paula_t Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 Super, że coś się u psiaka zaczęło dziać, ale nie rozumiem jak można doprowadzić do takiego zadłużenia. To jest to samo, co ostatnio było u Badiego- 1100zł (który również przebywa u Lilu), udało się, ale ciężką pracą wielu osób. Dzisiaj, o zgrozo, weszłam na wątek psiaka, który ma 3600zł długu!!:crazyeye: Ja rozumiem, że deklaracje były, a potem się rozmyły, jak to na większości wątków niestety, ale ciotki, wystarczy jeden porządny, duży bazarek na miesiąc i dałoby się uzbierać kwotę nawet dwukrotnie większa, jak miesięczne utrzymanie psiaka w hoteliku. Fakt faktem, że potrzeba przeznaczyć dużo swojego czasu, no ale niestety coś za coś, kasa sama nie przyjdzie... Quote
bric-a-brac Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 Paula, gdyby to było takie proste... Pozyskiwanie fantów na bazarki przynoszących po kilkaset zł miesięcznie naprawdę nie jest łatwe. Z własnych przedmiotów, które są mi zbędne, w życiu bym po kilkaset złotych m-cznie nie była w stanie uzbierać. No może na początku, jak ktoś trafia na dogo i ma jeszcze co z domu sprzedawać;) Takie kwoty udaje mi się czasem zebrać bazarkami, ale tylko dzięki temu, że znajdują się tacy, którzy są gotowi podarować fanty. A o takich nie łatwo... nawet, gdy ich aktywnie szukasz. Quote
monika083 Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 dokladnie, ja tez nie mam juz co sprzedawac..za malo nowych osob, za duzo psow w potrzebie , niestety. Quote
paula_t Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 bric-a-brac napisał(a):Paula, gdyby to było takie proste... Pozyskiwanie fantów na bazarki przynoszących po kilkaset zł miesięcznie naprawdę nie jest łatwe. Z własnych przedmiotów, które są mi zbędne, w życiu bym po kilkaset złotych m-cznie nie była w stanie uzbierać. No może na początku, jak ktoś trafia na dogo i ma jeszcze co z domu sprzedawać;) Takie kwoty udaje mi się czasem zebrać bazarkami, ale tylko dzięki temu, że znajdują się tacy, którzy są gotowi podarować fanty. A o takich nie łatwo... nawet, gdy ich aktywnie szukasz. monika083 napisał(a):dokladnie, ja tez nie mam juz co sprzedawac..za malo nowych osob, za duzo psow w potrzebie , niestety. Ja wiem, że po pewnym czasie i rzeczy na bazarek się kończą, ja w końcu też pewnie znajdę się w takim punkcie. Dogo jest zamkniętym kręgiem, nie ma tu nieograniczonej ilości osób, więc trzeba szukać na zewnątrz, nie wiem, czasem można przez fb poprosić, może to w ostateczności dotrzeć do baaaaaardzo dużej ilości osób, jak kilka czy kilkanaście osób dostępnych na wątku udostępni. Quote
paula_t Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 Słuchajcie, ja się mogę podjąć zrobienia bazarku, ale pod jednym warunkiem, że naprawdę znajdą się konkretne osoby, które będą wysyłać zaproszenia i będą dbały o to, żeby na tym bazarku byli ludzie, bo na ten moment mam jeszcze ostatni bazarek niedoprowadzony do końca (wpłaty i wysyłki), w dodatku robiłam bazarek dla 3 psiaków, a wysyłałam zaproszenia ja i jeszcze jedna ciotka i to by było na tyle,co było dla mnie co najmniej dziwne, a to naprawdę zajmuje w cholerę czasu. Quote
LILUtosi Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 Obiecałam kiedyś filmik Zuzlikowej, zrobilam ale nie potrafilam wgrać więc zapodaje teraz: http://ingatide.wrzuta.pl/film/4gJB2BO8Kxl/zenus Quote
bric-a-brac Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 Cudny Zenuś :iloveyou: Na początku idzie reklama, trzeba przeczekać i będzie Zenuś :) Quote
bric-a-brac Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 Spróbuj następnym razem na youtuba wrzucić, tam nie ma reklam :) Wystarczy się zarejestrować, wrzuca się za darmo. Quote
LILUtosi Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 próbowałam na youtuba ale nie przechodzi. Już dawno miałam problem z filmami a teraz wrzuciłam na wrzute i weszlo. Quote
asiuniab Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 boziu oglądnęłam filmik, Zenuś bardzo fajny, nóżki mu troszkę posłuszeństwa odmawiają, biedny, ale bardzo kochana mordka, trzeba Mu koniecznie pomóc!!!! Quote
LILUtosi Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 Te nózki to już bardzo fajnie zapitalają, gdybys wiedziala jak wczesniej chodził...ledwo co. Quote
monika083 Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 LILUtosi napisał(a):Te nózki to już bardzo fajnie zapitalają, gdybys wiedziala jak wczesniej chodził...ledwo co. a czy on musi brac jakies leki? Quote
LILUtosi Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 Nic nie bierze bo nigdy go nikt nie konsultował - to poprostu starość, zwyrodnienia. Ja mu kupuje karmę dla seniorów z rybą. Quote
asiuniab Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 LILUtosi napisał(a):Nic nie bierze bo nigdy go nikt nie konsultował - to poprostu starość, zwyrodnienia. Ja mu kupuje karmę dla seniorów z rybą. jak paula_t wejdzie na wątek, to poprosimy, żeby napisała, co Maniek przyjmuje, bo wydaje mi się, że On coś na stawy bierze; Pauluś uśmiechamy się do Ciebie po informację:) Quote
Olena84 Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 To wysyłam na Zenka 288,33zł od Dwupaku, który znalazł dom i szał gotówki;), czyli 11zł ode mnie to bedzie równo 300zł + 250zl, ktore jest u Moniki, ktos jeszcze przeslal 50zl i mamy juz 600zł! Quote
__Lara Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 Olena84 napisał(a):To wysyłam na Zenka 288,33zł od Dwupaku, który znalazł dom i szał gotówki;), czyli 11zł ode mnie to bedzie równo 300zł + 250zl, ktore jest u Moniki, ktos jeszcze przeslal 50zl i mamy juz 600zł! Brawo!!! To brakuje jeszcze 300zł :D Quote
Olena84 Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 395zł chyba niestety, ale to juz troszke mniej... Quote
__Lara Posted July 31, 2012 Posted July 31, 2012 Super i tak! No coś się dzieje przynajmniej... Quote
ewakrakow Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 dobra wiadomość - zawnioskowałam o pomoc dla Zenka do skarpety Talcott dla starszych psiaków (dlatego kiedys pytałam o jego wiek - tam jest kryterium od 8 lat) pomoc 120zł zostanie przelana bezposrednio na konto do Lilu, które już podałam (znam je z innych wątków) zwrot dla skarbonki 25% pokryję Lilu proszę potwierdz tutaj jak dostaniesz te 120zł Quote
asiuniab Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 [quote name='ewakrakow']dobra wiadomość - zawnioskowałam o pomoc dla Zenka do skarpety Talcott dla starszych psiaków (dlatego kiedys pytałam o jego wiek - tam jest kryterium od 8 lat) pomoc 120zł zostanie przelana bezposrednio na konto do Lilu, które już podałam (znam je z innych wątków) zwrot dla skarbonki 25% pokryję Lilu proszę potwierdz tutaj jak dostaniesz te 120zł wiadomość super:) Zenusinowy dług się kurczy:) Quote
Bjuta Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Parę dni temu posłałam dodatkowo 25 zł. Doszło już? Quote
__Lara Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Ojej,. ciotki, świetnie działacie!!!! Oby tak dalej! Co wchodzę to dług jest mniejszy :D :D :D Quote
Recommended Posts