Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mamy za mało DT a tak wiele zwierząt potrzebuje pomocy :( Co zrobić w sytuacji kiedy na naszej drodze spotkamy zwierzaka w potrzebie? Obrócić się i udawać, że się nie widziało? :(
Psy z Piekar trafiają/albo i nie trafiają do Miedar. Bytom ma swoje schronisko. Po kwarantanie psy wrzucane są do jednego, dużego kojca. Zdrowy, silny pies ma szanse. Mała, ślepa, zabiedzona sunia...żadnych :(

Pilnie szukamy DT/DS dla Anulki.

Posted

Jutro mija 7 dzień sunieczki w swoim obecnym lokum. 7 i ostatni :-(
Pojade jutro porozmawiać, może uda mi sie wyprosić kilka dni, ale co dalej. Żołądek mi skreca na samą myśl co ja z nią zrobie :placz:

Anula jest w domu psim ideałem. Grzeczna, spokojna, nieszczekliwa, wogóle niekłopotliwa.
Jedynym problemem na chwile obecną jest to, że nie toleruje innych psów. Napewno nad tym można by popracować. Musiała mieć jakieś niemiłe doświadczenie z innymi psami a na dodatek n ie widzi jakie pies ma zamiary w stosunku do niej, wiec asekuracyjnie sie rzuca na każdego. Plusem jest to, że zupełnie nie zwraca uwagi na koty.

Posted

Wszystkie miejsca zajęte.

Dodatkowo sprawę utrudnia fakt, że Anulka bardzo źle reaguje na obecność psów, o czym wspominała Adria. Testu nie przeszedł pozytywnie nawet pies naszej wolontariuszki, którego lubią wszystkie szczekacze w okolicy. Tam, gdzie Anulka jest obecnie, nie ma do czynienia z innymi przedstawicielami swojego gatunku.

Świetnie za to dogaduje się z kotami.

Przy BARDZO sprzyjającym wietrze MOŻE uda sięwynegocjować kilka dni... Do najbliższej kontroli... A co dalej? :(

Posted

Anulka może zostać jeszcze tam gdzie jest. Kamień z serca mi spadł :oops:
Pilnie szukamy dla niej kogoś kto ją pokocha pomimo jej wieku i kalectwa.