sachma Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Może jestem wychowana na starej szkole, ale od zawsze słyszałam, że psom nie należy podawać ziemniaków bo ich nie trawią.. jak to się ma do karm bez zbożowych w których zboże zostało zastąpione ziemniakami? czy nie są tak samo zbędne w psiej diecie jak zboże? Quote
annber Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 psy nie trawią ziemniaków ale tylko wtedy kiedy sa w całkosci lub wiekszych kawałkach natomiast kiedy je pognieciesz nie ma przeciwwskazań , poza tym tak samo jest z innymi warzywami np marchew , jak dasz psu wiekszy jej kawałek to tez jej nie przetrawi , dajac psom warzywa lub owoce musza byc zmiksowane lub byc w malutkich cząstkach Quote
martynka1978 Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Ja naszemu daje ziemniaki ale duszone raz na tydzień dostaje ,nawet są wskazane na nerki a pies był nasz chory n nerki. Quote
Marek Kurski Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 ziemniaki sa wypełniaczem stosowanym teraz głównei przez tzw. bezzbożówki. taka zamiana :evil_lol: ja chyba wolałbym mieć w karmie ryż zamiast ziemniaków Quote
mam psa Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 sachma napisał(a):Może jestem wychowana na starej szkole, ale od zawsze słyszałam, że psom nie należy podawać ziemniaków bo ich nie trawią.. jak to się ma do karm bez zbożowych w których zboże zostało zastąpione ziemniakami? czy nie są tak samo zbędne w psiej diecie jak zboże? ja też jestem z tej szkoły :) generalnie jednak uważam że ciśnienie na brak zbóż to często chwycik marketingowy :) jest sporo fajnych karm z np.kukurydza przy których chowają się bez-zbożówki w kategorii przyswajalność Quote
A&L Posted May 13, 2012 Posted May 13, 2012 [quote name='mam psa']ja też jestem z tej szkoły :) generalnie jednak uważam że ciśnienie na brak zbóż to często chwycik marketingowy :) jest sporo fajnych karm z np.kukurydza przy których chowają się bez-zbożówki w kategorii przyswajalność[/QUOTE] Jaka na przykład? Quote
Recommended Posts