anita_happy Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 sonia71 napisał(a):TOŚKA -to jest dopiero KTOŚ- :loveu: sama za szydłowieckimi kratami :-( a pomaga zamojskim schroniskowym wyjściówkom:crazyeye: Pollka i Rozka mają w takim razie baaardzo rozszerzone ogólnopolskie matczyne skrzydła -bo Tośka to pewnie w wieku matczynym czy tylko tak kraty dodały jej lat :-o a swoją drogą to jest super tośkowy pycholek-autor zdjecia to niezły fotografik:lol: TOŚKA to szczenie ok 6/7 mc..około...z urokliwą wada zgryzu -zębol... mieszkałą w celi w RADOMSKIM SCHRONISKU... zarezerwowalismy ją...mieszkała z Shilą, kt szybko DT znaleźliśmy..Szila wozi sie limuzyna i uczy angileskiego... a co TOSKA mal byc gorsza!!! ot..i tak TOSKA podbiła FB i rozkochała w sobie POZNAŃ i powstała TOŚKA-POZNAŃ a w Szydłwocu to TOSKA jest na BDT tymczas..bo jak ma dom..to na długi wenend z pierdla modła wyjść..nie!!? co ma czekać Quote
sacred PIRANHA Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 funiu czy one jedzą przy Tobie z misek? jesli tak to spróbuj karmienie ich z misek zastapic pracą z klikerem plus sygnały uspokajające podstawą w przypadku przerażonych psów Quote
Lolalola Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 sliczne dziewczynki,pychotki i od razu widac,ktora diobelek a ,ktora owieczka-uszka ptaski polozone:)zycze jak najlepiej i.............no nie bojcie sie juz dzieci;) Quote
IVV Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 tzn ,ze one nigdy nie mialy normalngo kontaktu z czlowiekiem-sa poldzikie :( Quote
sacred PIRANHA Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 może miały nawet intensywny kontakt z człowiekiem ale nie bardzo on był pozytywny skorą tak reagują :-( to młode sunie,trzeba nadrobić możliwie jak najwięcej braków w socjalizacji, opierać się tylko i wyłącznie na metodach pozytywnych i dać im możliwość autonomicznej decyzji kiedy będą mieć kontakt z człowiekiem, to one muszą o tym zadecydować nie można ich do tego zmuszać bo trzeba wypracowywać pozytywne skojarzenia z obecnością człowieka obok nich Quote
sonia71 Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 wplaty na konto Polly i Rozi 1.:loveu:TOŚKA-POZNAŃ-100zł. funiu: przelałam za hotelik za listopad - 345 zł.-potwierdz jak dojdą.:) Quote
sonia71 Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 Pollka i Rozka -karaluchy pod poduchy ,słodkich snów maleńkie :) Quote
sonia71 Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 no to teraz witam się z siorkami w ten wietrzny dzien :) Quote
sonia71 Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 widziałam zdjęcia siorek u funi-ciekawe czy udało się jej zrobić jeszcze jakieś ? Quote
Ewanka Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Witajcie siostrzyczki ... co słychać ... jakieś nowe fotki? ;) Quote
sonia71 Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 jestem wieczorkiem u siorek i mam nadzieję że pomalutku przełamują się i funia doda im troszkę odwagi :) Quote
sonia71 Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 jak funia nie wstawi zdjęc siorek to przeniosę je z wątku hotelikowego i pokazą się bidulki swoim sponsorom :) Quote
Joodith Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Witam słodkie siostrzyczki w piękny, słoneczny dzień Quote
LadyS Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Jakie dokładnie problemy w zachowaniu wykazuje Rozi? Quote
sonia71 Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 ladySwallow -trzeba poczekać na funię :) ,ja wiem że jest bardziej śmiała niż Polly (a miało być odwrotnie) Quote
Ewanka Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Witajcie siostrzyczki ... co słychać po slonecznym weekendzie? :) Quote
LadyS Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 sonia71 napisał(a):ladySwallow -trzeba poczekać na funię :) ,ja wiem że jest bardziej śmiała niż Polly (a miało być odwrotnie) Ale ja czytałam, że Polly jest bardziej "ofensywna", tj. próbuje gryźć, szczeka. A Rozi jest wycofana, bojąca, ale nie agresywna. Quote
sonia71 Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 ladySwallow-bo to tak: -w schronie to Polly głośno szczekała i ganiała a Rozi trzymała się jej cichutko i z tyłu -w czasie transportu to Polly bardziej się bała i wprost uciekała pod Rozi ,zanieczyszczając się przy tym ,a Rozi cały czas byla na wierzchu czyli w bezpośrednim kontakcie z człowiekiem Polly kłapie i się chowa a Rozi mimo że się boi chyba szybciej przekona się do człowieka -mozna się domyślać tylko że Polly trzeba więcej czasu żeby się otworzyła mimo charakterku a no właśnie Rozi tak jak napisałaś wycofana i bojąca ale nieagresywna szybciej nawiąże przez to kontakt masło maślane -ale tak chyba właśnie jest ,bedzie info wieczorkiem Quote
sonia71 Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 wpłaty na konto Polly i Rozi 1.:loveu:IVV-20zł.(od Toli) Polly i Rozi pokazują się ,jeszcze przestraszone ale z lepszą przyszłością....:multi: a tu tylko Rozi -chciałaby się stać niewidzialna bidulka ] Polly nie nadawała się do zdjęć i żeby jej całkowicie nie zestresować-poczeka na spokojnie na inna sesję. Quote
IVV Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Soniu nie martw sie . Moja Tayka tez byla strasznie wycofana ,a podobno zaczela juz podchodzic po glaski i zaczyna bawic sie z innymi psami. One potrzebuja troche czasu by oswoic sie z nowa sytuacja ,a psy pozytywnych zachowan najlepiej ucza sie od innych psow -tych u Funi nie brakuje ;) Quote
Recommended Posts