__Lara Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 Iljova napisał(a):Zapomniałaś o Zenusiu .... :shake: No ale masz wybaczone bo się przyznałaś sama :-) :loveu: Hehe :) Kto jeszcze to wybaczymy :p Quote
LILUtosi Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 Najmniej wesoło jest mi. Jasno trzeba powiedzieć że Klaudia nie czuje się w obowiązku prakycznie do niczego oprócz podrzucania od czasu do czasu. Ani do reklamowania watku, ani do zdobywania deklaracji ani też nie chce brać odpowiedzialności za decyzję. Może się okazać że Zenek zapuka do drzwi i wtedy będzie niespodzianka. Quote
LILUtosi Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 Ogonek w pogotowiu ogonkowi robi wydarzenie za 5zł - tylko trzeba później porozsylac, uaktualniać. Quote
Klaudus__ Posted June 10, 2012 Author Posted June 10, 2012 [quote name='LILUtosi']Najmniej wesoło jest mi. Jasno trzeba powiedzieć że Klaudia nie czuje się w obowiązku prakycznie do niczego oprócz podrzucania od czasu do czasu. Ani do reklamowania watku, ani do zdobywania deklaracji ani też nie chce brać odpowiedzialności za decyzję. Może się okazać że Zenek zapuka do drzwi i wtedy będzie niespodzianka.Jakbyś chciała wiedzieć to Klaudia czuje się odpowiedzialna. Ogłaszam Zenka ile mogę - niestety nie siedzę na necie 24h/na dobę. Myślisz,że ja nie chciałabym,żeby znalazł dom? Raz ,że miałby swojego kochającego człowieka na resztę życia, swój dom, swoje życie. A dwa - nie musiałabym wiecznie czytać wyrzutów... Bo to nic przyjemnego. To,że każdego z jednego ogłoszenia nie wrzucam tu linku,żeby się pokazać - nie znaczy,że nic nie robię. Ogłaszam na tyle na ile pozwala mi czas. Jeżeli chodzi o rozsyłanie wątku - fakt nie robię tego,bo ostatnio nie ma mnie na dogo praktycznie w ogóle przez osobiste komplikacje. Teraz będzie wizyta dla starszej Pani - której dziewczyna ma również zanieść zdjęcie Zenusia - może się zakocha... Quote
Piromanka Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Byly TZ piromanki nie wplaca juz od dluzszego czasu i nie bedzie juz wplacal. Niestety deklaracje sie bardzo wykruszyly. Ostatni prawie rok Zenek przetrwal w hotelu w wiekszosci dzieki jednorazowym wplatom, o ktore osobiscie sie ubiegalam wysylajac miliony PW do dogomaniakow. Quote
LILUtosi Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 [quote name='Klaudus__']Jakbyś chciała wiedzieć to Klaudia czuje się odpowiedzialna. Ogłaszam Zenka ile mogę - niestety nie siedzę na necie 24h/na dobę. Myślisz,że ja nie chciałabym,żeby znalazł dom? Raz ,że miałby swojego kochającego człowieka na resztę życia, swój dom, swoje życie. A dwa - nie musiałabym wiecznie czytać wyrzutów... Bo to nic przyjemnego. To,że każdego z jednego ogłoszenia nie wrzucam tu linku,żeby się pokazać - nie znaczy,że nic nie robię. Ogłaszam na tyle na ile pozwala mi czas. Jeżeli chodzi o rozsyłanie wątku - fakt nie robię tego,bo ostatnio nie ma mnie na dogo praktycznie w ogóle przez osobiste komplikacje. Teraz będzie wizyta dla starszej Pani - której dziewczyna ma również zanieść zdjęcie Zenusia - może się zakocha... Klaudia wystarczy prowadzić wątek, decydować. To nie rola hotelu zadbanie o finanse podopiecznego. A mimo moich wielu monitów nie było odzewu. Ja mam na głowie mnóstwo psów a oprócz tego pracuję zawodowo. O ile mój tz opiekuje się psami na miejscu to nie interesują go sprawy na dogomanii. Ja też nie mam czasu na bazarki i reklamę ich a muszę to robić. Wydaje się że z moich obowiązków się wywiązuje, dbam o Zenusia, są na to dowody w postaci zdjęć i chciałabym żeby ktoś wywiązywał się ze swojej roli jaką się podjął. Zaczyna mnie to przerastać bo na 12 psów hotelowych mam za maj 5 nie zapłaconych już nie mówiąc o zaległościach z poprzednich miesięcy. Czy uważasz ze to jest w porządku? Okaże się że będę zmuszona rozwieść psy po opiekunach. Quote
bric-a-brac Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Czytam wątek Zenka od początku, może niezbyt aktywna jestem postowo, ale czytam. Lilu, całkowicie się zgadzam z tym co piszesz. Choćby gdy omawiana była zmiana skarbnika ostatnio... Ja jako deklarowicz, zapytałam wprost o potwierdzenie dotyczące tej zmiany, oczekiwałam odpowiedzi ze strony osoby odpowiedzialnej za psa. Cisza. Dobrze, że inne ciotki działają i mają na interesie zebranie na hotel. Klauduś, ogłaszanie jest oczywistością osoby odpowiedzialnej za psa, takim minimum, ale jednak odpowiedzialność za psa to coś więcej. Nie sądzę by ktokolwiek oczekiwał aktywności 24h na dobę, o której piszesz. Odpowiedzialność za psa to decydowanie osoby odpowiedzialnej za psa w kluczowych kwestiach, obecność decyzyjna (nie ważne czy na dogo czy w innej formie - telefonicznej choćby). Zanim Zenek trafił do Lilu, miałam wrażenie że ten wątek jest martwy. Posty były tylko podnoszące, Piromanka pisała o finansach, coś tam co chwilę się działo, ale poza tym mało informacji o psie i mało zaangażowania z Twojej strony. Odkąd Zenek trafił do Lilu wiemy więcej na bieżąco, wciąż jest jej aktywność, informowanie. Ale wyraźnie czegoś brak na wątku ze strony osób decyzyjnych w sprawie Zenka. Dziwię się, że nikt tego nie poruszał do tej pory, ja już dawno miałam takie odczucia. Trudno, najwyżej będę czarną owcą, która pisze co myśli:roll: Quote
LILUtosi Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 [quote name='Piromanka']Byly TZ piromanki nie wplaca juz od dluzszego czasu i nie bedzie juz wplacal. Niestety deklaracje sie bardzo wykruszyly. Ostatni prawie rok Zenek przetrwal w hotelu w wiekszosci dzieki jednorazowym wplatom, o ktore osobiscie sie ubiegalam wysylajac miliony PW do dogomaniakow. Piromanka sorry że tak wyszło jak wyszło, ja nic do Ciebie nie mam ale te przestoje z kontaktem do Ciebie były ostatnio zbyt długie. A jak nie ma informacji to nie wiadomo jak działać. Wystarczy raz w miesiącu podliczenie i wiadomo by było na czym stoimy. Quote
__Lara Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Trochę stanę w obronie Klaudus__, bo dziewczyna zarobiona. Wiem, wiem, że macie też rację, ale tak tylko napisałam żeby nie było, że Klaudus__ jest teraz czarną owcą :oops: Quote
Olena84 Posted June 11, 2012 Posted June 11, 2012 Bije sie w piers, nie zrobilam jeszcze wydarzenia na fb Zenkowi, sprobuje dzis po pracy, bo w pracy nie wypada Quote
Klaudus__ Posted June 15, 2012 Author Posted June 15, 2012 [quote name='Olena84']Bije sie w piers, nie zrobilam jeszcze wydarzenia na fb Zenkowi, sprobuje dzis po pracy, bo w pracy nie wypadaBardzo dziękuję :modla: Quote
__Lara Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 [quote name='Klaudus__']Bardzo dziękuję :modla: Ja na dogo jestem częściowo w pracy, bo po pracy to też nie ma czasu na wszystko :( Quote
asikowska Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 przykro że Lilutosi musi się upominać o kasę, jestem skarbnikiem na Kilerka i nam też brakuje deklaracji i jako skarbnik robię bazarki wysyłam pw żeby jednak opłata za hotel była na czas, straszny tutaj chaos, ciężko znaleźć post rozliczeniowy i jest mało czytelny zrobię w weekend bazar bo tylko tak na chwilę obecną mogę pomóc pozdrawiam i do roboty kochani:) Quote
LILUtosi Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Zaproponowałam Zenka, Szarika i Toro do bardzo fajnego domku. Któremuś z nich może się uda. Quote
Piromanka Posted June 16, 2012 Posted June 16, 2012 Byloby wspaniale, jakby Zenowi sie udalo. Jezeli ktoremukolwiek z zaproponowanych pasiakow sie uda, bedzie cudownie! Trzymam kcuki. Quote
LILUtosi Posted June 16, 2012 Posted June 16, 2012 Każdemu z nich domek by się przydał. Zenek ma zaletę że mimo tego chodzenie aportuje, ale najmniej żyje z kotami, Toro ignoruje koty ale bardzo, bardzo potrzebuje idywidualnego leczenia, a Szarik ma największe szanse bo uwielbia koty a tez potrzebuje na gwałt cieplego miejsca i obecności człowieka. Quote
__Lara Posted June 16, 2012 Posted June 16, 2012 Jeden z nich stoi przed wielką szansą, więc którykolwiek to będzie to będzie fajnie :) Quote
BUDRYSEK Posted June 16, 2012 Posted June 16, 2012 MEGA PILNA SPRAWA!!!! Zenusiu przepraszam.... Imię: BOSTON Wiek: 3/4lata Miasto przebywania: podbeskidzie Wątek: nie ma Opis: Owczarek niemiecki długowłosy, czarny podpalany... wrócił z adopcji z etykietką :agresywny. Pies jednak potrzebuje odpowiedniego, doświadczonego i odpowiedzialnego przewodnika i ... zajęcia- zabawy, szkolenia, długich spacerów... W schronisku określano go jako psa z charakterem, usiłującego podporządkować sobie otoczenie, potrafiącego pokazać niezadowolenie... wychodził z wolontariuszami na spacery, pozwalał się dotykać, szedł tam gdzie człowiek, posłuszny, zainteresowany bardzo otoczeniem... nigdy nie było incydentów... podobnie jest i teraz. Pięknie chodzi na smyczy... Kontakt: 607 488 598 (BUDRYSEK) ...pilnie szuka domu ... ...po powrocie z adopcji z etykietką : agresywny, nie jest już bezpieczny w schronisku... http://www.dogomania.pl/forum/thread...1#post19249631 Quote
Olena84 Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 (edited) Przepraszam ale ja dopiero na dogo, niestety tak u mnie bywa, ze w pracy nie powinnam a w domu nie mam kiedy:(, http://www.facebook.com/#!/events/146066615517086/ Edited June 18, 2012 by Olena84 Quote
anica Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Maruda666 napisał(a):Trzymam kciuki za całą trójkę :) i ja też :) Quote
Recommended Posts