrzebna!!! Hotelik kosztuje, a pani Hania nie ma już pieniędzy na dalsze opłaty.

Posted

widziałam chyba dzisiaj na dogo, ze ktos oferował dom tymczasowy dla szczeniaka, ale teraz nie moge znalezc...

poszukajcie moze na mapie, tam duzo wpisow dot. domkow tym., przeciez to nie musi byc chyba w lodzi...

Posted

Widziałam ten wątek, ale to strasznie daleko i tylko na 2 tygodnie...a co potem? Chociaż i tak nie wiem co z psiakiem dalej będzie...jak nie będzie kasy na hotelik i nie znajdzie się chociaż tymczas to pozostaje schronisko...a on jest taki radosny...

Posted

Akucha dzięki. Pewnie, że urządza. Pani Hania napisała, że doba kosztuje 20 zł, czyli było by na 5 dni. :multi: Cioteczko jak zwykle jesteś niezawodna.:Rose:

Trzeba musz szukać domku, bo to juz trwa miesiąc i jak na razie domku nie widać. A on jest fajniutki i taki radosny.
Trzeba go będzie wstawić na allegro.

Posted

Nie gips ma zdjęty, ale ta łapka podobno pozostała trochę krzywa. To są zdjęcia jeszcze ze schronika.

Nie wiem co z nim bedzie. Jest tyle szczeniaków do wyboru, że chętnych na szczeniaczka z krzywą łapką ciężko znaleźć. Pani Hania go zabrała, ponieważ on przebywał w pomieszczeniach, gdzie są także psy z chorobami skóry i bała się, żeby czegoś nie załapał.

Posted

Do wystawiania potrzebne są nowe zdjęcia!!!

[SIZE="3"]Maluch potrzebuje naszej pomocy!!!! Pomóżcie każdy najmniejszy grosik sie liczy!!! Pomóżmy kobiecie, która za własne pieniądze ratuje psy z tego schroniska-molocha!!!

Posted

Wiem, że nowe zdjęcia by sie przydały. Zapytam panią Hanię czy mogłaby je zrobić.

Ten maluch radził sobie bardzo dobrze z gipsem, biegał tak szybko, że cięzko go było złapać.

Posted

Cioteczko tym razem to nie ja go ściągnęłam. Założyłam wątek na prośę pani Hani, bo ona nie umie poruszać się po dogo.
Ja go widziałam w schronisku, stąd mam zdjęcia, robił je kiedyś mój TZ :evil_lol:. Potem jak byliśmy kiedyś w schronisku, chyba po Tolę to TZ widział jak pania Hania zabiera małego i jeszcze tego pięknego owczarka. Ja myslałam, że on poszedł do adopcji. Aż tu wczoraj zadzwoniła pani Hania i okazało się, że psy cały czas były w hotelu. Owczarek przedworaj poszedł do domu, oby nie wrócił, a szczeniorek nadal czeka.:-( Mój TZ jak to usłyszał to się zmartwił. Jemu szczeniorek sią bardzo podobał, wygłaskał go w schronisku za wszystkie czasy. :evil_lol:

Posted

To :evil_lol: - to coś oznacza???? Coś Ci po głowie chodzi??? :diabloti:
A pani Hania zabiera psiaki na tymczas???

Mały potrzebuje wsparcia finansowego, cioteczki pomóżcie!!!

Posted

Cioteczko niestety nie.:shake: Pytałam TZ czy go nie weźmiemy na tymczas, ale nie da rady. Zreszta ja go rozmuniem. Dwa psy, dwoje małych dzieci i mieszkanie też małe. Jakby jeszcze doszedł brykający szczeniak to :grab:. Powiedział, że moglibyśmy go przetrzymać 2-3 dni, jakby był domek na oku, ale to musiałoby być pewne.

Pani Hania psów na tymczas nie bierze, bo ma agresywnego psa, nietolerującego innych zwierząt.