andzia69 Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 [quote name='diuna_wro']czy to może być kolejna złudna nadzieja? znów może nastąpić załamanie? [/QUOTE] Diuna...teraz powinno być już dobrze:p mam nadzieję:lol: ale dalej obserwuj:):) kroplówki dalej, jeśli nie będzie wymiotów ani biegunek można wprowadzać malutkimi porcjami ryż+marchew+ samo mięsko z kurczaka (bez wywaru)...i będzie dobrze!:p:p:p Quote
DuDziaczek Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 o ranyy to dobrze a juz tak sie bałam... trzymamy kciuki! :loveu: Quote
diuna_wro Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 TZ dzwonił, że Dziudzinka żywotna i zaczepna. zmieniam tytuł DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM:loveu::loveu: OBECNYM Quote
diuna_wro Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 przychodzę, otwieram kennel, a toto:loveu: zamiast "dzień dobry Ciociu" to leeeci prosto pod lodówkę i wrzask!!!! na co przychodzi moja suka Klara, a toto:loveu: ją dziab w ucho, dziab w nogę i odpędza od lodówki !!! Mało mi palca nie zjadła razem z kurczakiem. Ryż - fuj, marchewka - fuj. Mięchaaaa daaaj!!! Wyjadło toto:loveu: mięcho i dalej wrzask !!!! będzie żyć:diabloti: Quote
agnieszka32 Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 [quote name='diuna_wro']przychodzę, otwieram kennel, a toto:loveu: zamiast "dzień dobry Ciociu" to leeeci prosto pod lodówkę i wrzask!!!! na co przychodzi moja suka Klara, a toto:loveu: ją dziab w ucho, dziab w nogę i odpędza od lodówki !!! Mało mi palca nie zjadła razem z kurczakiem. Ryż - fuj, marchewka - fuj. Mięchaaaa daaaj!!! Wyjadło toto:loveu: mięcho i dalej wrzask !!!! będzie żyć:diabloti: Tak się cieszę :multi: Quote
DuDziaczek Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Cuuudownie!!! No ale teraz pożegnaj sie z kolacja, jak mała tak pogrywa :evil_lol: chyba, że masz gdzies zapasy po szafkach schowane :evil_lol: Quote
diuna_wro Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 na zakupy poleciałam:) dostaje już samą glukozę, żeby odciążyć wątrobę, dostała też kolejna porcję Zylexis, antybiotyki i dopyszczny Enterogast, no i Lakcid. Do niedzieli kroplówki i leki, a potem jeśli nic się nie stanie - kończymy leczenie i zaczynami rekonwalescencję i użyźnianie przewodu pokarmowego. Myślę, że za tydzień - dwa wznowię ogłaszanie i szukanie domku. Kilka osób już dzwoniło, wszystkie beznadziejne, jedna z nich nie pamiętała nawet na co umarł jej ostatni pies - 3 lata temu... Quote
agnieszka32 Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Diuno_wro - wybacz za pytanie, ale jak stoisz finansowo? Potrzebujesz jakiegoś wsparcia? Leczenie małej przecież sporo kosztuje... Quote
diuna_wro Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 nie, dziękuję. Część mam za darmo, a na resztę mam kasę. Quote
Basia1244 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Znalazłam was :). Dobrze, że mała już zdrowieje i szaleje :). Quote
grzechu_k Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 No to całe szczęście jak psiak zdrowieje, Trufelka (amstaffek) też trzymała kciuki. :multi: Quote
diuna_wro Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 Dziunia cały czas głodna:) oczywiście dozuję w małych porcjach, a często. Kupki mają już prawidłową konsystencję i kolor. Straszny gryzoń z niej. Jak złapie za ucho albo włosy to szarpie bez opamiętania. I nie da się tak łatwo dzioba rozdziawić i oderwać, amstaffiątko jak nic! Z Klarą się cały czas torturują, ale jej nie gryzie tak zaciekle. I nogawki szarpie, podbiega znienacka i haps! Przed chwilą jej na łapkę nadepnęłam przez to i teraz utyka uczymy się siurania w jedno miejsce, a za parę dni zaczniemy się uczyć chodzenia w szeleczkach i na smyczy. Oczywiście w domu. Quote
diuna_wro Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 DuDziaczek napisał(a):Diuna wstaw aktualne fotki małej :) fotki zrobię i wstawię jutro, mój aparat nie robi dobrych zdjęć w sztucznym świetle. Quote
DuDziaczek Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 O to mała sie rozkręca :evil_lol: czekamy na fotki :lol: Quote
diuna_wro Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 Dziunia i przybrana mama Klara. Klara się nią ładnie opiekuje. Wylizuje uszy, pod ogonkiem, brzuszek, bawi się, śpią razem czasami Quote
diuna_wro Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 a tak sobie lulam, jak Ciocia wychodzi. Coraz gorzej znosi przebywanie w kennelu, dziś w nocy wzięłam ją do łózka bo płakała. Gdy jest ktoś w domu zawsze biega luzem, ale niestety gdy wychodzę Dziuńka ląduje w klatce. Zła Ciocia, wiem wiem. Quote
agnieszka32 Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Dziunia ma błękitne oczka? http://images40.fotosik.pl/346/8def9911099dea7b.jpg Quote
baster i lusi Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Zła ciocia by tak o nią nie walczyła,sunia śliczna Quote
agnieszka24 Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Jaka cudna pręguska :loveu: Ciesze się, że kryzys już za wami. Quote
DuDziaczek Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 jest przepiekna :) a jak sie kamufluje na kanapie http://images35.fotosik.pl/198/7edb6cf61bbd20d1.jpg :evil_lol::evil_lol: Quote
diuna_wro Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 [quote name='agnieszka32']Dziunia ma błękitne oczka? http://images40.fotosik.pl/346/8def9911099dea7b.jpg oczka ma brązowe miała błękitnawe gdy ją zabrałam ze schroniska. Stąd też się wzięło podejrzenie o chorobę Rubartha, potem wyeliminowane przez kolejne objawy. Po prostu była wtedy jeszcze malusia:loveu: czy to normalne, że szczenię przy podnoszeniu do góry gryzie i warczy? czytałam trochę o testach agresji u szczeniąt i jeśli dobrze sprawdzam - Dziuńka będzie niezłą dominantką:diabloti: chyba w warunkach adopcji dopiszę obowiązek szkolenia. tak, jest śliczna. Tygrysiątko:loveu: Quote
Gacusiowa Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 diuna_wro napisał(a):czy to normalne, że szczenię przy podnoszeniu do góry gryzie i warczy? czytałam trochę o testach agresji u szczeniąt i jeśli dobrze sprawdzam - Dziuńka będzie niezłą dominantką:diabloti: chyba w warunkach adopcji dopiszę obowiązek szkolenia. tak, jest śliczna. Tygrysiątko:loveu: a może brzunio ją po chorobie jeszcze wrażliwy, jelitka obolałe i jak się ją podnosi i dotyka to ją boli? przecież ona jeszcze niedawno była 'trzy ćwierci od śmierci'... Quote
Recommended Posts