Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BUDRYSEK napisał(a):
mam hotel dla Zenusia, moge zawieżć go w przyszłym tyg.
mieszkałaby w ocieplonym pomieszczeniu dla kociaków, w dzień można tam jeszcze w miarę potrzeby dogrzewać

CO to za hotelik?Mozna prosic jakies namiary? Sorki za dociekliwośc..ale nauczona juz jestem doswiadczeniem....:(

Posted

gonia66 napisał(a):
CO to za hotelik?Mozna prosic jakies namiary? Sorki za dociekliwośc..ale nauczona juz jestem doswiadczeniem....:(

na razie powiem tylko,że sprawdzony osobiście przez mnie ;)
mam tam swoje psiaki
mozesz byc pewna ,że do syfu nie dałabym psiaka

Posted

BUDRYSEK napisał(a):
na razie powiem tylko,że sprawdzony osobiście przez mnie ;)
mam tam swoje psiaki
mozesz byc pewna ,że do syfu nie dałabym psiaka
No ok..rozumiem;):):D ..ale znaczy to, ze nie bedziemy w ogole wiedziec, gdzie jedzie Zenus??>>A te psiaki, ktore tam są maja swoje wątki??Bo wiesz Budrysku,,, je kiedys tez mialam taki "swój" pewny hotelik, za ktorego dawałam głowe...jeden Bóg wie, jak bardzo się zawiodłam..ale nie to jest najgorsze, ze ja przeżyłam zawód...zawiodłam przede wszystkim psiaki, ktore tam oddałam i nie mogę jednego wydostać nawet do DS...:( teraz juz "na zimne dmucham"...tak, na wszelki wypadek;):D

Posted

gonia66 napisał(a):
No ok..rozumiem;):):D ..ale znaczy to, ze nie bedziemy w ogole wiedziec, gdzie jedzie Zenus??>>A te psiaki, ktore tam są maja swoje wątki??Bo wiesz Budrysku,,, je kiedys tez mialam taki "swój" pewny hotelik, za ktorego dawałam głowe...jeden Bóg wie, jak bardzo się zawiodłam..ale nie to jest najgorsze, ze ja przeżyłam zawód...zawiodłam przede wszystkim psiaki, ktore tam oddałam i nie mogę jednego wydostać nawet do DS...:( teraz juz "na zimne dmucham"...tak, na wszelki wypadek;):D

pewnie,ze będziecie wiedzieć :)
hotelik zrobił dla nas wyjątek z tą kociarnią :)

hotelik to opcja na już, dopóki nie znajdziemy dt/ds
kociarnia jest o tyle dobra dla niego, że bedzie tam na pewno cieplej niż w budzie
myslałm nawet o takim domku z mteriału do środka dla niego
może ktoś ma taki domek na zbyciu?

Posted

gonia66 napisał(a):

No niestety namnożyło sie miejsc które liczą tylko na kasę

Przy okazji zapraszam na bazarek z mojego podpisu

Posted

Dziękuję za namiary, mam prośbę do Kogoś kto zna Cyrylka najlepiej, czy w kilku zdanich można kupke konkretów napisać o nim, wiem, żę to trudne bo psiak schroniskowy, ale żebym miała mniej więcej pojęcie, oprócz tego, że żywiołowy, bo przeglądnęłam wątek mniej więcej a całego nie mam czasu przeglądać :) Dziękuję :)

Posted

kaskadaffik napisał(a):
Dziękuję za namiary, mam prośbę do Kogoś kto zna Cyrylka najlepiej, czy w kilku zdanich można kupke konkretów napisać o nim, wiem, żę to trudne bo psiak schroniskowy, ale żebym miała mniej więcej pojęcie, oprócz tego, że żywiołowy, bo przeglądnęłam wątek mniej więcej a całego nie mam czasu przeglądać :) Dziękuję :)

żywiołowy jak to młody psiak, musi się wyszaleć, na smyczy ciągnie, więc potencjalny dom musi byc przygotowany na "odrobinę" ruchu :)
poza tym grzeczny, opiekuje się Zenkiem, nie przejawia agresji, do innych zwierzaków ok, do kotów nie wiem

Posted

Kilka dni bez neta byłam.
Dopiero teraz przebrnęłam przez wątek.
Hotelik o którym pisała Budrysek faktycznie jest sprawdzony,najlepszy jest fakt,że jednak byłby w ciepłym poieszczeniu.
Jak dla mnie to o niebo lepsze niż kojec.
Uważam,że nawet fakt,że pies całe życie mieszkał na polu nie oznacza,że tak właśnie ma swoje życie skończyć.
Najlepszym przykładem jest Budryskowy Portosik :loveu: 10 lat na łańcuchu,a teraz na złość nawet nic nie podsika - tak Mu się dom podoba (poza tym fantastyczna mama z Portosa - kocia mama ]:-> )
Tylko tam z tego co pamiętam to chyba 350 zł/mies.
Zresztą Budrysek wszystko napisze :)

Co do Cyryla to tak jak Budrysek już napisała:
Młody,żywiołowy,bardzo uczuciowy.
Sam nie zje - żeby oddać Zeniowi...
Chodzenie na smyczy to nie jest Jego atut :P
Ale przy ogrodzie,gdzie będzie mógł się wyszaleć - sądzę,że nie będzie żadnych problemów.
Ma ok.1,5 roku. Uwielbia człowieka - szczgólnie tego co głaszcze,przytula i daje smakołyki :)
Znaleziony z Zeniem - chyba razem uciekli z jakiegoś "więzienia"

Posted

Niestety smutne, że zostaną rozdzieleni, ale jak na razie nie ma innej możliwości :( Tak sobie pomarzyłam, że może Państwo, którzy chcą adoptować Cyryla zgodzą się na nich obydwoje hmmm czasami marzenia się spełniają...

Posted

mikoada napisał(a):
Tak sobie pomarzyłam, że może Państwo, którzy chcą adoptować Cyryla zgodzą się na nich obydwoje hmmm czasami marzenia się spełniają...

Ale nie marzenia o dwupaku... :roll:

Posted

bela51 napisał(a):
A moze opowiedziec tym Panstwu, ich wzruszająca historie ? Kto wie... ?

Eh, to byłoby naprawdę spełnienie marzeń i najwspanialsze z możliwych zakończenie tej smutnej historii...!
Mimo wszystko trzymam za to kciuki! Spróbowac przecież nie zaszkodzi!

Posted

Cyrylek może się pakować :)
Pani Ula niestety nie może zabrać jeszcze trzeciego psiaka, wiem, że smutno, że trzeba ich rozdzielić, ale w takim domku to ja bym chciała zamieszkać, więc nie ma się co zastanawiać tylko transport organizować :)

Posted

BUDRYSEK napisał(a):
a gdzie ten domek i czy jest juz ktos chętny na wizytę?

Cyryl to idealny psiak dla sportowców ;)

Domek jest k.Mielca a wizyta była wczoraj. Państwa odwiedziła kaskadaffik za co ślicznie dziękuję :) Dzisiaj zadzwonię do nich i zapytam kiedy mogliby przyjechac po chłopaka, do Katowic go mogę przywieźc. Chyba, że znajdziemy bezpłatny transport np. do Krakowa, żeby Państwu zaoszczędzic trochę kilometrów i tak będą mieli do przejechania ok. 200.