Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Super, że coś się u psiaka zaczęło dziać, ale nie rozumiem jak można doprowadzić do takiego zadłużenia. To jest to samo, co ostatnio było u Badiego- 1100zł (który również przebywa u Lilu), udało się, ale ciężką pracą wielu osób. Dzisiaj, o zgrozo, weszłam na wątek psiaka, który ma 3600zł długu!!:crazyeye: Ja rozumiem, że deklaracje były, a potem się rozmyły, jak to na większości wątków niestety, ale ciotki, wystarczy jeden porządny, duży bazarek na miesiąc i dałoby się uzbierać kwotę nawet dwukrotnie większa, jak miesięczne utrzymanie psiaka w hoteliku. Fakt faktem, że potrzeba przeznaczyć dużo swojego czasu, no ale niestety coś za coś, kasa sama nie przyjdzie...

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Paula, gdyby to było takie proste... Pozyskiwanie fantów na bazarki przynoszących po kilkaset zł miesięcznie naprawdę nie jest łatwe. Z własnych przedmiotów, które są mi zbędne, w życiu bym po kilkaset złotych m-cznie nie była w stanie uzbierać. No może na początku, jak ktoś trafia na dogo i ma jeszcze co z domu sprzedawać;) Takie kwoty udaje mi się czasem zebrać bazarkami, ale tylko dzięki temu, że znajdują się tacy, którzy są gotowi podarować fanty. A o takich nie łatwo... nawet, gdy ich aktywnie szukasz.

Posted

bric-a-brac napisał(a):
Paula, gdyby to było takie proste... Pozyskiwanie fantów na bazarki przynoszących po kilkaset zł miesięcznie naprawdę nie jest łatwe. Z własnych przedmiotów, które są mi zbędne, w życiu bym po kilkaset złotych m-cznie nie była w stanie uzbierać. No może na początku, jak ktoś trafia na dogo i ma jeszcze co z domu sprzedawać;) Takie kwoty udaje mi się czasem zebrać bazarkami, ale tylko dzięki temu, że znajdują się tacy, którzy są gotowi podarować fanty. A o takich nie łatwo... nawet, gdy ich aktywnie szukasz.

monika083 napisał(a):
dokladnie, ja tez nie mam juz co sprzedawac..za malo nowych osob, za duzo psow w potrzebie , niestety.

Ja wiem, że po pewnym czasie i rzeczy na bazarek się kończą, ja w końcu też pewnie znajdę się w takim punkcie. Dogo jest zamkniętym kręgiem, nie ma tu nieograniczonej ilości osób, więc trzeba szukać na zewnątrz, nie wiem, czasem można przez fb poprosić, może to w ostateczności dotrzeć do baaaaaardzo dużej ilości osób, jak kilka czy kilkanaście osób dostępnych na wątku udostępni.

Posted

Słuchajcie, ja się mogę podjąć zrobienia bazarku, ale pod jednym warunkiem, że naprawdę znajdą się konkretne osoby, które będą wysyłać zaproszenia i będą dbały o to, żeby na tym bazarku byli ludzie, bo na ten moment mam jeszcze ostatni bazarek niedoprowadzony do końca (wpłaty i wysyłki), w dodatku robiłam bazarek dla 3 psiaków, a wysyłałam zaproszenia ja i jeszcze jedna ciotka i to by było na tyle,co było dla mnie co najmniej dziwne, a to naprawdę zajmuje w cholerę czasu.

Posted

LILUtosi napisał(a):
Nic nie bierze bo nigdy go nikt nie konsultował - to poprostu starość, zwyrodnienia. Ja mu kupuje karmę dla seniorów z rybą.

jak paula_t wejdzie na wątek, to poprosimy, żeby napisała, co Maniek przyjmuje, bo wydaje mi się, że On coś na stawy bierze; Pauluś uśmiechamy się do Ciebie po informację:)

Posted

To wysyłam na Zenka 288,33zł od Dwupaku, który znalazł dom i szał gotówki;), czyli 11zł ode mnie to bedzie równo 300zł + 250zl, ktore jest u Moniki, ktos jeszcze przeslal 50zl i mamy juz 600zł!

Posted

Olena84 napisał(a):
To wysyłam na Zenka 288,33zł od Dwupaku, który znalazł dom i szał gotówki;), czyli 11zł ode mnie to bedzie równo 300zł + 250zl, ktore jest u Moniki, ktos jeszcze przeslal 50zl i mamy juz 600zł!

Brawo!!! To brakuje jeszcze 300zł :D

Posted

dobra wiadomość - zawnioskowałam o pomoc dla Zenka do skarpety Talcott dla starszych psiaków (dlatego kiedys pytałam o jego wiek - tam jest kryterium od 8 lat)

pomoc 120zł zostanie przelana bezposrednio na konto do Lilu, które już podałam (znam je z innych wątków)
zwrot dla skarbonki 25% pokryję

Lilu proszę potwierdz tutaj jak dostaniesz te 120zł

Posted

[quote name='ewakrakow']dobra wiadomość - zawnioskowałam o pomoc dla Zenka do skarpety Talcott dla starszych psiaków (dlatego kiedys pytałam o jego wiek - tam jest kryterium od 8 lat)

pomoc 120zł zostanie przelana bezposrednio na konto do Lilu, które już podałam (znam je z innych wątków)
zwrot dla skarbonki 25% pokryję

Lilu proszę potwierdz tutaj jak dostaniesz te 120zł

wiadomość super:) Zenusinowy dług się kurczy:)