Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 347
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jeden telefon:-( :shake:
on jest w tylu miejscach-taki fajny i grzeczny psiaczek-wielkość akurat do mieszkania-bystry młody piesek-i nic :placz: :placz: :placz:

PERCY PILNIE POTRZEBUJE DOM !!!!:help1: :help1:

TERMIN DO 20 PAŻDZIERNIKA!!!!:Help_2::Help_2:

Posted

Percy ma jakieś 35-40 cm. Większy już nie będzie.
Uważam, że spokojnie może mieszkać na wsi. Najważniejsi są dobrzy ludzie i własny dom na stałe. Podwórko byłoby dla niego o wiele lepsze niż pokój, w którym siedzi obecnie. On uwielbia świat, mógłby sobie wreszcie biegać.
czekam na konkrety :cool3:

Posted

Z ostatniej zbiórki robionej na prośbe Aldondy zaplacony był dług i funduszy mialo starczyc do 20 pażdziernika, co będzie dalej nie wiem.
Percywalku .....:shake: gdzie ten dom!!!!

Posted

czy ktoś ma jakiś pomysł co zrobić z biedaczkiem???? mnie kiedyś na ulicy zatrzymała jakaś kobieta jak byłam na spacerze z krzynkiem i się bardzo wzruszyła- powiedziała, że ona by mogła jakiegoś pieska przetrzymać, ale jest biedna i nie będzie w stanie go utrzymać i długo jej nie ma w domu...........myślicie żeby do niej zadzwonić..........troszkę dziwna była, ale..........jesli nie ma innego wyjścia.............na jedzenie można by się złożyć

Posted

ja bylabym ostrozna w przekazywaniu Percy`ego "dziwnej" osobie- oczywiscie, moze tak być, ze taka dziwna dla ludzi osoba oddaje całe serce zwierzęciu`, ale moze się okazać, ze oddawanie całego serca przybiera takie formy, ze przynoszą one szkodę zwierzakom.
zdecydowanie lepszym rozwiazaniem wydaje mi sie propozycja andzi69- jesli coś wypaliłoby...andziu- uśmiechamy się na pewno zbiorowo do Ciebie :)

Posted

Prześlę zdjęcia psiaka osobie zainteresowanej - zobaczymy, co prawda chce takiego do pół łydki max i do tego są jeszcze dzieci (czy wiecie jak on do dzieci?), ale wyślę i zobaczymy...niczego nie obiecuje,ale próbuje

Posted

Luna007 napisał(a):

czy ktoś ma jakiś pomysł co zrobić z biedaczkiem???? mnie kiedyś na ulicy zatrzymała jakaś kobieta jak byłam na spacerze z krzynkiem i się bardzo wzruszyła- powiedziała, że ona by mogła jakiegoś pieska przetrzymać, ale jest biedna i nie będzie w stanie go utrzymać i długo jej nie ma w domu...........myślicie żeby do niej zadzwonić..........troszkę dziwna była, ale..........jesli nie ma innego wyjścia.............na jedzenie można by się złożyć

to ważne co napisałś-dlaczego "dziwna"?
może to osoba niezrównoważona:roll:

Posted

oktawia6 napisał(a):
to ważne co napisałś-dlaczego "dziwna"?
może to osoba niezrównoważona:roll:

nie sądzę, zeby była niezrównoważona - mówila, że miała pieska, ale umarł i bardzo za nim tęskni - jego zdjęcie nosi cały czas przy sobie, mówila, że bardzo by chciała mieć znowu pieska, ale nie bardzo ją stać,ani czasowo, ani finansowo, ale jej serce coś innego szepce......a dziwna mi się wydała, bo taka wylewna i gadatliwa.............nie sądzę, żeby mogła krzywdę zrobić jakiemukolwiek zwierzęciu....................choc trudno to ocenić............czasem ci najbardziej normalni okazują się zupełnie nieodpowiedzialni..............sam nie wiem

Posted

andzia69 napisał(a):
skoro kobiecina jest na miejscu można by do niej isć pogadac, zobaczyć gdzie i jak mieszka...to mogłoby pomóc w ew. adopcji

pewnie tak................choć ta druga opcja wydaje się bardzie odpowiednia dla młodego pieska, który ma kupę energi................kiedy będzie coś wiadomo co z tym domkiem???

Posted

Jutro z Aldondą zabieramy Parcha z hoteliku. Pojedzie do naszej znajomej na tymczas. Tyle, że ona ma już mnóstwo zwierzaków (pomaga bezdomnym, szuka im domów). Dlatego będzie to płatny tymczas - my musimy pokryć koszty jego utrzymania. Za to będzie tam miał na pewno o wiele więcej miłości niż do tej pory w hoteliku, no i będzie taniej.
Psiaka trzeba zaszczepić od wścieklizny i kupić obrożę od nużeńca (taka jak od pcheł i kleszczy). Ostatnio był bez, ale teraz zmiana warunków, stres - powinien mieć, żeby mu te choróbstwo nie wróciło.
No i cały czas szukamy domu na stałe!

Posted

morisowa napisał(a):
Jutro z Aldondą zabieramy Parcha z hoteliku. Pojedzie do naszej znajomej na tymczas. Tyle, że ona ma już mnóstwo zwierzaków (pomaga bezdomnym, szuka im domów). Dlatego będzie to płatny tymczas - my musimy pokryć koszty jego utrzymania. Za to będzie tam miał na pewno o wiele więcej miłości niż do tej pory w hoteliku, no i będzie taniej.
Psiaka trzeba zaszczepić od wścieklizny i kupić obrożę od nużeńca (taka jak od pcheł i kleszczy). Ostatnio był bez, ale teraz zmiana warunków, stres - powinien mieć, żeby mu te choróbstwo nie wróciło.
No i cały czas szukamy domu na stałe!

Bardzo się cieszę, że Percy znalazł dom tymczasowy. To tak trudna sprawa.
Rozumiem, że potrzebna będzie zbiórka pieniędzy na koszty weterynaryjne i jedzenie ?

Przy tej okazji przypomnę, że nisko płatne domy tymczasowe (w cenie do 200zł.) to w przyszłości jedyny ratunek dla większości psiaków będących obecnie w drogich hotelikach.
Pomysł taki powstał już wcześniej, ale nie było zainteresowania z żadnej ze stron.
A przecież czasem ktoś ma miejsce i możliwości, ale nie bierze psiaka ze względu na niemożność utrzymania. Płatny tymczas jest uczciwym rozwiązaniem - utrzymujący mają mniejsze koszty, a dający tymczas nie jest obciążony.
Niestety - bez rozpropagowania tego pomysłu nie będzie takich tymczasów zbyt wiele.

Posted

morisowa :mad: co za Parcha :mad: ??to rycerz i to niebylejaki, bo okrągłego stołu, Percyval I!! Jedynie znalezienie domku moze Wasze winy tą potwarzą straszliwą wyrzadzone zrównoważyc.
Dziewczyny, super, ze się udalo Percy`ego gdzies ulokować :)