Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sytuacja jest bardzo przykra, ale muszę to napisać - Oktawio - okropnie mnie rozbawiłaś tym "śniętym karpiem" !!!!!!!
Szkoda, że faktycznie tylko do takich zwierzaków te Osoby się nadają....

Biedny Percy - zdążył się już do tych ludzi przyzwyczaić - ogromne świństwo zrobione psiakowi...

• Replies 347
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochany, przewesoły , kontaktowy po prostu naj ! Za to co przeżył w parszywych Krzyczkach, za swą dobroć, za wspaniałe usposobienie, chyba za to ma karę ,znów jest bezdomny.

Bardzo proszę o pomoc w ogłoszeniach .

Posted

Az mnie zatkalo. Percy, to byl moj ulubieniec krzyczkowy. Niech to szlag trafi. Ale z drugiej strony, nauczka moze dla niektorych, aby nie wydawac mlodych, pelnych wigoru psow, starym osobom. Takie sytuacje zawsze moga sie powtorzyc. Szkoda psa, biedny Percy:placz: :placz:

Posted

pajunia napisał(a):
Ale z drugiej strony, nauczka moze dla niektorych, aby nie wydawac mlodych, pelnych wigoru psow, starym osobom. Takie sytuacje zawsze moga sie powtorzyc.

Są udane adopcje młodych psów starszym osobom.
A są nieudane adopcje przez młode osoby... Wczoraj do schroniska wróciła cudna, młoda sunia średniej wielkości, bo ... "wywróciła dziecko 11-letnie i to w błoto" - adopcja przez młodą, pełną energii rodzinę, która bardzo chce pieska :roll:
Młode małżeństwo wzięło szczeniaczka. Zmieniła się sytuacja pracowa obojga. Nie ma ich po 10-12 godzin. Półroczny psiak szuka domu.
Więc nie można uogólniać. To nie kwestia wieku, a ludzi.

Posted

morisowa, a ja sie jednak z Toba tak calkowicie nie zgodze. Wybacz, ale juz mialam przypadek np. ze babcia 82 letnia chciala ode mnie mlodego 2,5 rocznego boksera. " Bo ona zawsze miala boksery" Gdy starsza bokserke zaproponowalam, to sie obrazila. A ja nie wyadoptuje starszym ludziom, mlodego psa, szczegolnie prawie szczeniaka. Sama najmlodsza nie jestem, mam 7 psow i psy zawsze mialam, ale na stale juz bym nie wziela mlokosa, bo juz sil nie mam na bieganie za nim i okielznanie. Starsi ludzie nie daja rady energii rozbrykanego modzienca . I czesto potem te psy wracaja, wlasnie z tego powodu. Oczywiscie nie zaprzeczam, ze mlodzi ludzi, adoptujacy psa, tez czasami sa nieodpowiedzialni i powinni pluszaka zaadoptowac. Nieudane adopcje moga zawsze byc, i beda. Ale starsi ludzie nie powinni mlodych psiakow lub szczeniakow do adopcji dostac. I takie jest moje zdanie.

Posted

Percy ma czas do 10.04... potem mamy go zabrać... tylko gdzie...
To chyba z okazji świąt pani takie pomysły ma. Aż dziwne, że może zostać na święta, a nie zostaje wyrzucony przed świętami razem z innymi śmieciami w ramach porządków. Widać to "dobre serce" nie pozwala jej się pozbyc psa w wielkim tygodniu :roll:

Posted

Więc Percywalek był zdezorientowany, zabrały go na spacer (czyli ja i Pani nim zainteresowana), ale bez Pańci i Pańcia, potem były łzy rozstania, ale i łzy szczęścia. Podróz samochodem i nowe miejsca....Był zaniepokojony.

Jak się okazało -nowy domek i wspaniała rodzina -bowiem adoptowała go przemiła młoda dziewczyna , która mieszka z młodszym bratem i mamą . W rodzinie od zawsze były psy, ostatni ukochany Jamniś staruszek niestety już za TM.
Rodzina jednak nie potrafi żyć bez czworonoga.

Percy mieszka więc w mieszkaniu na Mokotowie i nie widać po nim by bardzo tęsknił za poprzednimi właścicielami, choć mimo wszystko miał tam dobre warunki i wspaniałą opiekę-niestety decyzja o jego adopcji wtedy nie została do końca przemyślana.
Teraz ma z kim wariować w parku i w domu zabawom nie ma końca.
za kilka dni się spotkamy , a ja o wszystkim opowiem.:lol: