hutek Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Witam Mam 14 letnią suczkę, która od pewnego czasu bardzo dużo pije około 1,5 l wody wciągu 12 godzin. Miała robione wszystkie badania krwi, które jak na taki wiek są dobre. USG wykazało jakieś nieprawidłowości macicy, ale też lekarz nie potrafi w 100% określić co to jest - czy to początek ropomaciczam czy zmiany torbielowate. Lekarz zaleca sterylizację. nie wiem czy zgodzić się na zabieg. Myślę o konsultacji z innym wetem. Może ktoś zna dobrego specjalistę geriatrę w Katowicach ? Quote
hutek Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 w dalszym ciągu mam problem z moją już 15 letnią sunią, ma problemy z poruszaniem- nie chodzi po schodach, przewraca się , ma zanik mięśni w tylnych łapkach, poza tym zaczyna załatwiać się w mieszkaniu. i jedno pytanie które muszę postawić z bólem serca czy to już czas żeby z nią się pożegnać?. Organy wewnętrzne ma zdrowe co potwierdzają wyniki. wet stwierdza że to problemy neurologiczne aktualnie bierze sterydy na poprawę sprawności ruchowej a także witaminy B1 I B6. Nie słyszy, traci wzrok i węch. Bez problemu zjada każdą tabletkę Quote
xxxx52 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 hutek napisał(a):w dalszym ciągu mam problem z moją już 15 letnią sunią, ma problemy z poruszaniem- nie chodzi po schodach, przewraca się , ma zanik mięśni w tylnych łapkach, poza tym zaczyna załatwiać się w mieszkaniu. i jedno pytanie które muszę postawić z bólem serca czy to już czas żeby z nią się pożegnać?. Organy wewnętrzne ma zdrowe co potwierdzają wyniki. wet stwierdza że to problemy neurologiczne aktualnie bierze sterydy na poprawę sprawności ruchowej a także witaminy B1 I B6. Nie słyszy, traci wzrok i węch. Bez problemu zjada każdą tabletkę bez wzroku i sluchu piesek sobie dobrze radzi.jezeli nie cierpi nie nalezy pozbawiac jej zycia ,nalezy dac jej szanse. Quote
hutek Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 Chciałbym aby żyła następne 15 lat. Tylko nikt nie jest mi w stanie powiedzieć czy ona cierpi czy nie. Gdy patrzę na nią jak się przewraca, jak kręci się w kółko po to żeby za chwilę upaść na mordkę to mam mieszane uczucia. Ona nie ma już siły wskoczyć na swój ulubiony fotel, potrafi np nasikać do swojej miski i to zjeść, wypić. śpi w ciągu doby około 15-16 godzin Quote
Recommended Posts