LILUtosi Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Poproszę żeby wet opisał dokładnie wizytę na kompie bo już wczoraj padałam na pysk i chyba nie wszystko zarejestrowałam dobrze. Quote
bakusiowa Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Na kartce pisze karma Renal Royal oraz Hepatiale Forte. Karma na schorzenia nerek a Hepatiale na wątrobę. Hepatiale Forte bierze mój pies. Lilu, czy Hepatiale to są tabletki czy brązowe kapsułki ? Quote
LILUtosi Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Tabletki....mam dawać 3 tabletki na 4 dni. 3 przez trzy dni i jeden dzień przerwy. Quote
bakusiowa Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 [quote name='LILUtosi']Tabletki....mam dawać 3 tabletki na 4 dni. 3 przez trzy dni i jeden dzień przerwy.[/QUOTE] To może masz Hepatiale Forte Large które są na 25 kg psa. Można dawac codziennie po jednej tabletce. Trochę dziwne jest to dawkowanie o którym piszesz. Zenuś będzie kosztował. Karma tez jest droga. Quote
LILUtosi Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Tak, te większe - chodziło o to żeby było taniej. Na ten lek na prostatę się nie zdecydowałam bo 70zł kosztował. No i karma też droga. Na razie jest na light dla staruszków z rybą. Quote
monika083 Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Lilu, a ile w sumie do tej pory wyszlo za ta wizyte? Z bazarku cegielkowego powinno sie zwrocic,moze jeszcze starczy na leki. Quote
LILUtosi Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 https://picasaweb.google.com/100690205327708208633/ZENEKDoAdopcji#5849764561650059378 Quote
pikola Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 [quote name='LILUtosi']Tu jest napisane: https://picasaweb.google.com/100690205327708208633/ZENEKDoAdopcji#5849882316043157826 Po za tym są damowe badania prostaty i myslę żeby z nim pojechać jeszcze: http://www.dogomania.pl/forum/threads/192672-Wroclaw-psy-w-potrzebie-Watek-informacyjny?p=20522013#post20522013 Warto by skorzystac z tego darmowego badania. Quote
margoth137 Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Zenio potrzebuje kaski dlatego zapraszamy!!!http://www.dogomania.pl/forum/threads/240432-Śliczne-rzeczy-(zobacz-sam-jakie-))-dla-Zenusia-na-leczenie-do-6-03-13r, nikt nie zagląda:( Quote
BUDRYSEK Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 moj pies rowniez ma problemy z prostatą, na kastrację nie nadaje się, ma problemy z oddychaniem, dlatego poddaiśmy go chemicznej kastracji, koszt ok 300 zł ale jest poprawa Quote
LILUtosi Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 Zenek u weta został też zaszczepiony a dziś całe stado odrobaczone. Quote
__Lara Posted March 3, 2013 Posted March 3, 2013 [quote name='mdk8']jak obecnie wyglądają finanse Zenusia?[/QUOTE] Prosimy o informacje :) Quote
monika083 Posted March 4, 2013 Posted March 4, 2013 [quote name='__Lara']Prosimy o informacje :)[/QUOTE] zaktualizowala, prosze wplacajacych o sprawdzenie, czy nikogo nie pominelam. 85 zl jest w tej cheili, pieniazki z cegielkowego leca bezposrednio do Lilu. Quote
LILUtosi Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Dostałam maila od dr, przyszedł już dawno ale wpadł do spamu.: Przyczyną stanu zdrowia Zenka nie jest konkretna jednostka chorobowa ale znaczące pogorszenie funkcji narządów wewnętrznych , układu mięśniowo - kostnego i nerwowego , zniwelowanie zmian starczych jest nie możliwe a jedynie próba spowolnienia procesów degeneracyjnych narządów ze strony których można się spodziewać w pierwszej kolejności a takimi są nerki i wątroba ( nerki - górne granice wartości referencyjnych , wątroba - znacząco podwyższony jeden z enzymów wątrobowych świadczący o toczącym się procesie rozpadu komórek wątrobowych ) , Hepatiale sprzyja procesom regeneracyjnym oraz spawalnia procesy destrukcji które z wiekiem nabierają tempa i odbija się to na kondycji ogólnej , podobnie jest z jego układem ruchu można jedynie wspierać to co jeszcze funkcjonuje żeby jak najbardziej przesunąć w czasie to co i tak jest nieuniknione . Quote
LILUtosi Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Jutro Zenek jedzie na te darmowe badanie prostaty. Quote
marta0731 Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 To nie są dobre wieści................ :( Zenuś trzymaj się dziadziu! Quote
pikola Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 [quote name='LILUtosi']Dostałam maila od dr, przyszedł już dawno ale wpadł do spamu.: Przyczyną stanu zdrowia Zenka nie jest konkretna jednostka chorobowa ale znaczące pogorszenie funkcji narządów wewnętrznych , układu mięśniowo - kostnego i nerwowego , zniwelowanie zmian starczych jest nie możliwe a jedynie próba spowolnienia procesów degeneracyjnych narządów ze strony których można się spodziewać w pierwszej kolejności a takimi są nerki i wątroba ( nerki - górne granice wartości referencyjnych , wątroba - znacząco podwyższony jeden z enzymów wątrobowych świadczący o toczącym się procesie rozpadu komórek wątrobowych ) , Hepatiale sprzyja procesom regeneracyjnym oraz spawalnia procesy destrukcji które z wiekiem nabierają tempa i odbija się to na kondycji ogólnej , podobnie jest z jego układem ruchu można jedynie wspierać to co jeszcze funkcjonuje żeby jak najbardziej przesunąć w czasie to co i tak jest nieuniknione .[/QUOTE] Czyli wszystko ok,procz watroby? Quote
pikola Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 [quote name='LILUtosi']Jutro Zenek jedzie na te darmowe badanie prostaty.[/QUOTE] To super:lol: Quote
LILUtosi Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 Tak byliśmy. Generalnie wszystko się powtórzyło. Sytuacja jest następująca: Zenuś zakwalifikował się do leczenia ale wiąże się to z wieloma obowiązkami. Trzeba jeździć na badania przez pierwszy miesiąc co tydzień. Na pierwszej wizycie będzie pobrana próbka z prostaty do badania czy to nie rak. Po pierwszej wizycie podany zostanie ten lek. Przy każdej wizycie będzie robione badanie krwi i kontrola parametrów wątrobowych. Później wizyty będą z częstotliwością raz w miesiącu. Generalnie wszystko za darmo tyle ze ja muszę do wroclawia co tydzień jechać a na kliniki mam ze 45km. Quote
pikola Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 Qrcze,ale Zenus powinien jezdzic.A ile by wyszlo za benzyne? Quote
Recommended Posts