Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tylko ja już nie wiem co bym dla niego chciała:) Generalnie to dom z ogrodem ale ma mieszkać w domu i ciągle musi ktoś z nim być, żeby nie było mu smutno.
Gosiu, a zrobisz mu allegro, takie zwykłe z mojego konta?

Posted

megii1 napisał(a):
Tylko ja już nie wiem co bym dla niego chciała:) Generalnie to dom z ogrodem ale ma mieszkać w domu i ciągle musi ktoś z nim być, żeby nie było mu smutno.
Gosiu, a zrobisz mu allegro, takie zwykłe z mojego konta?

Dom z ogrodem byłby super, miałby chłopak przestrzeń:)
Allegro mogę zrobić jeśli jeszcze nie ma;)

Posted

Nie będę już wnikać w szczegóły (gosiu to nie byli Ci ludzie, Agat zostaje u tych, którzy byli u mnie:)) ale Agat ma super dom. Bedzie mieszkał na Bemowie w bloku - przy jego tendencjach do skoków przez płot to idealnie. Państwo ciepli, kochani, wpatrzeni w niego jak w obrazek. Byli juz na spacerze, zapoznał sąsiadkę - długowłosą owczarkę, a teraz pojechali pokazać się córce Państwa. Jak dla mnie Agat nie mógł trafić lepiej.

Posted

Nawet trochę znam nową Panią Agata ;) dzwoniła do mnie w sprawie Malty ale już była zaklepana ;) gadałyśmy o naszych owczarkach
[*], które odeszły z tego samego powodu :(
Powodzenia psiaku ;)

Posted

świetnie,że psiak ma dom ale też prawdopodobne ,że komuś zginął,czy miał w końcu sprawdzany ten czip? czy sprawdzałaś Megii1 to ogłoszenie o zagininym ON z szeloka?
ja wiem ,że to właściciel powinien szukać zaginionego psa ,a nie na odwrót i też raczej nigdy tego nie robię ale ... nie wolno wyadoptować psa przez 30 dni,takie jest prawo. Mozecie narazie podpisać umowę na DT ,a po 30 dniach od znalezienia dopiero umowe adopcyjną. Może niepotrzebnie to tłumaczę bo tak Megii1 robisz ale to na wszelki wypadek bo ja już miałam kilka przypadków ,że po jakimś czasie znajdywał się właściciel i gdybym nie przestrzgała tych przepisowych 30 dni pewnie miałabym już nie jedną sprawę w sądzie.

Posted

Państwo, którzy adoptowali Agata o wszystkim wiedzą, nawet byli już u nich ludzie, których podobno był własnością ale psiak ich nie poznał albo nie chciał poznac i został u Państwa, którzy ode mnie go zabrali:)

Posted

no to świetnie , wiesz to nawet nie chodzi o to czy ich poznał czy nie ,jedyną postawą do ustalenia własności psa jest jego trwała identyfikacja czyli tatuaż albo czip jeśli ludzie sie upierają,że to ich pies :)