Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Serdeczne Dzięki wszystkim za pomoc.
Podróż przebiegła z opóźnieniem, bo PANA KIEROWNIKA w schronisku nie było i musiałam czekać. W międzyczasie wysłuchałam opowieści pracownika, jak to on od roku nie miał urlopu i pracuje 24 h na dobę.
Byłam "pilnowana" więc zdjęć nie robiłam, ale mam zdjęcia z soboty.
Poproszę o adres e-mail - będą zdjęcia schroniska, które mówiąm same za siebie oraz zdjęcia suni z podróży.
W podróży sunia była idealna - siusiu i reszta na dworze, nie wymiotowała, jednak z każdą godziną jazdy było widać coraz większe wycieńczenie i osłabienie, dlatego też na miejscu - pod Tychami zapadła wspólna decyzja o przewiezieniu do kliniki. Wioząc ją, nie zdawałam sobie do końca sprawy, że może być tak źle. W międzyczasie dostałam telefon z Wrocławia, że czeka na nią dobry dom, ale po rozmowie z osobą, któa czekała na sunię na Śląsku, dostosowałam się do pierwotnych planów.

Mam dla suni 200zł, które dzisiaj wpłacę na konto "charciczki".

Poproszę o wklejenie zdjęć

• Replies 173
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sunia w podrozy;)

I zdjecia ze schroniska:shake: nie wiem co maja oznaczac te malenkie miseczki skoro wiedzac, ze ktos przyjedzie nawet nie postarali sie na tyle zeby psy mialy wode:shake:

Posted

no wiec nie wytrzymałam presji i zadzwoniłam juz do weta, z zapytaniem czy psiuta jeszcze zyje. Powiedział że tak, wczoraj jeszcze ja nakarmił, pożarła wszystko co jej dał. jakoże nadal kupkę ma luźna dostała dzisiaj leki przeciw biegunkowe, teraz wet jest na jakims zabiegu po szczególy mam dzwonić późnym popołudniem. no i wyni8ki krwi będą jutro dopiero. jest pod bobra opieką już ją dzisiaj drugi wet ogladał-brat poprzedniego i ponoc też był w szoku. powiedziałam żeby to mleczko kaloryczne jej dawali ale jako suplement a nie podstawę zywienia, przynajmniej kilka dni, zebyśmy nie zbankrutowali. zadzwonie tam jeszcze dziś wieczorkiem

Posted

:angryy: :angryy: :angryy:
brak mi słów....jak te psy mogą byc bez wody w kolejny upalny dzień:shake:
Sunia - 3ba by ją jakimś imieniem ochrzcić ( rzucamy propozycje? może Eza albo Viza? albo Vena? albo...Esta? heh a może Lady?:evil_lol: ) - jest śliczna i naprawde wychudzona, wierze jednak że z tego wyjdzie! czy jak coś to domek w Kozach jest nią nadal zainteresowany? pytam profilaktycznie:cool3:
bedziemy dziś dzwonić do Orzesza i zaplanujemy wycieczkę do naszej sirotki!

Posted

nooo,ja tez czekam na wiesci co i jak i co z domkiem, Ambra -widac moga i to nie tylko w schroniskch:( smutne ale prawdziwe:( ambra jakie plany z wycieczka?

Posted

Kobiety nie panikujcie z tą trzustką. Na dogo jest trochę osób, ktre mają zwierzęta z chorymi trzustkami. Potrzebana jest specjalistyczna karma i odpowiednia dieta. Oczywiście zależy w jakim stanie jest trzustka. mam nadzieję, że wszystko będzie OK. Ludzie adoptują psy stare, ślepe, bez wszystkich kończyn, więc, jeśli niestety to będzie trzustka trzeba być dobrej myśli. Sunia jest młoda, piękna, powinna znnaleźć domek, nawet gdyby to było jedynie lub aż zagłodzenie. Choc niestety długo głodzonym psom trzustka może wysiąść.
Trzymam kciuki.

Posted

Sali Spectra:evil_lol: haha ajcka nie mów że ogladasz mode na sukces:evil_lol:

a z wycieczką.....ja jutro jestem zwarta io gotowa na L4 ostatni dzień wiec kto ze mna jedzie do Orzesza?

muratorek terminatorek pisze się:cool3:

ważne że sunia ma apetyt i full service weterynaryjny!

a z tym imieniem prosze decydować bo znowu zaczna na nią wołać "nedza" tak jak wołali na kochanego Fuksa:mad:

Posted

imie Lady ma nawet swoją duszę::cool3:

2lata temu na wsi oszczeniła sie biszkoptowa suka o imieniu....Suka!
ludzie ja kopali, przytapiali, szczeniaki jej zabijali a ona im nadal ufała.
Aż pewnego dnia ja i moja mama wyłapałysmy pozostałe szczeniaczki w szopie gdzie je ukrywała znalazłyśmy im dom a Suke wziełyśmy do Sosnowca do domu z ogrodem i przekształciłyśmy jej imie na Lady...i teraz ma klasę!
mowie Wam z wiejskiej bidoty do miejskiej księżniczki:evil_lol:

Posted

[quote name='Ambra']a z tym imieniem prosze decydować bo znowu zaczna na nią wołać "nedza" tak jak wołali na kochanego Fuksa:mad:

:loveu: no to dla przekory i odmiany losu, z angielska, RICH(ricz-bogata)

Dla mnie charty to arystokratyczne, wrazliwe stworzonka. Dobrze mi sie kojarzy imie Oraja(takie tajemnicze,niepowtarzalne, jak sa charty). Bylo to imie pieknej charcicy, jakies championki swiata, i dalam je kiedys, dla przekory, suni, kundelce, zabiedzonej,zniedbanej,odobranej z interwencji z guzami strasznymi sutkow. Miala operacje i do smierci(dwa lata jeszcze) zyla jak ksiezniczka :) I zrobila sie oczywiscie bardzo piekna sunia:)

Posted

na książeczce zdrowia załączonej do psiutki miała napisane imię DZENA.

Jakieś takie dziwaczne, ta Oraja podoba mi się strasznie ale proponuję zapytać też o zdanie panią, która ją przywiozła bno dzwoni do mnie i się dopytuje o suczynkę i bardzo się martwi. czuje się za nią odpowiedzialna więc się z nia woeczorkiem skontaktuję i zapytam co o niej sądzi.

no i jako sęp zapytam skromnie: jak tam z pieniążkami dla niej?:oops:

Posted

asiuniap napisał(a):
Ja głosuję na Lady :loveu:

Jak w Q8 ratowalysmy charty to kazda suczka miala nadawane imie Lady:loveu: a kazdy pies byl Prince(ksiaże):loveu: no jedna sunia byla Eester(ister) bo byla w swieta wielkanocne znaleziona:loveu:

Posted

Nie to z bajki rysunkowej.:lol:
he he o co mie podejrzewasz Ambra??:p nie dałabym rady 2000 tyś. ileś odcinkow obejrzeć.
Lady tez fajne.