Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zdjęcia śliczne, dziękujemy bardzo kochane cioteczki :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Chudziutki jest Faluś. No proszę i jednak nie taki agresor z niego. A jak wobec psów reaguje? Rzuca się?

Zdjęcia z klatki już mniej fajne :/ żeby ją opuścił jak najszybciej.

Macie jakieś propozycje dt?

Posted

Jamniś rzeczywiście piękny,:lol: widać agresywny nie jest i warto byłoby go zabrać do DT, dopieścić pod każdym względem i chętnych do adpcji pewnie będzie tłumek, ale żeby znowu nie wylądował tam gdzie jest trzeba ostrożnie i dokładnie przebadać domek.
Ale mam uwagę, proszę zdjąć mu kolczatkę, jamniki w kolczatce no kto to widział?:mad:

Posted

Witajcie. Większość z Was wie, że pracuję w łódzkim schronisku. Jeśli chodzi o młodego jamnika ze zmianami skórnymi. Piesek jest juz w zasadzie na końcówce leczenia. Bardzo ładnie zareagował na Biocan M i zmiany cofnęły się już w około 90%. On jest agresor do innych psów. Nie ważne suka, pies, szczeniak - nie cierpi go i już. Do ludzi sama słodycz. W boksie macha ogonem takmocno, że zdarza się, ze porani końcówkę ogona waląc o ścianę. Jest wykastrowany.
Co do Szalika poznałam go lepiej kilka dni temu. Był u mnie w lecznicy na kastracji, sanacji jamy ustnej i usunięciu chirurgicznym krwiaka ucha oraz zepsutych zębów. Piesek przebywa w gabinecie Pani Dyrektor i wdaje się tam w konflikty z inymi psami. Wynika to pewnie z tego, że piesek słabiej słyszy niż zdrowy pies. W lecznicy u mnie, jak był tylko z jedną młodą sunia, to był zupełnie innym pieskiem. Delikatny kochany, spali z sunieczka przytuleni. Szalik chodzi powolutku, uwielbia głaskanie i branie na ręce. Byłoby wspaniale jakby znalazł swój dom.

Posted

Jeszcze co do tej agresji, bo tak napisałam nie do końca z sensem. Falus do swojego boksu nie wpuści żadnego psa - chce go absolutnie zneutralizować. Inaczej jest na zewnątrz. Nie jest jakoś super przyjazny od początku, ale spokojniejszy. Potem jak widzi, że mu nic nie zagraża, to jest w stanie tolerowac inne psy, zwłaszcza sunie. Tak to dokładnie wygląda.

Posted

CoolCaty, dzięki za info :) Ja myślę, że najlepszym rozwiązaniem dla Falusia byłoby zabranie go na dt, wtedy okazałoby się jaki jest jego rzeczywisty stosunek do innych zwierząt. Teraz wiadomo, jest w sytuacji zagrożenia, stresu, może inaczej reagować.

Posted

Faluś 9 lisopada pojechał do nowego domu, zabrali go miłośnicy jamników z Bełchatowa, którzy niedawno pożegnali swojego psiaka. Bardzo im zależało na Falusiu, po rozmowie telefonicznej umówili się na sobotę, ale jednak udało im się przyjechać tego samego dnia. Wszyscy zadowoleni (łącznie z Falusiem) opuścili schronisko. :)

Posted

bianka0 napisał(a):
Gdzie go wypatrzyli ?
Wybaczcie ciekawość, ale jest to dla mnie wskazówka do ogłoszeń dla pozostałych psiaków.

Cudownie, że Faluś w domciu.:evil_lol: Następna bidka ma już swój domeczek , oby więcej takich domeczków.:lol:

Posted

bianka0 napisał(a):
Gdzie go wypatrzyli ?
Wybaczcie ciekawość, ale jest to dla mnie wskazówka do ogłoszeń dla pozostałych psiaków.

Faluś nie miał jeszcze ogłoszeń, może tak przyszli do schronu?

Posted

__Lara napisał(a):
Faluś nie miał jeszcze ogłoszeń, może tak przyszli do schronu?

Pewnie na stronie schroniska, on jest piękny.
Piękny jest też Szalik, trochę starszy ale bardzo w typie jamnika, ma duże szanse.

Posted

dobrze ze Falus juz w swoim domu.
w łodzkim schronisku prawdopodobnie sa jeszcze te psiaczki,moze ktos mógłby sasięgnąc o nich informacji;
[SIZE=2]Nikuś z Łodzi -[SIZE=2]przebywa w schronisku.[SIZE=2]

[SIZE=2]

Kajko z Łodzi-przebywa w schronisku.

Klucha z Łodzi-przebywa w schronisku

Jest jeszcze Szali ale informacje na jego temat są juz na watku Falusia wiec tylko go przypomne.
Szalik z Łodzi-przebywa w schronisku.

• 2 weeks later...
Posted

Słuchajcie, czy dobrze mi się wydaje, że dla Falusia był jakiś DT? Mam podobnego, jamnikowatego chłopaka, który niby ma jechać na tymczas, ale w sumie nie wiadomo, kiedy do niego trafi, czeka już od dwóch miesięcy :( A ja boję się, że jego obecna właścicielka straci cierpliwość i albo pozbędzie się jego, albo innego psa (ma ich osiem czy dziewięć, a jej sposobem na przepełnienie jest zaprzyjaźniony wet i strzykawka :(). Może ten tymczas, który miał być dla Falusia, wziąłby Bumiego - chociaż do czasu, aż Mestudio będzie mogła go wziąć? Jest malutki, kochaniutki, dogaduje się z innymi psami... Jego wątek: http://www.dogomania.pl/threads/193063