Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sonia71 napisał(a):
TOŚKA -to jest dopiero KTOŚ- :loveu: sama za szydłowieckimi kratami :-( a pomaga zamojskim schroniskowym wyjściówkom:crazyeye:

Pollka i Rozka mają w takim razie baaardzo rozszerzone ogólnopolskie matczyne skrzydła -bo Tośka to pewnie w wieku matczynym czy tylko tak kraty dodały jej lat :-o

a swoją drogą to jest super tośkowy pycholek-autor zdjecia to niezły fotografik:lol:

TOŚKA to szczenie ok 6/7 mc..około...z urokliwą wada zgryzu -zębol...
mieszkałą w celi w RADOMSKIM SCHRONISKU...
zarezerwowalismy ją...mieszkała z Shilą, kt szybko DT znaleźliśmy..Szila wozi sie limuzyna i uczy angileskiego...
a co TOSKA mal byc gorsza!!!
ot..i tak TOSKA podbiła FB i rozkochała w sobie POZNAŃ
i powstała TOŚKA-POZNAŃ

a w Szydłwocu to TOSKA jest na BDT tymczas..bo jak ma dom..to na długi wenend z pierdla modła wyjść..nie!!?

co ma czekać

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

może miały nawet intensywny kontakt z człowiekiem ale nie bardzo on był pozytywny skorą tak reagują :-(
to młode sunie,trzeba nadrobić możliwie jak najwięcej braków w socjalizacji, opierać się tylko i wyłącznie na metodach pozytywnych i dać im możliwość autonomicznej decyzji kiedy będą mieć kontakt z człowiekiem, to one muszą o tym zadecydować nie można ich do tego zmuszać bo trzeba wypracowywać pozytywne skojarzenia z obecnością człowieka obok nich

Posted

sonia71 napisał(a):
ladySwallow -trzeba poczekać na funię :) ,ja wiem że jest bardziej śmiała niż Polly (a miało być odwrotnie)

Ale ja czytałam, że Polly jest bardziej "ofensywna", tj. próbuje gryźć, szczeka. A Rozi jest wycofana, bojąca, ale nie agresywna.

Posted

ladySwallow-bo to tak:
-w schronie to Polly głośno szczekała i ganiała a Rozi trzymała się jej cichutko i z tyłu
-w czasie transportu to Polly bardziej się bała i wprost uciekała pod Rozi ,zanieczyszczając się przy tym ,a Rozi cały czas byla na wierzchu czyli w bezpośrednim kontakcie z człowiekiem Polly kłapie i się chowa a Rozi mimo że się boi chyba szybciej przekona się do człowieka
-mozna się domyślać tylko że Polly trzeba więcej czasu żeby się otworzyła mimo charakterku a no właśnie Rozi tak jak napisałaś wycofana i bojąca ale nieagresywna szybciej nawiąże przez to kontakt

masło maślane -ale tak chyba właśnie jest ,bedzie info wieczorkiem

Posted

wpłaty na konto Polly i Rozi
1.:loveu:IVV-20zł.(od Toli)

Polly i Rozi pokazują się ,jeszcze przestraszone ale z lepszą przyszłością....:multi:

a tu tylko Rozi -chciałaby się stać niewidzialna bidulka
]

Polly nie nadawała się do zdjęć i żeby jej całkowicie nie zestresować-poczeka na spokojnie na inna sesję.

Posted

Soniu nie martw sie . Moja Tayka tez byla strasznie wycofana ,a podobno zaczela juz podchodzic po glaski i zaczyna bawic sie z innymi psami.
One potrzebuja troche czasu by oswoic sie z nowa sytuacja ,a psy pozytywnych zachowan najlepiej ucza sie od innych psow -tych u Funi nie brakuje ;)