Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 309
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

magdola napisał(a):
to ta zmieszana z yorkiem??

mówiłam, ze ja widzialam na yorkach! :D:
"Suczka Mia - wygląda jak przerośnięty york/owczarek pirenejski - ma 39 cm w kłębie, jest malutka. "

Posted

numer: 423
numer chip: 985121017368350
imię: Feluś
wielkość: srednia
rasa: mix PONa
data przyjęcia: 2010-03-15
przebywa w boksie: zwierzętarnia

opis: Feluś to psiak nieufny i ostrożny wobec ludzi, nie pozwala do siebie podejść, ostrzegawczo warczy i wystawia ząbki. Prawdopodobnie wynika to ze strachu, chociaż nie jest psem bojaźliwym. Feluś dobrze dogaduje się z pozostałymi psami, ale jeśli chodzi o ludzi, potrzebuje czasu, żeby się oswoić, poczuć pewnie i zaufać.

Feluś został wykastrowany i ostrzyżony, jego sierść była w fatalnym stanie, teraz psiak dochodzi do siebie. Wierzymy, że Feluś potrafi zaufać i być dobrym psem, będziemy się starać, żeby jego niepewne nastawienie wobec ludzi zmieniło się.
To psiak, który potrzebuje opiekuna doświadczonego i wyrozumiałego. Wkrótce więcej informacji i nowe zdjęcia.

[SIZE=1]SCHRONISKO DLA ZWIERZĄT ul. Marmurowa 4 91-610 Łódź tel.: (042) 656 78 42

Posted

Wielkość: niedużyUmaszczenie: czarneWiek: 6 latStan Zdrowia: bardzo dobryKastracja / Sterylizacja: bezpłatna, na koszt TOZUpodobania i nawyki: Drago to sześciolatek, bardzo żywotny, pełen energii, potrzebujący sporej dawki ruchu każdego dnia. Jest przyjazny dzieciom i dorosłym. Uwielbia bawić się z innymi psami niezależnie od ich wyglądu i płci. Absolutnie nie jest agresywny. Lubi kontakt ze swoimi opiekunami i chętnie się do nich tuli. Zazwyczaj jest radosny i wesoły, ale bardzo przeżył porzucenie przez swoją dotychczasową właścicielkę, co wskazuje na to, że jest psem bardzo uczuciowym. Drago mimo że jest mieszańcem jest psem na swój sposób wyjątkowym, rzadko można spotkać psa z taką burzą loków. Drago ma już zaplanowaną wizytę u psiego fryzjera. Nie jest wybredny, je zarówno suchą karmę jak i gotowane jedzenie. Jest w pełni dostosowany do warunków mieszkaniowych - zachowuje się spokojnie, jest czysty, potrafi zostawać sam. Przygarnij Drago i pozwól by pokochał Cię bezgranicznie.

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

rasa: mieszaniec

boks: K-1
numer: 721/10
miasto: Szczecin

sterylizacja: nie
szczepienia: tak
odrobaczenie: nie

charakter i opis:
Pies trafił do naszego Schroniska 27.05.2010, został dowieziony przez Straż Miejską z ul.Zakole.

boks: K-28
numer: 486/10
miasto: Szczecin

sterylizacja: nie
szczepienia: nie
odrobaczenie: nie

charakter i opis:
Pies trafił do naszego schroniska 02. 04. 2010, został znaleziony i do nas doprowadzony z ul. Turystycznej.

• 3 weeks later...
Posted

numer: 564/10
miasto: Katowice

sterylizacja: nie - dostaje bezpłatny bon na sterylizację, w razie potrzeby i dalszej ekspedycji wezmę ją do siebie na 2-3 dni i wysterylizuję przed wyjazdem
szczepienia: tak
odrobaczenie: tak (przynajmniej powinno być, każdy psiak jest szczepiony i odrobaczany)

charakter i opis:

Pipi przypomina polskiego owczarka nizinnego, jest prześlicznym kudłaczem, ma tylko mocno zaniedbaną sierść. Jak będę umieć to postaram się ją obciąć, na razie wyczesałam kudełki a sfilcowaną sierść poobcinałam, tak samo grzywkę. W najgorszym stanie ma ogon, tzn. najwięcej kołtunów...

Sunia jest bardzo przyjazna i kontaktowa. Lubi się bawić sznurkiem, jest skora do zabawy, młodziutka nie więcej niż 2-3 lata. W stosunku do ludzi przyjacielska, ale nie nachalna, w stosunku do psów nie wykazuje agresji, chyba że jakiś za bardzo ją obwąchuje. Lubi szczekaniem upominać się o przysmaki, lub gdy się ją ignoruje. Bardzo spokojna w trakcie czesania. Na widok fotela od razu wiedziała do czego służy i zajęła go...
W schronisku jest od 9 czerwca 2010 r. obecnie znajduje się pod moja opieką, uczestniczy w programie szkoleniowym LIRA

Kontakt w sprawie adopcji:
Bożena Sobieszek
503-364-290
soboz4@gmail.com

http://picasaweb.google.pl/psiwolontariusz/Pipi56410OpiekunkaBozenaSoboz4#

• 2 months later...
Posted

Gdzie można sprawdzić, czy ktoś nie szuka stareńkiego PONa, chyba suczki w Warszawie?
Od paru miesięcy pod małym kościółkiem na ul. Lindleya, obok szpitala żebrze człowiek z takim mopem.
Wczoraj usłyszałam, że ma go od 5 miesięcy, bo ktoś wywalił i że psinka ma 16 lat:(
Może nie tak było i na psiaczka ktoś czeka. Martwię się, bo starowinka zimy żebraczej może nie przetrzymać a sama domu jej nie mogę dać

• 4 weeks later...
Posted

Mopik to psiak w typie polskiego owczarka nizinnego, jest łagodny i przyjacielsko nastawiony. Zgadza się z innymi psami, lubi ludzi. Psiak trafił do nas z ulicy Maratońskiej. Być może ktoś go szuka.
numer: 797
numer chip: 985121017594527
data przyjęcia: 2010-09-30
kwarantanna do 2010-10-14
przebywa w boksie: kwarantanna

Kontakt na pW

Posted

numer: 988
numer chip: 985121017358975
imię: Gremlin
wielkość: mala
rasa: mix
przebywa w boksie: hotelik

opis: Gremlin to zadbany, uroczy psiak. Mamy nadzieję, że ktoś go szuka.

SCHRONISKO PRZY ULICY MARMUROWEJ 4
TEL 656-78-42

• 2 months later...
Posted

[quote name='Natussiaa']Mopik to psiak w typie polskiego owczarka nizinnego, jest łagodny i przyjacielsko nastawiony. Zgadza się z innymi psami, lubi ludzi. Psiak trafił do nas z ulicy Maratońskiej. Być może ktoś go szuka.
numer: 797
numer chip: 985121017594527
przebywa w boksie: kwarantanna

Kontakt na pW
Czy ten b.piękny PONek ma już założony wątek osobny ? Czy też znalazł się jego właściciel ?

Posted

Dulux wywalony z samochodu na ruchliwej dwupasmowce. Max 2 lata, w domu idealny - zostaje sam, jest cichy i spokojny, pieknie toleruje koty i jest super do ludzi. Niestety nie toleruje innych psow. Juz po kastracji.
Zapraszam milosnikow PONow na watek bo chlopak juz prawie 2 miesiace szuka domu... http://www.dogomania.pl/threads/195028-Wyrok-odroczony.-Kud%C5%82acz-Cezar-czeka-na-DS!-%29-Krak%C3%B3w-Katowice.

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

nieaktualne-PON i kotka znalazły dom

Wklejam zdjęcia i maila, którego dostałam od koleżanki , z prośbą o pomoc dla PONa i jego kumpelki kotki.

na razie zdjęcia psa

Posted

a teraz kotka i opis:

".... Pilnie poszukuje domu dla tego psa i jego koleżanki kotki 9
letniej.Te dwa zwierzęta są z jednego domu ich
właściciel zachorował i musi znaleźć im domy, piesek związany jest z kotem od szczeniaka.

Polski Owczarek Nizinny do oddania

Pies rasowy z rodowodem
Kupiony w hodowli "Spiewogra"

Pies miał usunięte jedno jądro i ma lekką dysplazje.
Musi być na suchej karmie.
Jak to owczarek więc szczeka.
Teraz jest krócej ostrzyżony niż na zdjęciach.

Pies do oddania oczywiście tylko w dobre ręce....."

A moja uwaga: myślę, że pies do oddania, ale po kastracji.
Szczegółowe pytania lub kontakt do właściela to proszę info na PW , przekaze właścicielowi POna.