Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja z nikim nie wspolpracuje,i nie zamierzam wspolpracowac (mysle o Polsce).My z kolezankami ratujemy zwierzeta ,i to nasz cel.Natomiast umowy adopcyjne ,nigdy nie bedziemy przekazywac osobom dajacym pieski,lub sie ich zrzekajacym.Zadne schronisko tego tez,nie robi.Zadne schronisko ,rowniez nie przekazuje adresow osob adoptujacych ,osobom,ktore oddaly psy.Co to za zwyczaje !Ostatnio rozmawialam z p.J i wszystko niejasnosci zostaly rozwiane.
W temacie koksik to pragnac adoptowac tego pieska mialam na mysli ,ze uratuje biedaka schroniskowego,a o tym ,ze pani sie za nim ukrywa nie sadzilam:shake: .Napisalam ,tylko dlatego ,ze wszyscy podbijaja posty ,a on ciagle siedzi.....................................w schronisku:-( Ja w tym czasie bylam w Poznaniu.To wszystko dla mnie nie jest zrozumiale!tu nie chodzi wcale o dobro psa! a o jakies.........!Prosze mnie wierzyc ,jest tyle biednych niechcianych sierot,ktore czekaja na ratunek i pomoc!Zycze tylko wspanialej adopcji,dla koksika .To co nas laczy ;) ,to tylko chec pomocy tym niechcianym,wyrzuconym czworonogom.:-(

• Replies 259
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:evil_lol: [quote name='xxxx52']ja z nikim nie wspolpracuje,i nie zamierzam wspolpracowac (mysle o Polsce).My z kolezankami ratujemy zwierzeta ,i to nasz cel.Natomiast umowy adopcyjne ,nigdy nie bedziemy przekazywac osobom dajacym pieski,lub sie ich zrzekajacym.Zadne schronisko tego tez,nie robi.Zadne schronisko ,rowniez nie przekazuje adresow osob adoptujacych ,osobom,ktore oddaly psy.Co to za zwyczaje !Ostatnio rozmawialam z p.J i wszystko niejasnosci zostaly rozwiane.
W temacie koksik to pragnac adoptowac tego pieska mialam na mysli ,ze uratuje biedaka schroniskowego,a o tym ,ze pani sie za nim ukrywa nie sadzilam:shake: .:-(

Zgadza się - Pani z nikim nie współpracuje i nie zamierza. O to chodzi:evil_lol:

To dobrze, ze napisała Pani sama wprost - że nie przekazuje Pani żadnych danych, informacji o miejscu pobytu psa osobom "dającym pieski"":evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: "Dającym pieski" :lol: . Ma Pani na myśli tych, którzy tu w Polsce zajmowali się danym psem, ratowali, często kosztem olbrzymiego poświęcenia i WŁASNYCH !!! pieniędzy. Chyba należy się im info o losie psa...
My akurat psy, które są pod nasża opieka, często leczymy i sterylizujemy sami (proszę spojrzeć w wątki Adelki, sznaucera Lucky'ego, Azy i innych) - dlatego uważamy, ze informacja sie nam należy. Pomijając fakt, ze jako organizacja jesteśmy zobowiazani do kontroli poadopcyjnych.
A kopie umów - we wszystkich schroniskach, z którymi współpracujemy - zostawiamy.

I jeszcze jedno:evil_lol: Ja sie za Koksem nie ukrywam:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Rozbawiła mnie Pani...

Posted

.........................................................................

prawda jest taka, ze xxxx52 w wiekszosci przypadkow sama robi kontrole wyadoptowantm przez siebie psiakom
nie kazdy zyczy sobie aby jego adres byl przekazywany dalej...
jakos nie widze siebie, abym miala jechac 1000km i sprawdzac mojego podopiecznego...
mam pelne zaufanie do Romy, zaluje tylko, ze nie wszyscy wykorzystuja jej prace (nowofunlandy, bokserki, coli itp)

po nowofunlandy mialy przyjechac osoby z organizacji zajmujacymi sie ta rasa,
przy okazji miala jechac bernardynka i jeszcze nowofunlando podobny z zamoscia :roll:ale niestety ............

Posted

ata napisał(a):
.........................................................................

prawda jest taka, ze xxxx52 w wiekszosci przypadkow sama robi kontrole wyadoptowantm przez siebie psiakom
nie kazdy zyczy sobie aby jego adres byl przekazywany dalej...
jakos nie widze siebie, abym miala jechac 1000km i sprawdzac mojego podopiecznego...
mam pelne zaufanie do Romy

No i ok, Ata.
My natomiast mamy w ramach fundacji takie a nie inne zasady - dlatego nie będziemy korzystać z tej możliwości.

Posted

Slowo "wspolpraca"rozumiem wiazanie sie np.z jednym schroniskiem,ciagly kontakt.
Informacje zawsze podaje, gdzie te biedaki wyjezdzaja,gdzie przebywaja,przesylam zdjecia,a kontrole robie osobiscie.Dla dobra zwierzecia czasmi nalezy
"zlamac"swoje zasady i wybrac dla niego lepsze rozwiazanie,ktore moze byc nawet niezgodne z przepisami fundacji.:p

Posted

[quote name='xxxx52']ja z nikim nie wspolpracuje,i nie zamierzam wspolpracowac (mysle o Polsce).My z kolezankami ratujemy zwierzeta ,i to nasz cel.Natomiast umowy adopcyjne ,nigdy nie bedziemy przekazywac osobom dajacym pieski,lub sie ich zrzekajacym.Zadne schronisko tego tez,nie robi.Zadne schronisko ,rowniez nie przekazuje adresow osob adoptujacych ,osobom,ktore oddaly psy.Co to za zwyczaje !Ostatnio rozmawialam z p.J i wszystko niejasnosci zostaly rozwiane.
W temacie koksik to pragnac adoptowac tego pieska mialam na mysli ,ze uratuje biedaka schroniskowego,a o tym ,ze pani sie za nim ukrywa nie sadzilam:shake: .Napisalam ,tylko dlatego ,ze wszyscy podbijaja posty ,a on ciagle siedzi.....................................w schronisku:-( Ja w tym czasie bylam w Poznaniu.To wszystko dla mnie nie jest zrozumiale!tu nie chodzi wcale o dobro psa! a o jakies.........!Prosze mnie wierzyc ,jest tyle biednych niechcianych sierot,ktore czekaja na ratunek i pomoc!Zycze tylko wspanialej adopcji,dla koksika .To co nas laczy ;) ,to tylko chec pomocy tym niechcianym,wyrzuconym czworonogom.:-(
------------------------------------------------------------------

z tego co widać miała szansę ale czeka nadal-dziwne:roll:

Posted

Straszny ostatnio u nas zastój z adopcjami:shake:
I humory naszej ekipy też nedzne

Ale jutro jestesmy umówieni na wizytę w schronie z ciotką supergogą
Zrobimy nowe fotki
Może Koksikowi futerko odrosło i teraz się komuś spodoba?