Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 332
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

eee chyba nie chcę, ale gdy tak patrzę na tego łobuza jak nadbiega i napada na śpiącą Klarę jak mała pirania, to myślę sobie, że nic, tylko na jakąś obskurną dzielnię ze złymi chłopcami w bramach się toto nadaje ;)

Posted

a teraz poważnie: faktycznie jest tak, że jak jest w domu Klara to z Dziuńki jest mały diabełek. Pewnie sama Klara jest też temu winna, bo lubi bawić się agresywnie. A gdy Klary nie ma, bo np. od 2h biega po lesie z TZ, to Dziunia aniołecek!!! u cioci na kolankach, buzi daje, rączki liże i cud-miód do zjedzenia

Posted

kupiłam jej dziś witaminy, bo już rezygnujemy z podwieczorka w postaci RC CONV, na rzecz suchego RC JUNIOR. Witaminy w proszku, jakieś specjalne po parvo (REVITAN GASTRO). No i mała nie chce jeść posypanego tym kurczaka z ryżem, którego uwielbia. Znacie jakiś inny sposób podawania takiego proszku?

Posted

diuna_wro napisał(a):
kupiłam jej dziś witaminy, bo już rezygnujemy z podwieczorka w postaci RC CONV, na rzecz suchego RC JUNIOR. Witaminy w proszku, jakieś specjalne po parvo (REVITAN GASTRO). No i mała nie chce jeść posypanego tym kurczaka z ryżem, którego uwielbia. Znacie jakiś inny sposób podawania takiego proszku?

Nie znam tych witamin ? Spróbuj jaki to ma smak . Może jej nie odpowiada smak , lub zapach .
Jest kilka sposobów na podanie leku . Można proszek rozpuścić w odrobinie wody i podać strzykawką , a można proszek wgnieść w mięso mielone i dać może sama zje , a jak nie , to włożyć głęboko na język żeby nie mogła wypluć . Można rozmieszać w odrobinie mleka , słodkiej śmietanki lub kawie z miodem . Dobrze jest podawać troszkę miodu zdechlakom , bo wzmacnia serce , a psy lubią kawę :cool3: tylko nie dużo tej kawy , łyżeczka wystarczy .

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Piękny tekst . Bardzo wzruszający :-(

ale odzew zerowy:-(. Poprzednie, takie suche, miało większe powodzenie. Może to jest zbyt wzruszające, a może ludzie myślą, że jak chora była to będzie chorować, a inni myślą, że na pewno ją sobie zostawię... sama nie wiem

Posted

Ja bałam się wziąć chorego pieska bo mam dwa zdrowe dorodne koty, taki ludzki strach. Na pewno znajdzie się domek, w końcu mała jest zdrowa. Trzymam kciuki i popytam w okolicy może ktoś będzie chciał małego rozrabiakę :)

Posted

było parę telefonów po południu, jeden ewentualnie do sprawdzenia na Śląsku, a drugi na Karłowicach, czyli koło mnie:multi:

na Karłowicach to dom z ogrodem, rodzina z 5letnim dzieckiem i 13letnią suczką oraz dwoma kotami. Państwo zapewniają, że dziecko jest dojrzałym wewnętrznie małym człowieczkiem, który czasem z troskliwością i delikatnością opiekuje się świnkami morskimi ich znajomej, a Diunka miałaby być towarzystwem dla suczki, której się nudzi i ostatnio stała się marudna, doprasza się o zabawę. Suczka ma swój własny pokój:crazyeye:
Jakaś znajoma tych państwa, wolontariuszka i studentka wet poradziła by wziąć jej szczeniaka, bo ta suczka lubi małe pieski. Biorę jutro Dziudzinkę i jedziemy na wizytę.

a Dziudzinka dziś byla na spacerku, na razie po chodniku, ale i tak barrrrdzo się bała jak tylko Klara od nas odbiegała. Od razu wchodziła mi na buta i chciala się schować do nogawki:loveu:

Posted

Pisze tutaj bo prywatna skrzynke masz chyba załadowana diuna. no więc sprawa jest taka...
Właśnie czytam wątek o Dziuni. i pomyslalam ze chcialabym pomoc przy tych biednych bullowatych w schronie. jaka jest szansa ze jesli pojde tam z Toba i jeszcze moze zorganizuje z 2 dziewczyny z dogo to pozwola nam wziazc kilka astów na spacer? oczywiscie pojedynczo itd. kiedys chodzilam wyprowadzalam ale jezcze za czasow starego schronu. chodziłysmyz Goś z osobowic. no i nawet z 2 czy 3 znalazly domek wtedy po tych wyprowadzaniach. pamietam ze jednak ciezko bylo zeby je zabrac. nie bardzo sie zgadzali na wyprowadzanie.
czkam na info. pozdrawiam!

Posted

Uru, bullowatych znów przybyło:-(

skontaktuj się z Aresikiem z dogo, on je wyprowadza i zna ich pielęgniarza w schr. Biuro pozwala wyprowadzać, ale w kagańcach. Aresik nie zakłada im kagańca i jest OK. Jakby się nie odezwał przez dogo, daj znać - skontaktuje Cię z nim prywatnie.