Ulaa Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 SUNIA JAMNICZEK SZUKA PILNIE DOMU Dnia 31.01 w rejonie NOWEGO SZPITALA w Chrzanowie znaleziono błąkającą się suczkę w typie JAMNIKA. Sunia była przemarznięta, wygłodzona i przestraszona. Na ciele ma otarcia - jak od zbyt ciasnych szelek - oraz wyraźną bliznę jak po sterylizacji. Sunia jest łagodna i bardzo dobrze wychowana, a do tego niesamowity pieszczoch :) Przebywa w domu tymczasowym u pani, która ją znalazła - to mieszkanie w bloku i tam jest druga sunia 14-letnia, która cały czas rzuca się na jamniczkę. Gdy pani pójdzie do pracy, nie ma szans pilnować i izolować suk. Pani boi się, że staruszka umrze na serce ze stresu. W związku z tym, w środę (czwartek) jamniorka zostanie oddana do schroniska (Mysłowice lub Olkusz...). Nie przezyje tam. Quote
anouk92 Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Ciotki tzreba się przejść po okolicznych wetach ze zdjęciem suni, może któryś ją skojarzy. Quote
paoiii Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 ehhh kurde jeszcze te schrony bardzo jej zle wrożą, miejmy nadzieje ze znajdzie sie chocby dt... :( ehhh coraz wiecej bid przybywa i to jeszcze na zime,,, Quote
Kenny Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 biedna sunia, oby nie trafiła do Olkusza :( Quote
Evelka Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Jestem. Sytuacja faktycznie nieciekawa, ale mam nadzieję, że przed czwartkiem uda się coś wymyślić. Musi się udać! O Olkuszu nawet nie chcę myśleć... Quote
Ulaa Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 Dziekuje ze jestescie :loveu: Anouk racja, trzeba zrobic wywiad u wetow, ta blizna skads pochodzi... Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Dziewczyny w zeszlym tygodniu mialam w dzienniku bardzo podobna sunie ,ona juz znalazla dom ,mam 3 telefony bo reszty niestety nie zapisalam ktore byly chetne na Tole ,zaraz wysle na pw do ulaa .Byc moze juz wzieli innego piska ale byc moze sa dalej chetni na taka jamnikowata suczke ,trzeba niestety tych ludzi przepytac poniewaz ja juz nie odpytywalam bo nie mialam potrzeby. Suczka miala tak jak pisalam na imie Tola ,zadzwoncie i powiedzcie ze macie podobna suczke . Quote
Ulaa Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 Dziekuje Foksia i Dzekus! Wyslalam namiary do opiekunki Lulu :) Quote
bianka0 Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Anita_happy ma namiary na ludzi z Lublina którzy tydzień temu poszukiwali rudej jamniczki do adopcji, po śmierci swojej staruszki. Napiszcie do niej na PW. Quote
Ulaa Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 bianka0 dzięki :) na razie pani w DT podniesiona na duchu propozycjami pomocy, zorganizowała jakoś opiekę nad suniami i mała może pobyć tam jeszcze kilka dni. Pani już nie boi się, że "zostanie na głowie z psem". Jeśli nic nie wyjdzie z rozpoznania u wetów ani ogłoszenia w gazecie, to będziemy dzwonić na numery od Foksia i Dzekus oraz usmiechniemy sie do Anita_happy :) W dodatku pani napisała mi dzisiaj, że ciężko będzie jej rozstać się z sunią. Nie ma się co dziwić, to naprawdę kochana misiaczka :loveu: Dostałą imię: Lulu. Witaj Isadoro :) Quote
Evelka Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Cieszę się, że przynajmniej na razie sytuacja jest opanowana i sunia jest bezpieczna. Quote
bianka0 Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Czyli jest szansa że DT zmieni się w DS ? Quote
__Lara Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 O, to trzymam kciuki żeby dt stał się ds! Quote
Ulaa Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 bianka0 napisał(a):Czyli jest szansa że DT zmieni się w DS ? Nie chcę się wypowiadać na ten temat, nie znam sytuacji tej rodziny... Quote
malawaszka Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 w Krakowie jest rodzina chętna zaadoptowac jamniczka - pokazywać tą sunię? Quote
Ulaa Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 Na razie wstrzymujemy się :) Na sunię jest bardzo dużo chętnych! Macie może jakąś podobną? ;):roll: Bo pani z DT postanowiła poczekać jeszcze kilka dni na zgłoszenie właściciela - a jeśli się nie zgłosi to na sunię są pewne 3 chętne osoby :multi: Ona jest taka kochana, że nie ma się co dziwić :loveu: Quote
bianka0 Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Tu są wszystkie jamniki do adopcji, podobne też. http://www.dogomania.pl/threads/173573-Jamniki-i-jamnikowate-do-adopcji-z-ca%C5%82ej-Polski-!!!!!!!!! Quote
__Lara Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Ulaa napisał(a):Na razie wstrzymujemy się :) Na sunię jest bardzo dużo chętnych! Macie może jakąś podobną? ;):roll: Bo pani z DT postanowiła poczekać jeszcze kilka dni na zgłoszenie właściciela - a jeśli się nie zgłosi to na sunię są pewne 3 chętne osoby :multi: Ona jest taka kochana, że nie ma się co dziwić :loveu: Wow, to super! Ulaa, może wykorzystaj tych chętnych na inne jamniory! Quote
Ulaa Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 No i mała w nowym domu, a dzięki niej jeszcze 2 inne jamniczki :) Quote
Evelka Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Ulaa napisał(a):No i mała w nowym domu, a dzięki niej jeszcze 2 inne jamniczki :) O, to super wieści!:multi: Quote
Recommended Posts