Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='diuna_wro']czy to może być kolejna złudna nadzieja? znów może nastąpić załamanie?

[/QUOTE]

Diuna...teraz powinno być już dobrze:p mam nadzieję:lol: ale dalej obserwuj:):) kroplówki dalej, jeśli nie będzie wymiotów ani biegunek można wprowadzać malutkimi porcjami ryż+marchew+ samo mięsko z kurczaka (bez wywaru)...i będzie dobrze!:p:p:p

• Replies 332
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przychodzę, otwieram kennel, a toto:loveu: zamiast "dzień dobry Ciociu" to leeeci prosto pod lodówkę i wrzask!!!! na co przychodzi moja suka Klara, a toto:loveu: ją dziab w ucho, dziab w nogę i odpędza od lodówki !!! Mało mi palca nie zjadła razem z kurczakiem. Ryż - fuj, marchewka - fuj. Mięchaaaa daaaj!!! Wyjadło toto:loveu: mięcho i dalej wrzask !!!!

będzie żyć:diabloti:

Posted

[quote name='diuna_wro']przychodzę, otwieram kennel, a toto:loveu: zamiast "dzień dobry Ciociu" to leeeci prosto pod lodówkę i wrzask!!!! na co przychodzi moja suka Klara, a toto:loveu: ją dziab w ucho, dziab w nogę i odpędza od lodówki !!! Mało mi palca nie zjadła razem z kurczakiem. Ryż - fuj, marchewka - fuj. Mięchaaaa daaaj!!! Wyjadło toto:loveu: mięcho i dalej wrzask !!!!

będzie żyć:diabloti:

Tak się cieszę :multi:

Posted

na zakupy poleciałam:)

dostaje już samą glukozę, żeby odciążyć wątrobę, dostała też kolejna porcję Zylexis, antybiotyki i dopyszczny Enterogast, no i Lakcid. Do niedzieli kroplówki i leki, a potem jeśli nic się nie stanie - kończymy leczenie i zaczynami rekonwalescencję i użyźnianie przewodu pokarmowego. Myślę, że za tydzień - dwa wznowię ogłaszanie i szukanie domku. Kilka osób już dzwoniło, wszystkie beznadziejne, jedna z nich nie pamiętała nawet na co umarł jej ostatni pies - 3 lata temu...

Posted

Dziunia cały czas głodna:) oczywiście dozuję w małych porcjach, a często. Kupki mają już prawidłową konsystencję i kolor.

Straszny gryzoń z niej. Jak złapie za ucho albo włosy to szarpie bez opamiętania. I nie da się tak łatwo dzioba rozdziawić i oderwać, amstaffiątko jak nic!

Z Klarą się cały czas torturują, ale jej nie gryzie tak zaciekle. I nogawki szarpie, podbiega znienacka i haps! Przed chwilą jej na łapkę nadepnęłam przez to i teraz utyka

uczymy się siurania w jedno miejsce, a za parę dni zaczniemy się uczyć chodzenia w szeleczkach i na smyczy. Oczywiście w domu.

Posted

a tak sobie lulam, jak Ciocia wychodzi. Coraz gorzej znosi przebywanie w kennelu, dziś w nocy wzięłam ją do łózka bo płakała. Gdy jest ktoś w domu zawsze biega luzem, ale niestety gdy wychodzę Dziuńka ląduje w klatce. Zła Ciocia, wiem wiem.

Posted

[quote name='agnieszka32']Dziunia ma błękitne oczka?
http://images40.fotosik.pl/346/8def9911099dea7b.jpg

oczka ma brązowe

miała błękitnawe gdy ją zabrałam ze schroniska. Stąd też się wzięło podejrzenie o chorobę Rubartha, potem wyeliminowane przez kolejne objawy. Po prostu była wtedy jeszcze malusia:loveu:

czy to normalne, że szczenię przy podnoszeniu do góry gryzie i warczy? czytałam trochę o testach agresji u szczeniąt i jeśli dobrze sprawdzam - Dziuńka będzie niezłą dominantką:diabloti: chyba w warunkach adopcji dopiszę obowiązek szkolenia.

tak, jest śliczna. Tygrysiątko:loveu:

Posted

diuna_wro napisał(a):
czy to normalne, że szczenię przy podnoszeniu do góry gryzie i warczy? czytałam trochę o testach agresji u szczeniąt i jeśli dobrze sprawdzam - Dziuńka będzie niezłą dominantką:diabloti: chyba w warunkach adopcji dopiszę obowiązek szkolenia.

tak, jest śliczna. Tygrysiątko:loveu:

a może brzunio ją po chorobie jeszcze wrażliwy, jelitka obolałe i jak się ją podnosi i dotyka to ją boli? przecież ona jeszcze niedawno była 'trzy ćwierci od śmierci'...