Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

20.06 zamieszkał z nami nowy lokator :) Dostał nowe imię, rząd misek i kosz wiklinowy na własność. Nudel, malutki piesek, jeszcze wystraszony ale przyjazny, obejrzał całe mieszkanie, wypił trochę wody a później wcisnął wszystkie swoje kołtuny pod łóżko i zasnął :)
Teraz to już oczywiście inny pies, chyba doskonale się czuje w nowym domu, a przynajmniej taką mam nadzieję.
Niestety nie mam zdjęć zaraz po przyjeździe, a szkoda. Tutaj zdjęcia z trzeciego tygodnia pobytu w domu.

Pozuję do zdjęć w mieszkaniu

A tu jestem na balkonie

No to co z tym głaskaniem?

Idziemy na spacer, więc czas na małe szaleństwo :)

Wystawiam zwierzynę

Dwa ogniki

A kuku!

• Replies 203
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
Posted

Nareszcie udało się zrobić kilka zdjęć!

Ponieważ zakup kosza wiklinowego okazał się całkowicie nietrafiony, trzeba było dokonać pewnych przeróbek. ;) Nudel okazał się budo-lubnym psem i odkąd u nas jest wciska się w każdy osłonięty kącik. A to pod łóżko, a to pod krzesło. Teraz już ma własną budę ;)

"Takie pozowanie zaczyna być trochę nudne"

"Chodźmy na spacer, tylko sie ubiorę" :)

"A tu oddaję się ulubionym czynnościom, czyli pora czesania i mizianko" ;)

• 2 weeks later...
Posted

Dzisiaj było super czesanko i kudłacz znosił ze stoickim spokojem ponad godzinne zabiegi pielęgnacyjne ;) Oczywiście pod warunkiem że jakiś smaczny kąsek wpadnie od czasu do czasu do pyska. A pycholek sie śliczniutki teraz zrobił. :)

Posted

hehe, najpierw to trzeba go było oddredzić ;) I wtedy się okazało że to pies jest nie do golenia i obcinania, na widok nożyczek ucieka, kąsa, podgryza ;) A poza tym w schronisku go wystrzygli hehe, a teraz już się zaczyna robić coraz chłodniej to moja rodzicielka stwierdzi że taki biedny piesek, zimno mu będzie, przeziębi się, bidulek jeden... ;) Na wiosne go może obetniemy, będzie łatwiej z czesaniem :)

Posted

Hehe jak mu obcinalismy dredy to dwie osoby go trzymały a druga cięła i pilnowała żeby ich nie zjadał, więc chętnie skorzystamy ale gdzieś w dalszej przyszłości ;)
Ale zapraszam na wspólny spacer szanowną sąsiadkę! :)

Posted

Mieliśmy być dzisiaj na skałkach i nici z wyjazdu. Ale w ramach rekompensaty dwugodzinny spacerek po działkowych ogródkach :)

Uśmiechnięty pychol