Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam wrażenie że mu dzisiaj już trochę lepiej. Bardzo pilnuje aby zjadł i karmie z ręki, jemu to się bardzo podoba. I taki jakiś żwawszy. Ryżyk i mięsko mu służy. Ale tak czy owak za miesiąc trzeba będzie zbadać jak się zachowują te zmiany.

Posted

No niestety. Psiaki mają już swoje lata i też się starzeją. Zenuś dzięki temu że je ryż to niestety ma luźniejsze stolce. Dziś znowu mu się wymknęło i umazał sobie tyłek, ogon i posłanie. Ale ma w oczach więcej życia. Siku jeszcze trzyma i dopiero sika jak go postawię na nogi i podrepczemy na ogród. Ale coraz słabiej na tych nóżkach sobie radzi.

Posted

po suchym nie do końca. Jak jadł raczej suche a teraz ryż z mięsem to musi chwile potrwać aż mu się ustabilizuje stolec. To nie jest rozwolnienie. Zenek zawsze miał kupy twarde, mocno zbite. Jak taką zrobi do legowsika to zbiorę i po sprawie. Luźniejszą jak wetrze to już grubsza sprawa.

Posted

Głównym jego powodem osłabienia jest niedowład tylnej części. Ogon podkulony i słaba ruchomość tylnych nóg. Zauważyłam że zaczyna się czołgać. Obraca się na tyłku przebierając przednimi. No i te kupy co mu same wypadają. Myślę że nie jadł bo raz: nie chciało mu się wstawać dwa motywacja suchego nie była na tyle mocna. Teraz jak widzi gotowane to szaleje. Zresztą na pewno przytył przez te 3 dni. Raczej nie zostawia w misce. Pomagam mu wstać i wyjść na zewnątrz. Siku robi tylko na dworze i kontroluje bardzo ładnie. Problem jest z tylnym odcinkiem kręgosłupa. Żeby coś stwierdzić trzeba by zrobić prześwietlenie. Jak mu pomóc z tym zwyrodnieniem?

Posted

LILUtosi napisał(a):
Głównym jego powodem osłabienia jest niedowład tylnej części. Ogon podkulony i słaba ruchomość tylnych nóg. Zauważyłam że zaczyna się czołgać. Obraca się na tyłku przebierając przednimi. No i te kupy co mu same wypadają. Myślę że nie jadł bo raz: nie chciało mu się wstawać dwa motywacja suchego nie była na tyle mocna. Teraz jak widzi gotowane to szaleje. Zresztą na pewno przytył przez te 3 dni. Raczej nie zostawia w misce. Pomagam mu wstać i wyjść na zewnątrz. Siku robi tylko na dworze i kontroluje bardzo ładnie. Problem jest z tylnym odcinkiem kręgosłupa. Żeby coś stwierdzić trzeba by zrobić prześwietlenie. Jak mu pomóc z tym zwyrodnieniem?

moze trocoxil by pomogł?

Posted

BUDRYSEK napisał(a):
moze trocoxil by pomogł?

Trocoxil na pewno by pomógl. Daję naszemu psu w zakładzie pracy. Tylne łapy rozjeżdżały się.
Dwie dawki dla psa o wadze 25 kg w mojej lecznicy 160 zł.

Posted

LILUtosi napisał(a):
Troxil jak już sie podaje to cały czas. Fakt że czasu Zenek nie ma wiele. Ale kasy też nie. Ktoś mu fundnie?

Potrzebny sponsor....

Posted

Wpadłam przypadkiem.W opisie USG jest podejrzenie nowotworu. A może problemy z tyłem wynikają z przerzutów do kręgosłupa?

Posted

Może ale bez RTG i to dobrego nie stwierdzimy tego. Wg mnie to objawy końskiego ogona. Ale to tylko podejrzenie. Mogę z nim dzisiaj pojechać ale jestem w kiepskiej sytuacji materialnej bo straciłam prace i nie mam kasy na koncie. Mogę wziąć na przelew ale trzeba to zapłacić. A Zenek cały czas kuleje z kasą.
Jak go rano stawiam na nogi to mu spod ogona wypadają kiełbaski. Na szczęście już twardsze.

Posted

__Lara napisał(a):
Cioteczki, a jak z kasą? Mamy cokolwiek??? Może ktoś zrobiłby bazarek na Zenka?

zaraz wejde na konto, zobacze ,czy sa jakies wplaty,
Ja przymierzam sie do cegielkowego, ale z czasem kiepsko..duzo pracy ,i w pracy i w domu i w ogrodzie...ciezko mi juz ogarnac dogo.