Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Skutek Uboczny - tak roboczo nazywa się ten uroczy piesek.
Imię wzięło się stąd, że pies jest skutkiem ubocznym poszukiwania zaginionej Chanelki.
http://www.dogomania.pl/threads/179484-Krak%C3%B3w-Nowa-Huta!-Chanel-uciek%C5%82a!-PROSIMY-O-POMOC-W-POSZUKIWANIACH!!!!
Dostałam telefon: pani znalazła pieska. To raczej nie ten, którego szukamy, ale pani wolała się upewnić. W rozmowie telefonicznej wyszło też, że pani nie bardzo ma co z tym pieskiem zrobić. A ja jakoś nie potrafiłam powiedzieć " a co mnie to obchodzi?".
No i tak chwilowo Skutek Uboczny wylądował u mnie...

Pies jest średniej wielkości. Ma jakieś 5, może 6 lat . Dobrze wychowany, reagujący na polecenia, zna komendy, posłuszny, łagodny. Ufa człowiekowi.
Na pewno jest psem domowym - nie niszczy, nie brudzi w domu. Spokojny, niekłopotliwy. Zgadza się z innymi zwierzętami.
Myślę, że Skutek Uboczny po prostu komuś się zgubił. Znaleziono go na osiedlu Złotego Wieku - proszę o pomoc w oplakatowaniu tego i sąsiednich osiedli ( jak Dzika_Figa tu zajrzy to zrobi plakacik) - może ktoś szuka Skutka Ubocznego?
Bo psina niewątpliwie tęskni za swoim właścicielem.

więcej zdjęć:
http://picasaweb.google.com/florentynka.psy/SkutekUboczny# [FONT=&quot]

SKUTEK ZNALEZIONY ZOSTAŁ NA OS. ZŁOTEGO WIEKU.
PONIŻEJ PLAKAT DO POBRANIA - JEŚLI KTOŚ MOŻE DRUKNĄĆ I POWIESIĆ NA ZŁOTEGO WIEKU I SĄSIEDNICH OSIEDLACH TO BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNA!

%20%20Uploaded%20with%20ImageShack.us" class="ipsImage" alt="">

Uploaded with ImageShack.us

Teksty do ogłoszeń Skutka:
1
[/FONT]Wspaniały, nieprzeciętny i wesoły pies z charakterkiem, średniej wielkości, raczej młody, rudy - podpalany, długowłosy i piękny, poszukuje nowej rodziny, gdyż poprzednia go nie szuka, chociaż uciekając z domu za suczką miał nadzieję, że uda mu się bez problemu wrócić. Niestety, zagubił się na os. Złotego Wieku i zamieszkał u Pani, której zaginęła czekoladowa suczka, Chanel. Piesek jest skutkiem ubocznym poszukiwania Chanel, więc dostał na imię Skutek, a na drugie Uboczny. Szukamy dla niego najlepszych Państwa Na Świecie i przypominamy, że w dalszym ciągu poszukiwana jest Chanel, która uciekła z nowego domu na os. Dywizjonu. Oto zdjęcia obojga:

2
Nazywam się Skutek. Skutek Uboczny. Jestem Psem.
Nazwali mnie tak dziwnie, ale jak już będę Twój, możesz mnie nazywać jak chcesz.
Nie wnikajmy w to czyja to wina – może mój poprzedni pan za to odpowiada, może ja sam – w każdym razie zostałem bezdomnym psem. A przecież jestem dobrze wychowanym psim gentelmanem. Znam polecenia, umiem siadać, warować, dawać łapkę. Wiem, co psu wypada a co nie. Umiem się zachować w każdej sytuacji – bez problemu zostaję sam w domu, nie wydzieram się, nie wyję, nic nie niszczę. Nigdy nie brudzę w domu. Świetnie jeżdżę samochodem. Lubię spacery, chętnie biegam za rzucanym patykiem czy piłką. Lubię się bawić z ludźmi i umiem być przy tym uważny i delikatny. Głaskanie też lubię i przytulanie. Jestem naprawdę bardzo grzeczny!
I mogę mieszkać z kotami, zupełnie mi nie przeszkadzają. I z jakimś psem płci żeńskiej też chętnie zamieszkam. Byle nie z drugim samcem, proszę.
W każdym razie bardzo bym chciał być czyjś. Jeśli chcesz, żebym zamieszkał z Tobą to po prostu zadzwoń: 506 21 89 81 begin_of_the_skype_highlighting 506 21 89 81 end_of_the_skype_highlighting, albo napisz maila: florentynka.psy@gmail.com.

3
Skąd takie dziwne imię? To długa historia... Chętnie opowiemy Ci ją, jeśli zadzwonisz.

Skutek miał kiedyś dom i swojego człowieka, ale najprawdopodobniej się zgubił.
Poszukiwanie jego właścicieli nie przyniosło niestety żadnych efektów.
Dni mijają, nikt się po Skutka nie zgłasza... najwyższy czas poszukać mu nowego domu.

Skutek jest wspaniałym, bardzo sympatycznym i posłusznym psem.
Zna komendy, nie niszczy, nie brudzi, ładnie się zachowuje w samochodzie.
Toleruje koty, dogaduje się suczkami. Jest zdrowy i zaszczepiony na wściekliznę, w najbliższych dniach zostanie także wykastrowany.

• Replies 613
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Siostrzyczko, zrób ładny plakacik, bo mój jest szpetny, dobra?
A Skutek Uboczny został wczoraj wyprany, bo był wytytłany w czymś tłustym. W wannie był bardzo grzeczny, stał spokojnie i nie protestował.
Mam nadzieję, że ktoś go szuka - biedny Skutek chodzi po domu i popiskuje smutno. Chyba woli męskie towarzystwo, bo za Adamem łazi jak cień.

Posted

Florentynko czy masz drukarkę w domu? Zrobiłam coś jakby plakacik ale nie mam wprawy i nie wiem czy taki może być. Wysłałbym Ci go na maila i wydrukowałabyś jeden na próbę. Ja nie mam w domu drukarki więc nie mogę ocenić. Jeśli tak to proszę adresik.

Posted

[quote name='Lidan']Florentynko czy masz drukarkę w domu? Zrobiłam coś jakby plakacik ale nie mam wprawy i nie wiem czy taki może być. Wysłałbym Ci go na maila i wydrukowałabyś jeden na próbę. Ja nie mam w domu drukarki więc nie mogę ocenić. Jeśli tak to proszę adresik.
Teoretycznie mam. Praktycznie jest zepsuta i po długich negocjacjach czasem coś wydrukuje, ale tylko czarnym tuszem.
Ale przysłać możesz - florentynka.psy@gmail.com - zobaczymy co się da zrobić.

Posted

Piękne foty Florentynko ( chociaż bardzo mi na nich kogoś brakuje ..:( ) czy dacie radę cosik dziś oplakatować?? I wogóle jak Skootek w końcu z resztą stadka się zachowuje ??

Posted

weszka napisał(a):
Bardzo fajny psiaczek. Żeby tylko właściciel się znalazł... bo może jednak Skutek zagubiony a nie celowo wywalony.

Mam nadzieję, że tak...Ten pies tęskni! Zachowuje się normalnie, ale popiskuje bezradnie, patrzy na człowieka jakby mówił "zrób coś, zaprowadź mnie do mojego domu..." Jeśli ktoś go wyrzucił to zrobił straszne świństwo! To jest pies - jedynak. Nie odnajduje się w moim stadzie, woli zabawę z człowiekiem niż z innym psem.
Ktoś go wychował, nauczył różnych rzeczy ( i to wychował dobrze, bo zwierzątko naprawdę zachowuje się ujmująco), ten pies miał dobry kontakt ze swoim człowiekiem. Mam nadzieję, że jednak się zgubił.

Posted

Florentynka napisał(a):
zjedli szczotkę...

Bo psy należy karmić, chociaż raz dziennie, najlepiej suchą karmą wtedy nie będą musiały jeść szczotek:cool3: