Edi100 Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 Choc podniosę te biedne Ponusie:( Nikt do Ponusiów nie zagląda?:( Quote
mafik Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Kocham te kudłate stwory, tylko co z tego jak u mnie już pełna obsada. Liczę, ze moze kiedyś zagości u mnie takie cudo. Narazie stadko liczy trzy suczki i dwa psy, więc mogę tylko marzyć :-( Quote
Erazm Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Może ponki doopki grzeją w domkach... Zajrzyjcie błagam, Twój mail może uratować niejedno życie Quote
monika083 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 jest domek we wroclawiu dla kudlatego ,sredniego -do duzego psa , starsze malzenstwo ,maja dom z ogrodem ,bardzo kochaja zwierzaki ,mieli 16 lat takiego kudlacza w typie ponka. Quote
Paola06 Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Hey. W Myslowickim schronie przebywa piękna suka w typie PONa. Macie jakieś pomysły? Jej zdjęcia są na wątku własnie tegoż schroniska. Quote
peate Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 przeklejam post bubu [quote name='_bubu_']Domu pilnie szuka Polski Owczarek Nizinny. Psiak ma 2 lata i rodowód. Właściciel sobie z nim nie radzi. Grozi mu uśpienie lub schronisko. kontakt tel 515242723 adopcje.bielsko@interia.pl Quote
magdola Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Jest w schronie od dwóch dni. Postaram sie czegoś więcej dowiedzieć: znaleziony - psy - 790/09 - Schronisko Dla Zwierząt w Szczecinie Quote
brazowa1 Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 MA DOM Kajunia,wspaniala suczka,w typie PON,oto watek: http://www.dogomania.pl/forum/f28/cudaczne-dwupaki-z-trojmiasta-czyli-historie-o-grupowych-porzuceniach-139853/ dzisiejsza fotka suni,po wycieciu kołtunow kaja przebywa w schronie w Trojmiescie Quote
Camara Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 dziś przez pomyłke zadzwoniła do mnie osoba zainteresowana psem w typie PON (Kraków) jeżeli jest ktoś zainteresowany a ma takiego psa pod opieką to proszę o nr telefonu - przekażę tej osobie dom oczywiście nie sprawdzony, ale kobitka brzmiała bardzo miło Quote
kasia14 Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 W schronisku (ok. Łodzi) od 3tyg. przebywa pies, mix pona, ma jakieś 8 lat, jest zgodny z innymi psami. Raczej łagodny do ludzi, na razie nic więcej o nim nie wiemy. Quote
ocelot Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Poszukuję pomocy dla takiego psiaka. Przebywa na kwarantannie w schronisku w Tomaszowie Maz. Quote
Karola$ Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Witam wszystkich! Niedawno wrocilam z zagranicy, w domu oprucz rodzicow przywital mnie pewien stwor... Okazalo sie ze jest to wyrzucony do pobliskiego lasu piesek ktory przyblakal sie na nasze podworko. Od rodzicow dowiedzialam sie ze piesek duzo wycierpial od moich zacofanych sasiadow ktorzy chcac pozbyc sie 'problemu' odganiali go og swoich posiadlosci bijac go sztachetami i czym popadnie.... :shake: wiec piesio schronil sie u nas. Jego wyglad jest przerazajacy! na calym ciele ma mocno sfilcowana siersc, do tego stopnia ze az naciaga mu skore! Ale tym juz sie powoli zajelam i wycinam mu koltunki bardzo delikatnie, Atos jest bardzo dzielny daje sie obcinac nie gryzie ale po pewnym czasie zaczyna sie niecierpliwic i lekko podgryza mi rece ;) Bardzo prosze wszystkich doswiadczonych posiadaczy o jakies wskazowki dotyczace postepowania z tym pieskiem, sadze ze jest okolo 2-3 letnim pieskiem z bagazem doswiadczen... Quote
Karola$ Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 z powodu malej awarii aparatu zdjecia ATOSA wkeje w przyszlym tygodniu Quote
Karola$ Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Z powodu malej awarii aparatu zdjecia Atosa wkleje w przyszlym tygodniu Quote
jolawigor Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Witam! Cieszę się, że piesek znalazł schronienie w Twoim domu, ja też posiadam PON-a i mogę Cię zapewnić, że to wspaniała rasa i napewno nie zawiedziesz sie na nim. Co do pilęgnacji to prościej będzie gdy odeślę Cię do naszego forum tam znajdziesz wszelkie rady co do pielęgnacji szaty i nie tylko. Wpisz w przeglądarce - ponforum, następnie podstrona - utrzymanie, zdrowie i hodowla i poszukaj temat jak pielęgnować sierść PONa. Pozdrawiam Jola i Wigor Quote
Karola$ Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 dziekuje za odpowiedz :) Jedno mnie jeszcze zastanawia... Jest to juz duzy piesek i ma swoje nawyki dobre i zle, czy mimo to moge go jeszcze czegos nauczyc? w tej chwili Atos jest w fazie rozkopywania naszego podworka ;) kopie wszedzie i wszystko czy moge go jakos tego nauczyc? Tak samo jak przydalo by mu sie troszke wiecej sluchu... :) bo w tej chwili reaguje jedynie na swoja miske z jedzeniem :) Quote
jolawigor Posted August 12, 2009 Posted August 12, 2009 Psa można uczyć w każdym wieku, aby się nie rozpisywać podaję świetną pomoc w wersji elektronicznej. Wpisz - szkolenie klikerem barbara waldoch. Polecam ta lekturę kazdemu kto posiada psa. A tak króciutko, uczymy psa pozytywnych zachowań nagradzajac go za dobre zachowanie przy czym nagrody smaczki powinny być wyjatkowe, kuszące dla psa i dobrze je zmieniać od czasu do czasu. Jesli pies nie wykonuje tego co chcemy nie nagradzamy go. Wazne aby nie ćwiczyć z psem zbyt długo czyli 10,15min wystarczy w formie zabawy. Odnośnie oduczania złych zachowań np. kopania dołów, czynimy to odwracajac jego uwagę czyli wkraczamy z zabawką, piłka, sznurem do przeciagania i bawimy się z naszym pupilem. Co wtedy osiagamy ? Wmacnia się nasza więż z psem, pies sobie mysli, ale frajda to lepsze niz kopanie dołów. Życzę powodzenia w wychowywaniu Atoska i czekam na jego zdięcia i relacje z postepów. Quote
Fundacja Medor Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 ANTEK, nr 401 numer: 401 numer chip: 953000005133696 imię: Antek płeć: pies wiek: ok. 2 lat wielkość: srednia rasa: mieszaniec owczarka nizinnego data przyjęcia: 2009-03-11 przebywa w boksie: zagródka przy I pawilonie opis: Antek umie sobie radzić wśród swoich kolegów, apetyt mu dopisuje, nie da sobie w kaszę dmuchać, do człowieka podchodzi z dystansem, jakby nie spodziewał się po nim niczego dobrego. Antek lubi polegać na sobie, ale przy tym nie wykazuje agresji, raczej się dystansuje. Jeśli pokocha i zaufa to byc może będzie to wielka miłość i lojalność "do końca" 609 485 385 basia krajewskabasia@wp.pl, Quote
mamanabank Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 miłośników kudłaczy w większej wersji zapraszam na wątek z mojego podpisu, serdecznie zapraszam Quote
brazowa1 Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 GRZES MA DOM! YouTube - Grześ w typie PONa szuka kochającego domu Quote
mamanabank Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 Boski Grześ! Skąd żeście go wyrwały, nie mówcie mi, że taki pies nie może domu znaleźć, bo nie uwierzę :loveu: Quote
Recommended Posts