monika083 Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 LILUtosi napisał(a):To może zamówisz od razu dodając jeszcze za 50zł co jest u Ciebie na koncie za hotel a ja te 50 zł od Panny policzę jako hotelowe. no masz racje, przeciez i tak Ty bys musiala zamowic.Ok to jutro zamowie i przeleje co tam sie uzbieralo za hotel. Quote
monika083 Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 zobacz Lilu, znalazlam za 14 zl ta puszke, ale trzeba podac wszystkie dane, i ze kekarz wet sie skontaktuje po zakupie, nie wiem czy to faktycznie tak , czy pic http://www.ezoo.pl/pl_PL/p/HILLS-CANINE-ND-360-G-PUSZKA/1549?utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2013-05&utm_content=1549#nclid=35de69a824053d47c9bc52681c27bdb8 Quote
LILUtosi Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 Nieźle hehe. 1. Zenek 2. Pies 3. Mieszaniec 4. Czarny 5. Samiec 6. około 15 lat? 7. 13,5 kg 8. brak 9. brak 10. brak 11. ogniska na wątrobie, słabe nerki, porażenie tylnego odcinka. 12. brak 13. marzec 14. Tutaj znasz 15. Siemianów 1 , 57-160 Borów 16. 601 73 00 13. Quote
Panna Marple Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 Lilu- czy Ty masz nowy numer konta? Pytam, bo te 50zł wysłałam na numer, ktory już miałam i teraz nie wiem czy doszły Quote
__Lara Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 Zenuś, straszny biedak z Ciebie, serce się kraje :( :( :( Dzięki cioteczki, że o nim pamiętacie, wciąż jesteście. LILUtosi to nie ma nawet jak podziękować. Quote
LILUtosi Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 Dziś Zenek bardzo słaby. Ma bardzo blade dziąsła i zimne łapy. Na siku musiałam go trzymać ze wszystkich stron. Nagrałam wczoraj filmik jak się załatwiamy, mogę komuś przesłać. Ale za to Animode to nosem wciąga. On chudnie ale nie traci tłuszczu tylko masę mięśniową. Podgardle ma tłuste ale za to przez skórę można wymacać każdą kosteczkę i chrząstki. On traci przewodnictwo nerwowe. Nasz Zenek powoli odchodzi. Poprosiłam żeby tz wniósł kuwetkę na górę aby nie był sam tej nocy i może jeszcze kolejnych jak się uda. Quote
pikola Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 W gardle zatyka,nie wiem co napisac. Wciaz ma apetyt,moze nie jest jeszcze tak zle.. Czy Zenus cierpi? Quote
LILUtosi Posted May 11, 2013 Posted May 11, 2013 pikola napisał(a):W gardle zatyka,nie wiem co napisac. Wciaz ma apetyt,moze nie jest jeszcze tak zle.. Czy Zenus cierpi? Nie wiem czy cierpi, nie popiskuje, nie jęknie nawet, jest cichy. Ale dr powiedział że jak mu odcina tył to nie czuje bólu. Ale na przednich łapach też już nie może ustać i pada na pysk jakby zasypiał. Zawsze powtarzam że dopóki pies je to ma wole życia i nie cierpi na tyle żebym bawiła się w Boga i odcinała życie. Przestaje jeść to oznacza że skazuje go na cierpienie przez zagłodzenie. Wtedy decyzja o eutanazji jest oczywista. Quote
keakea Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 (edited) Blade dziąsła i zimne łapy to bardzo duże niedotlenienie, pewnie serce słabo pracuje, więc nie ma siły się poruszać i to też może być powód, nie tylko neurologia, na pewno by mu przynosiło ulgę wentylowanie tlenem, ale jak to zapewnić? :( A jaki oddech, szybki i płytki? Edited May 12, 2013 by keakea Quote
LILUtosi Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 Dziś bardzo szybki. Prawdopodobnie doszło już do wylewu. Posikał się w nocy ale rano na boczku go na rękach trzymałam i wycisnął siusiu. Jeśli dziś nie odejdzie sam, jutro mu pomożemy. Quote
keakea Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 LILUtosi napisał(a):Dziś bardzo szybki. Prawdopodobnie doszło już do wylewu. Posikał się w nocy ale rano na boczku go na rękach trzymałam i wycisnął siusiu. Jeśli dziś nie odejdzie sam, jutro mu pomożemy. To równie dobrze może być obrzęk płuc wywołany problemami kardio. Czy Zenek miał badane serce? Przerobiłam to parę dni temu, stąd moje pytanie. Quote
__Lara Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 keakea napisał(a):To równie dobrze może być obrzęk płuc wywołany problemami kardio. Czy Zenek miał badane serce? Przerobiłam to parę dni temu, stąd moje pytanie. Bardzo możliwe, tylko widać wyraźnie, że on już bardzo cierpi :( :( :( Quote
monika083 Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 keakea napisał(a):To równie dobrze może być obrzęk płuc wywołany problemami kardio. Czy Zenek miał badane serce? Przerobiłam to parę dni temu, stąd moje pytanie. Ale przy obrzeku pluc,gdy juz woda sie zbiera pies kaszle? Przynajmniej moj tak mial:( Quote
keakea Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 Widać :( Pytam tylko dla porządku, bo nie widziałam we wcześniejszych wpisach, czy Zenek ma chore serce. Quote
keakea Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 monika083 napisał(a):Ale przy obrzeku pluc,gdy juz woda sie zbiera pies kaszle? Przynajmniej moj tak mial:( Mój nie... po prostu szybko i często oddychał, a w pewnym momencie zaczął "odpływać" z niedotlenienia... blade dziąsła, zimne łapy, przelewał się przez ręce. Kardiolog go wyciągnął z tego, ale pojechałam z nim praktycznie od ręki na interwencję. Quote
__Lara Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 keakea napisał(a):Mój nie... po prostu szybko i często oddychał, a w pewnym momencie zaczął "odpływać" z niedotlenienia... blade dziąsła, zimne łapy, przelewał się przez ręce. Kardiolog go wyciągnął z tego, ale pojechałam z nim praktycznie od ręki na interwencję. Tylko tu pewnie dochodzi jeszcze starość, tak więc serce może pracować na zwolnionych obrotach. LILUtosi na pewno zadba żeby go wet zobaczył, musimy być dobrej myśli, bo co innego zostało :( Quote
LILUtosi Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 Próbuje wezwać weta do domu ale nikt nie odbiera. Wszystko pozamykane w niedziele. Zenusiowi niestety ale musimy pomóc bo już jest w innym świecie, robi pod siebie. Akurat serce miał w porządku. Quote
Recommended Posts