Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 259
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piesek siedzi caly czas w schronisku,wszyscy podbijaja posty a ja.........zwrocilam sie na poczatku ,kiedy byl post zalozony ,ze adoptuje pieska i poszukam dobry dom(to bylo tak dawno ,ze gdybym pieska adoptowala dawno mialby nowego wlasciciela i lezalby na kanapie ,a nie spal w budzie w schronisku.Kiedy zwracalam sie ,ze moze ja adoptuje ,otrzymalam odpowiedz cyt"piesek znalazl dom",no i coz widze i czytam, piesek, ciagle jest w schronisku.Staram zrozumiec,niestety nie dociera mnie do glowy ,ze lepiej pies ma w schronisku ,jak w domu u nowego opiekuna:angryy:

Posted

Nie do końca tak - Koks był w zadadzie zarezerwowany - nie zdjęłam psa z netu bo jestem przesądna, zdejmuję, jak juz jest w domku. Miał na początku sierpnia wyjechać do nowego domu. Niestety osoba która go zarezerwowała sie nie odzywa - może jeszcze nie wróciła z wakacji. Nadal czekam - napisałam emaila. Jak dostane odpowiedź, będę wiedziała co dalej.

Posted

wymogow stawianych nowym wlascicielom,robieniu zdjec,umowy adopcyjnej,kontroli.Moim osobistym spostrzezeniem jest,w sytuacji biednego Koksika, ktory naprawde niepotrzebnie przebywa w schronisku, zarezerwowany:shake: .Uwazam ,ze osoba ktora zarezerwowala Koksika jest nieodpowiednia osoba,gdyz w tej sytuacji powinna jak jej zalezy na piesku czesciej dzwonic,szukac kontaktu z pieskiem.Poza tym jak mozna rezerwowac psa jak "pare butow"zaocznie bez uprzedniej rozmowy i kontaktu z pieskiem osobiscie.

Posted

xxxx52 napisał(a):
wymogow stawianych nowym wlascicielom,robieniu zdjec,umowy adopcyjnej,kontroli.Moim osobistym spostrzezeniem jest,w sytuacji biednego Koksika, ktory naprawde niepotrzebnie przebywa w schronisku, zarezerwowany:shake: .Uwazam ,ze osoba ktora zarezerwowala Koksika jest nieodpowiednia osoba,gdyz w tej sytuacji powinna jak jej zalezy na piesku czesciej dzwonic,szukac kontaktu z pieskiem.Poza tym jak mozna rezerwowac psa jak "pare butow"zaocznie bez uprzedniej rozmowy i kontaktu z pieskiem osobiscie.

tak-tak samo ja powyżej napisałam-ludzie są beznadziejni-no i dlatego istenieją i istnieć będą schroniska:-(

Posted

Nie tracę nadziei, że ten domek sie odezwie. Wszystkie nasze psiaki sa adoptowane po podpisaniu umowy adopcyjnej z ich nowym opiekunem - z podaniem wszystkich danych i kontaktów w celu umozliwienia ewentualnej kontroli poadopcyjnej.
Wierzę że i Koks trafi do domku.

Posted

xxxx52 napisał(a):
Piesek siedzi caly czas w schronisku,wszyscy podbijaja posty a ja.........zwrocilam sie na poczatku ,kiedy byl post zalozony ,ze adoptuje pieska i poszukam dobry dom(to bylo tak dawno ,ze gdybym pieska adoptowala dawno mialby nowego wlasciciela i lezalby na kanapie ,a nie spal w budzie w schronisku.Kiedy zwracalam sie ,ze moze ja adoptuje ,otrzymalam odpowiedz cyt"piesek znalazl dom",no i coz widze i czytam, piesek, ciagle jest w schronisku.Staram zrozumiec,niestety nie dociera mnie do glowy ,ze lepiej pies ma w schronisku ,jak w domu u nowego opiekuna:angryy:

My mamy ściśle określone, własne procedury adopcyjne w ramach naszej fundacji. Niestety w przypadku współpracy z Panią nie byłyby one spełnione, gdyż Pani działa według swoich zasad. Dlatego pozostaniemy przy swoich metodach.
A Koks nie jest i nie był "zarezerwowany" - nie robimy takich rzeczy. Psu przestaje sie szukać domu, kiedy siedzi już u kogoś na kanapie - nie wcześniej. Nie jesteśmy ignorantami, śmiem twierdzić.