supergoga Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Nieduży kudłaty piesek ma około 1,5 roku. Przebywa w jednym z podpoznańskich schronisk, którymi opiekuje się nasza Fundacja, gdzie czeka na własny dom i dobrego, kochającego opiekuna. Gdy go zobaczyłam, jego sierść była jednym wielkim kłębowiskiem dredów i filcu, dlatego nazwałam go Dred. Przystąpiliśmy do stopniowego strzyżenia i usuwania sfilcowanej sierści – jest lato a psu niezwykle gorąco. Wtedy mogliśmy doskonale poznać jego charakter. Dred jest po prostu rewelacyjny. Przytulasty, łagodny, cierpliwy, kochający ludzi, ufny. Strzyżenie pierwszej części tej skłębionej masy trwało długo i dopiero pod koniec już zmęczony pokazał nam, że ma dość – delikatnie i absolutnie niegroźnie. Dred jest wspaniały, po doprowadzeniu reszty jego ciałka do stanu w miarę wygodnego na letnie upały, po wykąpaniu – gdy włos odrośnie, będzie ślicznym psem. Taki mix pon-a, sznaucerka i innych długowłosych małych psów. Grzywka nad oczkami, długi włos, zgrabna sylwetka – czarny, podpalany piękny psiak do domku. Nie powinien zostać w schronisku, nasze zabiegi na nic się nie zdadzą – sierść znów się skołtuni, a psiak – popadnie w schroniskową apatię i będzie smutnym, bezdomnym zwierzakiem. Pomóżmy Dredzikowi znaleźć dom, zanim czarny scenariusz się sprawdzi. Po ostatnim strzyżeniu psiak zmienił wygląd, zmienił tez imię – nazywa się Koks. Jeszcze Dred - w klatce, słabo widać, ale kłęby sierści można dostrzec Po pierwszej sesji fryzjerskiej - tak w połowie Dred ale wyłania sie już Koks A to już przemiana w Koksa - po strzyżeniu. Może nie wygląda jeszcze jak mister, ale to będzie piekny pies. KOmu psiaka - kudłacza. Quote
Ulka18 Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Gosiu, to chyba ponkowaty psiak jest. Widac jakie ma lapki i stopki kudlate. Allegro powinno pomoc znalezc mu domek. Quote
Dorothy Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Kibicuje mu , i tej reklamie na ostatnim zdjeciu ciociu supergogo, - Pies Dredzik - nie dla idiotow!!! Quote
supergoga Posted July 11, 2006 Author Posted July 11, 2006 Dobrze to zauważyłaś. Mój TZ odkrył, że można to tak zrobic i miał racje - Koks nie jest dla idiotów. To super pies o super charakterze. Wspaniały i...bezdomny!:-( Quote
PaulinaT Posted July 11, 2006 Posted July 11, 2006 Taki Koks.... nonono. :shake: Wracaj na górę chłopaku! Quote
nani ni Posted July 12, 2006 Posted July 12, 2006 Niezle wysmyczylyscie kawalera :cool3: Ale widzac jak on wygladal wczesniej, dziwie sie, ze udalo sie Wam w ogole zostawic troche wlosow! Jak mu siersc odrosnie, bedzie piekny! :loveu: Ludzie lubia kudlacze- mam nadzieje, ze szybko sie ktos w nim zakocha... Quote
supergoga Posted July 13, 2006 Author Posted July 13, 2006 Ale nikt nie zobaczy Koksa - psa nie dla idiotów - jeśli będzie tak spadał Quote
basiaap Posted July 13, 2006 Posted July 13, 2006 A o co chodzi z tym psem nie dla idiotów?:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Quote
supergoga Posted July 13, 2006 Author Posted July 13, 2006 Basiaap - zobacz na ostatnią chyba fotkę Koksa - tak się TZ-owi skadrowało - złosliwcowi jednemu i wyszło, że Koks to pies nie dla idiotów ;) A swoja drogą - Koksiu jest piekny, łagodny, grzeczny - i czeka. Quote
supergoga Posted July 14, 2006 Author Posted July 14, 2006 Nikt nie chce pokochac Kokiska - dlaczego :-( Quote
supergoga Posted July 15, 2006 Author Posted July 15, 2006 Od wczoraj nikogo u Koksika nie była. Śliczny były-kudłaczek tak bardzo chciałby, aby o jego wielka urodę zadbał już jego domek. To taki sympatyczny piesek, taki kochany. Dlaczego nikomu sie nie podoba. Bo obcięty niezbyt artystycznie. Fryzjer poprawi a szata jak odrośnie będzie cudna. Tylko - gdzie dom dla Koksa :shake: Quote
justin Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Koksik -pies odnowiony i już nie kudłaty czeka............ Quote
basiaap Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 supergoga napisał(a):Basiaap - zobacz na ostatnią chyba fotkę Koksa - tak się TZ-owi skadrowało - złosliwcowi jednemu i wyszło, że Koks to pies nie dla idiotów ;) A swoja drogą - Koksiu jest piekny, łagodny, grzeczny - i czeka. Aaaaaa... Nie zauważyłam:oops: A Koksik jest faktycznie absolutnie przecudowny!:loveu: Był taki cierpliwy przy obcinaniu, a trwało ono długo, oj, jak dlugo:mad: . A Koksik nie tylko nas nie pogryzł:evil_lol: , ale nawet nie wykazywał zniecierpliwienia:loveu: . Quote
basiaap Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 A kończąc - to takich dredów jak u Koksa ja jeszcze na oczy nie widziałam:-o :-o :-o . Więcej, nie wiedziałam, że takowe są możliwe... Ale po dwóch sesjach Koksik pięknie obstrzyżony jest:evil_lol: . No... może z tym pieknie to trochę przesadziłam...:evil_lol: Quote
supergoga Posted July 18, 2006 Author Posted July 18, 2006 KOksik jest pięknie ostrzyzony. Po kąpieli i drobnych poprawkach, juz takich tylko estetycznych - super cudo. A najważniejsze - z charakteru. Quote
Recommended Posts