sosiczka Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Śmierć ukochanego właściciela- dramat, zdawało by się, że nic już gorszego nie może spotkać, małej 9 letniej Emi. Niestety stało się jeszcze coś, co całkowicie zrujnowało psychikę, malutkiej wrażliwej suczki...sunia trafiła za kratki. Jak takie maleństwo, ma sobie poradzić, wśród tłumu? Jej wrażliwe zranione serduszko tego nie przeżyje. Emi z każdym dniem słabnie, traci nadzieję. Zawalił się jej mały świat. Ona nie rozumie dlaczego ciepłe łóżko zamieniło się na zimny, opustoszały beton. Wciśnięta w kąt, czeka, czeka na śmierć, lub na cud. Możemy zapobiec tragedii, możemy ulżyć cierpieniom małej Emi. Ciepłe posłanie, czuł dotyk, to wszytko czego pragnie to maleńkie stworzenie. Nie jest absorbująca, za czuły gest odwdzięczy się całym swoim psim serduszkiem. Emi może żyć jeszcze długie lata, jest łagodną, pocieszną suczką, toleruje inne psy. Szuka człowieka, którzy okaże jej serce, szuka anioła, który wybawi ją od śmierci. Zegar tyka, a Emi czeka... Dom dla tej suczki to szansa na życie. Każda noc spędzona w schronisku to katorga, każdy dzień spędzony za kratami zbliża ją do śmierci... Może właśnie Ty staniesz się bohaterem dla małej Emi? Ona nie wymaga wiele. Nie pozwól by iskierka nadziei zgasła. Szukamy osoby, która patrzy sercem, która w starej, małej Emi ujrzy piękną, wrażliwą suczkę i pokocha ją taką jaka jest. Emi czeka... Możliwy transport do nowego domu. Szukamy także domu tymczasowego, schronienia, na czas, aż suczka nie znajdzie domu docelowego. Wyrwijmy ją z bram piekieł... cyt z watku ogólnego: Z tą sunią jest gorzej koniecznie trzeba zrobic USG jamy brzusznej, ma podwyższone parametry watrobowe i białych krwinek. Dom na cito!!! DT/DS***** Emi dzięki zaangażowaniu Mona_ została choć na chwilę wyciągnięta ze schroniska, z wielu czynników sunia nie może zostać u Mony_. Obecnie suczka jest na klinice przechodzi szereg badań. Jest chora, ma problemy z wątroba, badania kosztują. Potrzebujemy wsparcia na leczenie suni. Wpłaty można kierować na konto: FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT 41-508 Chorzów - Maciejkowice ul. Antoniów 1 Numer konta bankowego: 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001 Z dopiskiem "Emi" Wydatki: 98 morfologia + biochemia 39 odrobaczanie + odpchlenie 22 usg jamy brzusznej wpłaty: 200zł jamnicza skarpeta 100zł Janina Sienk. Saldo: +141 zł Potrzebne jest USG jamy brzusznej, trzeba będzie pokryć koszty kliniki, potrzebna jest karma dla psów z chorą wątrobą, prosimy o wsparcie, pomóżcie nam pomagać! Quote
sosiczka Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 Potrzebna karma dla psów z chorą wątrobą :-( Quote
sosiczka Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 I jeszcze trochę schorowanej Emi: Smutek w oczach :-( I ostatnie: Quote
_Mona Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 [FONT=Times New Roman]W sob po zakończeniu wolontariatu pracownik zgłosił mi,że niepokoi go mała sunia ,która chudnie z dnia na dzień. Zabrałam ją do lek wet okazało się ,że Emi ma podwyższone parametry wątrobowe i białych krwinek. Koniecznie trzeba zrobić USG jamy brzusznej. Emi jest w schronisku w Sosnowcu od 14.09.2010, trafiła tam po śmierci właścicielki. W tym tygodniu jadę z nią ponownie do lek wet. Potrzebny na cito!!! DS/DT, ponieważ sunia nie moze zostać w schronisku ze względu na stan zdrowia. Od soboty jest u mnie na kilka dni celem jej obserwacji i opieki w trakcie leczenia. Proszę o pomoc finansową dla Emilki !!! Wpłaty prosze dokonywać na konto Fundacji SOS dla Zwierząt z dopiekiem Dla Emi. Rachunek za sobote wynosi 98 zł.[/FONT] Quote
sosiczka Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 Dzięki Mona_ za pojawienie się na wątku. Emi ma na razie tylko alegratkę, nie wiem czy robić jej ogłoszenia, czy wstrzymać się do diagnozy? Cafeanimal tez ma-klik Quote
sosiczka Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 Prezent od cioci Justyny:loveu: [FONT=MS Shell Dlg 2]http://allegro.pl/show_item.php?item=1301720566[/FONT] Quote
agusiazet Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Biedna Emi, taka starość:( Postaram się coś wyskrobać dla malizny! Quote
danka1234 Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 odpowiadam na prosbe o wsparcie złozoną na watku Jamniczej Skarpety. Sunia otrzyma wsparcie w kwocie 200zł. Dlaczego nikt dotychczas nie wstawił jej na watek jamników i jamnikowatych,prosze ja tam wstawic.Wiecej ludzi ja tam wypatrzy. http://www.dogomania.pl/threads/173573-Jamniki-i-jamnikowate-do-adopcji-z-caA-ej-Polski Quote
MagdaNS Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Jestem z wątku Skarpety im. Talcott. Jeśli wpis na naszej stronie oznacza wniosek o pomoc dla suni, bardzo proszę o przeczytanie regulaminu i napisanie na wątku Skarpety, o jaką pomoc kwotowo jest składany wniosek. Quote
sosiczka Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 [quote name='MagdaNS']Jestem z wątku Skarpety im. Talcott. Jeśli wpis na naszej stronie oznacza wniosek o pomoc dla suni, bardzo proszę o przeczytanie regulaminu i napisanie na wątku Skarpety, o jaką pomoc kwotowo jest składany wniosek. Bardzo dziękuję za odzew, na razie mamy 200 zł ze skarpety jamniczej, jeżeli sytuacja dramatycznie się zmieni na pewno napiszę :loveu::loveu::loveu: odpowiadam na prosbe o wsparcie złozoną na watku Jamniczej Skarpety. Sunia otrzyma wsparcie w kwocie 200zł. Dlaczego nikt dotychczas nie wstawił jej na watek jamników i jamnikowatych,prosze ja tam wstawic.Wiecej ludzi ja tam wypatrzy.Baaaardzo dziękujemy!:angel::modla::modla::modla::B-fly: Przyda się Emisi. Watek powstał wczoraj, zapomniałam ją dać na jamników już tam lecę. agusiazet- dziękujemy!:loveu: Quote
Awit Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 9 lat to jeszcze nie taka starość!! Bidulka kochana na stare lata znalazła się w schronie:-( Allegro bardzo ładne, szkoda, że nie ma tam numeru konta, może ileś osób by powpłacało..... Quote
sosiczka Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 No tu nie ma raczej kogos obwiniać, bo jej właściciel zmarł, co nie zmienia faktu, że ona bez DT zginie. Quote
__Lara Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Sorki, nie doczytałam. A jakiś hotelik? pozbieramy $$$? Quote
Kar0la Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Jaka kruszynka.:-( Czy wiadomo już coś więcej o jej stanie zdrowia? Będzie miała robione to USG? Jaki ona ma stosunek do innych suk? Quote
_Mona Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Kolejnym wydatkiem napewno będzie II wizyta u weta i wykoanie usg jamy brzusznej. Jutro wybieram się (o ile nic nie wypadnie) z nią do lek wet na Brynów. Narazie ma zalecenia w związku z jej obserwacją i żywieniem jest na karmie dla chorych na wątrobe. Napewno nie może pozostać w schronisku, ponieważ nikt jej dokładnie nie dopilnuje. Domek na cito potrzebny!!! Quote
_Mona Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Kar0la napisał(a):Jaka kruszynka.:-( Czy wiadomo już coś więcej o jej stanie zdrowia? Będzie miała robione to USG? Jaki ona ma stosunek do innych suk? Stosunek do innych zwierzat bardzo dobry. Z moimi 3 psami sie zgadza. Emi nie chce zostawać sama w domu , boi sę i bardzo piszczy i szczeka. Jest to związane z jej traumą po śmierci właścicielki. Quote
sosiczka Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 _Lara ona nie nadaje się do hotelu potrzebuje domowego DT :( Quote
__Lara Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 sosnowieckie schronisko napisał(a):_Lara ona nie nadaje się do hotelu potrzebuje domowego DT :( Tylko skąd taki wciąć :( Quote
Recommended Posts