Panna Marple Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 Biedny, kochany Zenio...Boję się tylko jednego-psy nie zawsze pokazują, że cierpią. Żeby tylko nie przeoczyć...bo starość w bólu jest straszna:shake: Quote
LILUtosi Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 Mam wrażenie że mu dzisiaj już trochę lepiej. Bardzo pilnuje aby zjadł i karmie z ręki, jemu to się bardzo podoba. I taki jakiś żwawszy. Ryżyk i mięsko mu służy. Ale tak czy owak za miesiąc trzeba będzie zbadać jak się zachowują te zmiany. Quote
Panna Marple Posted May 1, 2013 Posted May 1, 2013 Oby było lepiej! Albo przynajmniej, żeby nie było gorzej...Szybko te psakudztwa urosły Quote
margoth137 Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 biedny Zenuś:( biedne staruszki. Mnie we wtorek vet ,,pocieszył'' mówiąć, że Teoś się juz wypala:(. Szkoda, ze czasu nie można cofnąć. Pozdrawiam Zencia:loveu: Quote
bakusiowa Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 Biedny psiak. Z Torusiem też nie jest najlepiej. Sypią się nam staruszki. Quote
LILUtosi Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 No niestety. Psiaki mają już swoje lata i też się starzeją. Zenuś dzięki temu że je ryż to niestety ma luźniejsze stolce. Dziś znowu mu się wymknęło i umazał sobie tyłek, ogon i posłanie. Ale ma w oczach więcej życia. Siku jeszcze trzyma i dopiero sika jak go postawię na nogi i podrepczemy na ogród. Ale coraz słabiej na tych nóżkach sobie radzi. Quote
LILUtosi Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 po suchym nie do końca. Jak jadł raczej suche a teraz ryż z mięsem to musi chwile potrwać aż mu się ustabilizuje stolec. To nie jest rozwolnienie. Zenek zawsze miał kupy twarde, mocno zbite. Jak taką zrobi do legowsika to zbiorę i po sprawie. Luźniejszą jak wetrze to już grubsza sprawa. Quote
LILUtosi Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 Głównym jego powodem osłabienia jest niedowład tylnej części. Ogon podkulony i słaba ruchomość tylnych nóg. Zauważyłam że zaczyna się czołgać. Obraca się na tyłku przebierając przednimi. No i te kupy co mu same wypadają. Myślę że nie jadł bo raz: nie chciało mu się wstawać dwa motywacja suchego nie była na tyle mocna. Teraz jak widzi gotowane to szaleje. Zresztą na pewno przytył przez te 3 dni. Raczej nie zostawia w misce. Pomagam mu wstać i wyjść na zewnątrz. Siku robi tylko na dworze i kontroluje bardzo ładnie. Problem jest z tylnym odcinkiem kręgosłupa. Żeby coś stwierdzić trzeba by zrobić prześwietlenie. Jak mu pomóc z tym zwyrodnieniem? Quote
BUDRYSEK Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 LILUtosi napisał(a):Głównym jego powodem osłabienia jest niedowład tylnej części. Ogon podkulony i słaba ruchomość tylnych nóg. Zauważyłam że zaczyna się czołgać. Obraca się na tyłku przebierając przednimi. No i te kupy co mu same wypadają. Myślę że nie jadł bo raz: nie chciało mu się wstawać dwa motywacja suchego nie była na tyle mocna. Teraz jak widzi gotowane to szaleje. Zresztą na pewno przytył przez te 3 dni. Raczej nie zostawia w misce. Pomagam mu wstać i wyjść na zewnątrz. Siku robi tylko na dworze i kontroluje bardzo ładnie. Problem jest z tylnym odcinkiem kręgosłupa. Żeby coś stwierdzić trzeba by zrobić prześwietlenie. Jak mu pomóc z tym zwyrodnieniem? moze trocoxil by pomogł? Quote
bakusiowa Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 BUDRYSEK napisał(a):moze trocoxil by pomogł? Trocoxil na pewno by pomógl. Daję naszemu psu w zakładzie pracy. Tylne łapy rozjeżdżały się. Dwie dawki dla psa o wadze 25 kg w mojej lecznicy 160 zł. Quote
LILUtosi Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 Troxil jak już sie podaje to cały czas. Fakt że czasu Zenek nie ma wiele. Ale kasy też nie. Ktoś mu fundnie? Quote
__Lara Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 LILUtosi napisał(a):Troxil jak już sie podaje to cały czas. Fakt że czasu Zenek nie ma wiele. Ale kasy też nie. Ktoś mu fundnie? Potrzebny sponsor.... Quote
mdk8 Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 najpierw to chyba trzeba by się upewnić jaka jest przyczyna tego niedowładu? Quote
LILUtosi Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 Tu jest opis USG https://picasaweb.google.com/100690205327708208633/ZENEKDoAdopcji#5873864204455164050 dalej są wyniki krwi z trzech kolejnych wizyt. Ostatnich jeszcze nie mam wydrukowanych. Quote
Poker Posted May 3, 2013 Posted May 3, 2013 Wpadłam przypadkiem.W opisie USG jest podejrzenie nowotworu. A może problemy z tyłem wynikają z przerzutów do kręgosłupa? Quote
LILUtosi Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Może ale bez RTG i to dobrego nie stwierdzimy tego. Wg mnie to objawy końskiego ogona. Ale to tylko podejrzenie. Mogę z nim dzisiaj pojechać ale jestem w kiepskiej sytuacji materialnej bo straciłam prace i nie mam kasy na koncie. Mogę wziąć na przelew ale trzeba to zapłacić. A Zenek cały czas kuleje z kasą. Jak go rano stawiam na nogi to mu spod ogona wypadają kiełbaski. Na szczęście już twardsze. Quote
__Lara Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 Cioteczki, a jak z kasą? Mamy cokolwiek??? Może ktoś zrobiłby bazarek na Zenka? Quote
monika083 Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 __Lara napisał(a):Cioteczki, a jak z kasą? Mamy cokolwiek??? Może ktoś zrobiłby bazarek na Zenka? zaraz wejde na konto, zobacze ,czy sa jakies wplaty, Ja przymierzam sie do cegielkowego, ale z czasem kiepsko..duzo pracy ,i w pracy i w domu i w ogrodzie...ciezko mi juz ogarnac dogo. Quote
monika083 Posted May 4, 2013 Posted May 4, 2013 wieczorkiem pouzupelniam wplaty, jest kilka i w sumie 85 zl ,ale pamietajcie, ze ostatnia wpata byla za luty...marzec ,kwiecien do tylu jestesmy Quote
LILUtosi Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 A może wózek Zenkowi kupić ;-) http://www.facebook.com/photo.php?fbid=342054862564192&set=oa.456532661101547&type=1&theater Quote
asiuniab Posted May 5, 2013 Posted May 5, 2013 [quote name='LILUtosi']A może wózek Zenkowi kupić ;-) http://www.facebook.com/photo.php?fbid=342054862564192&set=oa.456532661101547&type=1&theater a Zenusiowi jest potrzebny??? ten z Pauli bazarku jest w cenie wyw. 400 zł Quote
margoth137 Posted May 6, 2013 Posted May 6, 2013 zaglądam i całuje Zenusia:loveu: niewiem co wykombinować.... Quote
Recommended Posts