Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[TABLE="align: center"]
[TR]
[TD="width: 530, colspan: 2"]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 530, colspan: 2"]

[TABLE="align: center"]
[TR]
[TD] [/TD]
[TD] [/TD]
[TD] [/TD]
[TD] [/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[/HR]

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 290"] numer: 31
numer chip: 939000010292915
imię: Dela
[/TD]
[TD="width: 290"] wiek: ok. 8 lat
wielkość: srednia
rasa: mix
data przyjęcia: 2012-05-13
kwarantanna do 2012-05-27
przebywa w boksie: kwarantanna

[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"] opis: Dela to przemiła, ufna i towarzyska sunia w typie PONa. Czy ktoś jej szuka?
SCHRONISKO MARMUROWA 4 W ŁODZI
TEL 42 656-78-42
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

• 1 month later...
  • Replies 309
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 2 weeks later...
Posted

Sunia z Nałęczowa wstawiona przez Anulę bardzo potrzebuje dt , konieczna jest operacja zerwanego więzadła i nie ma jej gdzie przechowac po zabiegu.

Posted

[quote name='Anula']W Tomaszowie Mazowieckim przebywa takie cudo!
IMIĘ: Kaja
ROK URODZENIA: 2008
ROZMIAR (S/M/L/XL):
M
CHARAKTER: Prześliczne, kudłate, ufne stworzonko. Cudowne kudełki, oczka żywe i bystre. I ogonek rozmerdany. Chyba nie było jej źle w tamtym domu? Aż do momentu tej strasznej awantury? Kaja jest psiakiem ufnym i opiekuńczym. Opiekuje się młodszym od siebie Rudim z którym wcześniej mieszkała. Bardzo lgnie do ludzi. Taka przylepka. Sierść ma zaniedbaną, nikt nie zwracał na to pewnie uwagi wcześniej. Ale troszkę pracy i będzie cudownym, kudłatym psiakiem. Kaja została wraz z trójką innych psiaków zabrana w czasie karczemnej awantury. Interwencja. jeden z 4 psiaków nie przeżył. Awantura była bardzo ostra, dochodziło do rękoczynów przy użyciu niebezpiecznych narzędzi. Odbiło się to na jednym z 4 psiaków, miał złamany kręgosłup. Kai się udało.Wzrostem jest do kolana.

Potrzebuje wiecej info o Kaji... Jak do innych psow, suk, i jak awielkosciowo, ile waży......

• 1 month later...
Posted

[quote name='Klaudia945'][URL]http://www.schronisko.org.pl/adopcje...id=585&catid=0[/URL]
Piękny piesek w Bydgoskim schronisku!
[IMG]http://www.schronisko.org.pl/images/stories/adoptions/A585/b_1.jpg[/IMG][/QUOTE]

Czy ta sunia nadal szuka domu czy już jest adoptowana ? Link do stronki nie dziala.
Ktoś szuka do adopcji bialej PONki dorosłej -może bylaby szansa na dobry dom ?

Posted

[quote name='erka']Sunia z Nałęczowa wstawiona przez Anulę bardzo potrzebuje dt , konieczna jest operacja zerwanego więzadła i nie ma jej gdzie przechowac po zabiegu.[/QUOTE]
Sunia już w DS!

Posted (edited)

Pieski przebywają w schronisku PSIE POLE w Racławicach, woj. małopolskie.

Pies i sunia, w typie pona, zostały znalezione 15.08.2012 w miejscowości Brzoskwinia, gm. Zabierzów. Podobno błąkały się od kilkunastu dni. Pieski są zadbane, obcięte, pies ma w uchu tatuaż H lub M 177, suka ma niekopiowany ogon.
Poszukujemy właścicieli lub hodowcy psów, może ktoś je rozpoznaje? Jutro będziemy sprawdzać w związkach kynologicznych.
[IMG]http://srvimg19.tablica.pl/images_tablicapl/49232699_2_644x461_znaleziono-psa-i-suke-w-typie-pona-tatuaz-h-lub-n-177-zdjecia_rev002.jpg[/IMG]
[IMG]http://srvimg19.tablica.pl/images_tablicapl/49232699_3_644x461_znaleziono-psa-i-suke-w-typie-pona-tatuaz-h-lub-n-177-zaginione-i-znalezione_rev002.jpg[/IMG]
[IMG]http://srvimg18.tablica.pl/images_tablicapl/49232699_4_644x461_znaleziono-psa-i-suke-w-typie-pona-tatuaz-h-lub-n-177-zwierzeta_rev002.jpg[/IMG]
[IMG]http://srvimg19.tablica.pl/images_tablicapl/49232699_5_644x461_znaleziono-psa-i-suke-w-typie-pona-tatuaz-h-lub-n-177-malopolskie_rev002.jpg[/IMG]

Kontakt: Kaśka 505-580-433
mail: [EMAIL="schroniskopsiepole@interia.pl"]schroniskopsiepole@interia.pl[/EMAIL]

Edited by fafledwie
Posted

Umieściał tę informację na fb na PON- jedna Pani Julia Zbrożek odpowiedziała: [I]Tatuaż wskazuje, że pies jest z hodowli w Katowickim oddziale. Hodowla jest tam jedna z tego, co wiem. Polski Akcent Pani Małgorzaty Śnios
Może to też być oddział Opolski, gdzie jest hodowla Przyjaciel Na Zawsze Pani Beaty Bogacz- Woźniackiej.
Napisałam już do obu hodowli.
Do Pani Małgosi nie wiem czemu, ale moja wiadomość nie dochodzi. Będę próbowała się dodzwonić.
[/I]

Posted

piękne psy
skoro zadbane to może komuś uciekły?

Na PONim forum poruszenie: [url]http://pon****************/viewtopic.php?t=2840&highlight=[/url]
Może razem znajdziemy właściciela :PROXY5:

Posted

Napisałam do schroniska. Dowiedziałam się, że właściciel też ich szukał. Napisałam, żeby 3mano rękę na pulsie, bo to dziwne dla mnie zgubić 2 psy (mamy adresatki, czipy) i żeby osoby wyczuły dobrze sytuację, bo jeżeli właściciel "celowo" je zgubił, to lepiej by zostały w schronisku i szukać im nowego ODPOWIEDZIALNEGO domu. Pani Kasia ze schroniska odpisała: [I]"Proszę się nie martwić, właściciel też szukał psów. Nie podejrzewam , że '"zgubił" je celowo. Dopilnujemy aby sprawa była załatwiona jak najkorzystniej dla psów." [/I]

Ja mam tylko nadzieję, że to dobry dom, a nie jakaś pseudo....Psy były zadbane, a to raczej dobrze wróży.

Posted (edited)

Kurde jest tyle psów w tym typie a nie ma /chyba /strony. Ten wątek szczerze napisawszy jest mało czytelny.Jak bym wstawiła 10psów to komu by sie chciało przeglądać strona po stronie ?

Ten psiak siedzi w schronisku w szczytnie.W schronisku jest tragedia. Fote z info dostałam od kumpeli z fejsa. Mop został zabrany z interwencji razem z tym mikrusem pod nim i chyba jest w pakiecie z mopem. Podobno są w bardzo złym stanie.Płaczą. Jest wydarzenie o tytule./POMOCY!!! TRAGEDIA W SCHRONIE W SZCZYTNIE P...
Jest bardzo w typie polskiego owczarka przynajmniej na fotach.
Edytuje bo po godzinie szukania znalazłam forum PON-ów ale jakoś dużo psów do adopcji na forum nie widać hmmm dziwne może mało osób wie że takie forum jest, bo Ja za chiny nie mogłam nic wyguglować Dopiero jak zaczęłam przegladąć wątki to znalazłam.Powinna być jakaś odrębna strona " Na pomoc mopiszczakom (:"

Edited by Dżdżowniś
Posted

umieściłam psiaki na fb- na kudłaczach do adopcji, tylko kudłacze pytają o charakter psiaków...., a nic nie jest więcej napisane, ad. sterylek/kastracji, czy to pies czy suczka, wiek, gdzie znalezione itd. trzeba zrobić dokładniejszy opis i wtedy uderzyć na:
kudłacze do adopcji (fb) ,
www.pon****************/,
napisałam też na fb na grupie PON, ale tam głównie jest zainteresowanie jak psiak ma tatuaż, a czy ten ma? Poza uszami mają też na pachwinie.

Posted

[quote name='Dżdżowniś']Kurde jest tyle psów w tym typie a nie ma /chyba /strony. Ten wątek szczerze napisawszy jest mało czytelny.Jak bym wstawiła 10psów to komu by sie chciało przeglądać strona po stronie ?

Ten psiak siedzi w schronisku w szczytnie.W schronisku jest tragedia. Fote z info dostałam od kumpeli z fejsa. Mop został zabrany z interwencji razem z tym mikrusem pod nim i chyba jest w pakiecie z mopem. Podobno są w bardzo złym stanie.Płaczą. Jest wydarzenie o tytule./POMOCY!!! TRAGEDIA W SCHRONIE W SZCZYTNIE P...
Jest bardzo w typie polskiego owczarka przynajmniej na fotach.
Edytuje bo po godzinie szukania znalazłam forum PON-ów ale jakoś dużo psów do adopcji na forum nie widać hmmm dziwne może mało osób wie że takie forum jest, bo Ja za chiny nie mogłam nic wyguglować Dopiero jak zaczęłam przegladąć wątki to znalazłam.Powinna być jakaś odrębna strona " Na pomoc mopiszczakom (:"

czekamy na lepsze fotki tej parki, prosimy o pomoc, są to chłopcy

Posted (edited)

tak ten pies wyżej jest w szczytnie, ten mały pod nim strasnzie wyje, to jest wręcz płacz a duży razem z nim zaczyna, ten większy jest duuzo większy od PONa ja go lekko do bobtaila porownalam jego budową ciała, no ale jest cały srebrny a nie do połowy....gdyby znalazł dom z kolega byłoby cudnie, ale na bank to marzenie nasze:(:(:( będę miala nowe fotki jak się uda

Z tego o wiem, to młodziaki ten duży słyszałam coś o dwóch latach, a razem zostały znalezione

to teraz tak ten duży piesek jest ze dwa razy większy od PONa, ale wygląd bardzo ponowaty moim zdaniem

imię: Drago
charakter: spokojny, towarzyski pies, trochę podłamany schroniskiem, razem z kolegą bardzo przeżywają schronisko:(

i jego kolega - nie PON, ale wstawię, taki może pyszczek pekinowaty lekko

imię: Atos
kastracja: nie
charakter: jeszcze bardzie podłamany faktem pobytu w schronisku, bardzo fajy i łasy na głąskaniepodobno, wiaodmo mało miłosci tlyko kraty:(

Edited by anetek100