Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

diuna_wro napisał(a):
jesli będę miała kiedyś przyjemność poznać Cię osobiście, obiecuję, że przedstawię się także z nazwiska:)

jade do wro....:diabloti::diabloti::diabloti:
ja jestem zwami i czytam reg. tylkomi sie za to zalala klawiatura i klikam na goooglowejjj... post = 10 min :placz:

• Replies 332
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

diuna_wro napisał(a):
jesli będę miała kiedyś przyjemność poznać Cię osobiście, obiecuję, że przedstawię się także z nazwiska:)

Ok ;) Trzymam za słowo ;) :lol:

Posted

mam taki text do ogłoszeń. Może być? ja się wzruszyłam;)

Mam 12 tyg. i jestem mieszańcem mocno w typie amstaffa. Moje nóżki są nieco dłuższe, mam drobną budowę ciała. Za to moich malowniczych prążków i gracji pozazdrościć mi może niejeden amstaff. Gdy miałam 5 tyg. zabrano mnie od mamy i oddano do schroniska. Płakałam i błagałam, by wypuszczono mnie z klatki. Łapki zdarłam o kraty do krwi. Bardzo bolały, bolał też brzuszek, bo miałam rozwolnienie i chudłam z dnia na dzień. Ludzie w schronisku przychodzili i odchodzili, i za każdym razem gdy mnie nie zauważali czułam się coraz bardziej chora i słaba. Czułam, ze umieram... Czyjeś ręce mnie podniosły i gdzieś zabrały. Dostawałam przez tydzień kroplówki i zastrzyki. Tylko to pamiętam. Nie mogłam wstać ani jeść i pić. Ale czyjś głos wołał: wstawaj mała, nie poddawaj się! Wydawało mi się, że jest też moja mama.... Gdy wyzdrowiałam zobaczyłam, że to pani ze schroniska i jej suczka. I zobaczyłam, ze jestem w domu, na poduszce. Suczka przygarnęła mnie jak swoje szczenię, a pani zadbała bym dostała leki, zjadła i napiła się. Ale nie mogę tu zostać. Jestem już zdrowa, w pełni sił, skora do zabawy, ale wciąż jestem maleńkim przerażonym, bezdomnym psim dzieckiem... adoptuj mnie, nie pozwól mi wracać do schroniska!!! PROSZĘ, ZOSTAŃ MOIM DOMEM!! PROSZĘ, PROSZĘ !!!

Dziudzinka prosi o domek, a ja proszę o pomoc w ogłaszaniu:modla:

Posted

andzia69 napisał(a):
Diuna - a większych się wklejac nie da? 640 x 480? wiesz...ja stara jezdem i coraz gorzej z moimi ślepiami:)

no nie przesadzaj :evil_lol::evil_lol:

no cóż albo faktycznie trza zainwestować w okularki.... :diabloti:

Posted

a tu wyglądam pokracznie, fotostylizacja lata 60:evil_lol:

ale co tam, wkleję - zachłanne cioteczki wszystko do serca wezmą (byle nie do ogłoszeń)

to stare zdjęcie, jeszcze dupka chuda i łapki cienkie.

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Ojej , jakie cudo. Dopiero tu trafiłam po Twoim podpisie.Miała mała szczęście, że ją zabrałaś , bo już by było po niej .

Wzięłam ją tydzień po tym, jak wydałam Małą Pucię od Ciebie

Posted

diuna_wro napisał(a):
Wzięłam ją tydzień po tym, jak wydałam Małą Pucię od Ciebie

To teraz już wpadłaś :evil_lol: Oddasz tą , to weżmiesz następne nieszczęście .:cool3: Tak właśnie zostaje się DT :lol:

Posted

mam pozwoleństwo od współwłaściciela mieszkania, zwanego TZ, wyłacznie na szczeniaki (i to najlepiej takie co jeszcze w kennelu siedzą).. a po tej małej z parvo rok żadnego oseska tam nie wprowadzę

Posted

diuna_wro napisał(a):
mam pozwoleństwo od współwłaściciela mieszkania, zwanego TZ, wyłacznie na szczeniaki (i to najlepiej takie co jeszcze w kennelu siedzą).. a po tej małej z parvo rok żadnego oseska tam nie wprowadzę
Weżmiesz innego z parwo i wyleczysz . Mało ich w schronie ?
Trzeba zdezynfekować pokój , głównie kenel .Święta za pasem , to zrobisz generalne prządki z użyciem virkonu i domestosa .

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Weżmiesz innego z parwo i wyleczysz . Mało ich w schronie ?

dobry pomysł.

ja świąt nie obchodzę, jedynie w Wigilii uczestniczę z powodu rodziców, a porządki robię tak czy siak:)

Posted

z moich ogłoszeń na razie cisza...

tak myślę sobie.. może w ogłoszeniu o amstaffie powinnam użyć innego stylu, bo ten to chyba dobry dla yorecków i ich zwolenników.

A ja powinnam napisać tak: "siemanko ziomki. Mam amstaffa na zbyciu. Spoko pies. Moja suka już ma przez nią uszy oberwane, a ja wyglądam jakbym miała sznyty na przedramionach. Luzik, da się wychować jak się wie jak. A jak się wie jak, to ja dam. Za darmochę! Żadna juma, dostałam za friko w schronisku, pełen legal. Podpiszemy kwity, wiecie taki prawniczy kit i będzie git"

:diabloti:

Posted

[quote name='diuna_wro']z moich ogłoszeń na razie cisza...

tak myślę sobie.. może w ogłoszeniu o amstaffie powinnam użyć innego stylu, bo ten to chyba dobry dla yorecków i ich zwolenników.

A ja powinnam napisać tak: "siemanko ziomki. Mam amstaffa na zbyciu. Spoko pies. Moja suka już ma przez nią uszy oberwane, a ja wyglądam jakbym miała sznyty na przedramionach. Luzik, da się wychować jak się wie jak. A jak się wie jak, to ja dam. Za darmochę! Żadna juma, dostałam za friko w schronisku, pełen legal. Podpiszemy kwity, wiecie taki prawniczy kit i będzie git"

:diabloti:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Dobre, dobre :diabloti: