Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dawno mnie u Zenusia nie było na wątku... częściej widziałam go w realu i podziwiałam jego ogromną potrzebę czlowieka, sympatyczne zachowanie i... jednak ślady wieku w poruszaniu się...
Po ostatnich doświadczeniach ze staruszkami beniastymi, gdzie każdy ma problemy starcze, gdzie każdy potrzebuje wsparcia, a to na serce, a to na łapki, a to na przewodnictwo...a to... zaczynam się zastanawiać, czy i Zenusia, nie trzebaby pod tym kątem przebadać i niejako zastanowić się, czy nie potrzebuje wsparcia dla swego już styranego życiem organizmu.

Jutro bedę miała okazję ponownie zobaczyć Zenusia (dzięki BUDRYSKU, że pomyslałaś o mnie i odwiedzę i Linusia i "nasze" psiurki). Może bezzasadne jest moje gdybanie na odległość...

Posted

Strike - czy to jest pechowy pies???
Szukamy domu tymczasowego dla 5 letniego amstaffa przebywającego w Azylu pod Psim Aniołem.
Był już w 3 schroniskach, w jednym dt.
Jest to pies z problemami dlatego potrzebujemy doświadczonego domu tymczasowego - ze szkoleniowcem.
Otóż. Pies gdy zostanie sam w domu strasznie wszystko niszczy...
Czy uda nam się go "naprawić"? Biedaczysko tyle już przeżyło....
Jak wiadomo hotel/DT ze szkoleniowcem kosztuje i to więcej niż zwykły.....

Proszę, wspomóż nas finansowo i/lub duchowo....Zbieramy deklaracje - stałe i jednorazowe.....

Oto Strike:

wątek na dogo i cała historia:
http://www.dogomania.pl/threads/209872-Strike-ju%C5%BC-w-3-schronisku!-Potrzebne-deklaracje-na-DT-i-behawioryste

Posted

jutro juz wysciskam Zenusia na bank :)

strasznie mi szkoda tego staruszka :(
ze nie moze znalezc domku na ostatnie swoje lata...:( przykre to :(

trzeba pomyslec o jakichs witaminach dla Niego...glownie na stawy...daja Mu juz w kosc

moze Ktos zrobi jakis barek? prosze....

Posted

jutro juz wysciskam Zenusia na bank :)

strasznie mi szkoda tego staruszka :(
ze nie moze znalezc domku na ostatnie swoje lata...:( przykre to :(

trzeba pomyslec o jakichs witaminach dla Niego...glownie na stawy...daja Mu juz w kosc

moze Ktos zrobi jakis bazarek? prosze....

Posted

BUDRYSEK napisał(a):
wow! nawet 2 razy udalo mi sie zapewnic o jutrzejszym spotkanku :)

nie zapomne :)

Super, ze jedziesz do niego. Jesli tylko to mozliwe, postaraj sie zobic nowe zdjecia. Dzieki.

Posted

Piromanka napisał(a):
Super, ze jedziesz do niego. Jesli tylko to mozliwe, postaraj sie zobic nowe zdjecia. Dzieki.

Aparat już z naładwanymi bateriami, więc może uda sie choc kilka zrobić... i tylko trzymajcie kciuki by ten zgredzik( aparat oczywiście) nie nawalił :)

Posted

szersza relacja i foty jutro...dopiero wrocilysmy

po Zenusiu widac juz ze czas nie stoi w miejscu :(
w czw jedzie na bad krwi...musimy uzbierac ok 60 zl
potrzebne sa leki p/bolowe, wzmacnajace stawy...jest z nimi bardzo zle :(
tylne lapeczki sa sztywne, bola Go bioderka :(

potrzebna pomoc!

Posted

Biedny Zenulek :(. Te starcze zmiany w stawach są bolesne i bardzo utrudniające życie.
Widzę to na co dzień na przykładzie mojej Nusi. Są lepsze i gorsze dni. Jak powietrze suche i słoneczko za oknem jest lepiej, jak wilgoć w powietrzu jest tragicznie. Zejście ze schodów jest dużym problemem.

Tak mi żal tego Zenusia, że na końcówkę swego trudnego życia nie może mieć własnego domku :-(

Posted

Avilia prosze zrob w wolnej chwili bazarek dla Zenusia z tych rzeczy ktore przywiozlam...trzeba na weta, leki a to juz spory koszt...nie mozemy placic na kreche

pilnie szukamy domowego dt dla Zenusia!!!! niech te ostatnie mam nadzieje lata spedzie w domu...przeciez On nigdy w nim nie mieszkal :(