__Lara Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Faluś przebywa od września w schronie. I nie jest dobrze - siedzi sam w boksie, chory, z plamami na sierści, tak więc jego szanse adopcyjne są zerowe :( Potrzebuje na cito dt, który go podleczy. Faluś to bardzo przyjacielski i energiczny jamnik. Psiak ma zmiany grzybicze na skórze, co oczywiście da się wyleczyć. Faluś jest przesympatyczny i bardzo towarzyski. Ponoć nie może siedzieć z innymi psami w boksie, ale nie wiem dlaczego (czy ze wzglęgu na chorobę czy charakter?) Pomocy!!!! POTRZEBNE DT NA CITO!!! Quote
__Lara Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 :/ szkoda, bo to zmniejsza jego adopcyjność. Ten jego stosunek do psów może być też podyktowany tym, że się źle czuje i tak reaguje. Quote
soboz4 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Popytam u znajomych jamnikarzy, ale szanse nie są zbyt duże z uwagi na grzybicę, która jest zakaźna. To musi być dom bez innych zwierząt, który będzie wiedział jak postępować z chorobą. Quote
__Lara Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 soboz4 napisał(a):Popytam u znajomych jamnikarzy, ale szanse nie są zbyt duże z uwagi na grzybicę, która jest zakaźna. To musi być dom bez innych zwierząt, który będzie wiedział jak postępować z chorobą. Dokładnie Bożenko. Dzięki bardzo. Może akurat ktoś się znajdzie. Quote
bianka0 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Jeżeli mogłybyście się dowiedzieć jaki rodzaj grzyba wyszedł z wyskrobin, nie każdy jest zakaźny dla innych psów. I jaki jest stosunek Falusia do innych psów, zwłaszcza do samców, to byłabym Wam wdzięczna. Quote
rita60 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 bianka0 napisał(a):Jeżeli mogłybyście się dowiedzieć jaki rodzaj grzyba wyszedł z wyskrobin, nie każdy jest zakaźny dla innych psów. I jaki jest stosunek Falusia do innych psów, zwłaszcza do samców, to byłabym Wam wdzięczna. bianka z tego co sie dowiadywalam,to wykazuje agresje do psow. Nie podejrzewam,ze miał robiona wyskrobine:roll: Quote
__Lara Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 bianka0 napisał(a):Jeżeli mogłybyście się dowiedzieć jaki rodzaj grzyba wyszedł z wyskrobin, nie każdy jest zakaźny dla innych psów. I jaki jest stosunek Falusia do innych psów, zwłaszcza do samców, to byłabym Wam wdzięczna. bianka, napisałam do kilku wolontariuszy i pracownic schroniska, zobaczymy co odpiszą. Jak nic to zadzwonię. Niby nie zgadza się z innymi psami, ale jaki jest powód, dlaczego, nic nie wiadomo, czy siedzi sam, bo jest chory - ? Trzeba się dowiedzieć. Zrobi ktoś banerek? Quote
bianka0 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Najprawadopodobniej odizolowali go od innych psów z powodu grzyba. Dzwoniłam do mojego weta i powiedział, że jak wyjdzie z wyskrobin microsporum to nie będzie zagrażało to innym psom, to saprofit uczynniający się przy osłabieniu organizmu. U mnie teraz same chłopaki, z dziewcząt została już tylko Frytka, więc stosunek do płci męskiej będzie bardzo istotny. Quote
danka1234 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 jak dobrze ze Falus ma swój watek,moze teraz predzej uda mu sie pomoc. Quote
paulinken Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Jestem też. Mogę porobić ogłoszenia czy coś. Ale też jestem za tym, żeby pobrać zeskrobiny. Quote
yunona Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Bidulek nastepny. Pomimo coraz większej ekspansji mediów ma temat porzucania zwierząt to jak na złość w tym roku znów horror się powtarza. Quote
__Lara Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 Dzięki ciotki za obecność. Czekam wciąż na wiadomość od dziewczyn. Gorzej, że teraz wolne się zbliża i to dłuższe i :/ Quote
sylwiaso Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 I "brzozowy lasek" się melduje i ściska mocno Falusia:loveu: Quote
Recommended Posts