bossa Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 jakieś informacje na temat w/w Pana? jak ocenia psy z 1 grupy?? na co patrzy przy ocenie? Quote
KW. Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Zwraca uwagę na najistotniejsze aspekty czyli budowę i ruch. Mój pies był oceniany przez niego jeden raz i mimo iż mam rasę naprawdę niezbyt liczną musze przyznać, że poradził sobie bardzo dobrze. Wiedział na co zwrócić uwagę a z tym niestety u większości polskich sedziów czasem kiepsko. Nie zwraca uwagi na drugi koniec ringówki, lubi jak pies jest ładnie pokazany. Quote
Shaluka Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Zgadzam się z przedmówcą, poza tym lubi psy(suczki) z wyraźnymi cechami płci. Jest też zawsze uprzejmy, elegancki, miły i wyrozumiały. Jeśli psiak był jedyny w klasie, badź ktoś sie spozni, nie robi problemow, ocenia, oczywiscie, jesli byl psiak w jego klasie, to nasz juz nie ma szans na lokate( jesli przyszli juz po ocenie), ale mamy szanse na solidną ocenę. Polecam!! Sama z moimi wilczakami, z chęcią do niego pojade, tym bardziej, ze teraz sprowadzam baby-iczkę i chcę pojezdzić do sędziow, po ktorych nie bedzie miala zlych skojarzen ;) Quote
KaRa_ Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Również twierdzę, że bardzo fajny sędzia ma podejście do psów lecz opisy daje mało konkretne, jedna linijka i koniec. Quote
KW. Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 My dostaliśmy znacznie dłuższy opis niż ta jedna linijka ;) Quote
Foxowa Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 A ktoś może powiedzieć co lubi w grzywaczach, lub ogólnie w ozdóbkach? Quote
Yanni Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 [quote name='Foxowa']A ktoś może powiedzieć co lubi w grzywaczach, lub ogólnie w ozdóbkach?[/QUOTE] Wydaje mi się ,że to będzie debiut tego Pana w IX gr. -ale pewien nie jestem > Quote
Betulka Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 [quote name='Yanni']Wydaje mi się ,że to będzie debiut tego Pana w IX gr. -ale pewien nie jestem >[/QUOTE] W sobotę będziemy miały przyjemność stanąć do oceny przez tego Pana. Quote
fronucha Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 My dostaliśmy u niego ocenę bardzo dobrą, a główny powód jaki usłyszałam i przeczytałam w opisie: to zbyt wysoko noszony ogon. Odpowiedziałam, że to temperamentny samiec i zawsze tak jest w obecności innych psów i suczek. A w opisie mamy, że doskonały temperament. Także zdziwiona byłam, że Pan sędzia nie dopatrzył się związku pomiędzy temperamentem mojego psa, a uniesionym ogonem :( Quote
Betulka Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Foxowa napisał(a):Betulka, napisz wrażenia po ocenie ;) My już po ocenie - BOB. Zastanawiam się co mogę wnieść nowego w temacie. Sędzia bardzo kulturalny, miły zarówno dla wystawcy jak i psiaka. Z racji tego, że sędziował ozdóbki patrzyłam co wybiera w poszczególnych rasach, i tu akurat bardzo mi się podobało stawianie na lokatach, bo moje typy były identyczne.Opis ww karcie faktycznie nie za długi, ale w miarę wyczerpujący. Na BIS-ach bardzo podobało mi się "podejście sędziego" do małej dziewczynki, która brała udział w konkurencji - dziecko i pies. Quote
Kisses Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Betulka napisał(a):Sędzia bardzo kulturalny, miły zarówno dla wystawcy jak i psiaka. Dokładnie, delikatny itp. Lubi też ładnie wystawione psy ;) Quote
bouvi-buzi Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Oceniał moje bouviki- jestem bardzo zadowlona - chłopak się zna, jest dokładny i sprawiedliwy- wyraźnie widać że zna rasę i wzorzec. Troszkę buziaki wraz z mamusią pobiegały. BOBa oczywiście dostała Mamuśka Quote
Graba Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Nas też oceniał... Bardzo miły i taktowny człowiek, ale wieeeelki aż do nieba hehe!!! Ocena csv oparta nie tylko na sztywno wyuczonym wzrocu, ale także na zdobytej wiedzy na temat rasy, tego nie da się oszukać - nie u nas! No ale skoro na sędziowanie p. Robaka przychodzi popatrzeć zagraniczny sędzia (mający rasę w "1 palcu), baaaa i gratuluje mu prawidłowej oceny (miłe słówka i nam się dostały) - znaczy to, że sędzia wysokiej klasy jest:). Tak trzymać panie sędzio! Quote
WillaTaira Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Sylwetka tego sedziego zostala zaprezentowana w I tomie "Who is Who in the Dog World". http://www.forlegd.pl/wiw.htm Quote
Rosie Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Bardzo miły, kulturalny. Wystawianie u niego to prawdziwa przyjemność. Quote
*Naroa* Posted March 13, 2014 Posted March 13, 2014 Byłam tylko raz oceniona przez tego Pana. wszystkim psom dał oceny doskonałe,, ale zadnemu nie dał wniosków. KAŻDY jeden pies miał w karcie ocen same idealne wpisy..co nas jeszcze bardziej zdziwiło.. Taki pan o kamiennym wyrazie twarzy. Nic nie komentuje, nic się nie uśmiecha. Quote
morgan77 Posted September 7, 2014 Posted September 7, 2014 *Naroa* napisał(a):Byłam tylko raz oceniona przez tego Pana. wszystkim psom dał oceny doskonałe,, ale zadnemu nie dał wniosków. KAŻDY jeden pies miał w karcie ocen same idealne wpisy..co nas jeszcze bardziej zdziwiło.. Taki pan o kamiennym wyrazie twarzy. Nic nie komentuje, nic się nie uśmiecha. No tak.... tę kamienną twarz miałam okazję dziś poznać na wystawie.... Napiszę tak - żeby nie byłoże mam za złe że mój pies dostał bardzo dobrą ocenę - mówi się trudno i gra się dalej.... ale: - opis psa praktycznie idealny (no może poza uwagą "zbyt płytka klatka piersiowa", której pan sędzi nie sprawdził zbyt dokładnie a ja wiem, że nie jest płytka, bo nie jestem w stanie objąć psa rękoma w klatce....) I mimo fajnego opisu ocena bardzo dobra. OK. Jest cały wachlarz ocen. Ale fajnie by było jakby sędzia wysilił się i burknął nawet co jest nie tak (może ja tego nie widzę a chciałabym). Dodam, że byliśmy jedyni w rasie a pies ma tak wyśmienitą budowę i taki ruch jak żaden inny z moich psów, więc jechałam na wystawę spokojnie (mimo, że wiem, że ten sędzia nie lubi komondorów i daje to wyraźnie odczuć wystawcom - a chyba profesjonalne podejście do tematu powinno być inne). U mnie minusik - nie za ocenę jaką otrzymaliśmy tylko właśnie za kamienną twarz i zero objaśnienia/uzasadnienia . Quote
Recommended Posts