Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wiem jak to bedzie, bo ona taka...ruchliwa... Jak spi i chodze po cichu to sie nie rusza ale jak np. smycz chcialam przelozyc to sie obudzila i od razu poczolgala sie do w moja stone, oczywiscie tak zeby z lozka nie schodzic:) Jeszcze w zadnym innym miejscu nie lezala ani nie siedziala w domu, zeszla z wyrka jesc i pic, oproznila miseczki i myk do lozeczka zeby jej nikt miejsca nie zajal:lol: Nie ruszam jej, nie glaszcze teraz, zeby solidnie odpoczela po tym wszystkim, a ona tylko co kilkanascie minut oczka otwiera, namierza mnie ze dalej jestem i znowu w mig zasypia. Jest naprawde niesamowita.
Jak na nia czekalam to chyba 8 albo 9 kaw wypilam, bo sie troche stresowalam ze mi bedzie plakac, tesknic, ze moze nie chciec jesc dopoki nie przywyknie do wszystkiego nowego, ze bedzie sie bala miasta, a tu Dinka mnie tak pozytywnie zaskoczyla. Pewnie teraz szybko nie zasne przez ta mase kofeiny i o wszystkim bede Wam opowiadac :lol:

• Replies 392
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No teraz dwie godzinki chodzilysmy i wszystko co zyje i sie porusza jest interesujace, a to robi najwiecej halasu w ogole psinki nie rusza:)
Weszla, napila sie i znowu ulozyla na samym srodku wyrka...
Ide pod prysznic i tez bede sie starala wepchac do lozka

Posted

Ojjj, spi sie z Dinka baaardzo ciezko, lize, wierzga, wierci sie, mizia w nocy, i niesamowicie laskocze:evil_lol:
Myslalam juz zeby ja przetransportowac na legowisko, zebym zdarzyla zasnac zanim przyjdzie, w koncu jakims sposobem udalo sie zasnac... W nocy z nia nie wychodzilam, dopiero o ok. 5 na ranem i zadnych niespodzianek nie bylo:lol: Wiec z czystoscia psinka nie ma zadnych problemow. Tylko ja mam niemilosierne laskotki...

Posted

[quote name='annn'] W nocy z nia nie wychodzilam, dopiero o ok. 5 na ranem i zadnych niespodzianek nie bylo[/QUOTE]
dobrze, że nie było niespodzianek, z czasem zobaczysz, czy nie może dłużej poczekać z poranną toaletą, żebyś nie musiała wstawać o 5 - chyba, że lubisz ;)

Posted

Zdecydowanie straszny spioch ze mnie, dzis tez, z Dina na spacerek i do wyrka:)
Fajnie zwierzaki sie ze soba oswajaja:) Dinka lezy, cos powiedzialam, to zawinela ogonem koci w nos, to kocia patrzy i hoop na ogon:evil_lol: Ale Dinka zdecydowanie jest niegrozna, popatrzyla ze ma kota na ogonie, poczekala az zejdzie i dalej wywija ogonkiem:lol: Chyba pierwszy ich tak bliski kontakt:)
Zaraz idziemy na dluzszy spacerek, bo akurat lac przestalo

Posted

Ona nawet nic mi nie rusza, nie grzebie w torbach, nie interesuje sie tym co na polkach lezy, zadnego drapania pudla z jedzonkiem, zadnego ciagania pluszakow za uszy. Nic. Jak ma lozko to tylko od czasu do czasu zerka na mnie i na kocie. Duzy, dorosly boksio musial najpierw wyciagnac kable z kata, zrzucic cos z polki, przejrzec co dobrego na stole, cos przewrocic co akurat stalo, a tu mloda psinka i taki aniolek:lol:. Nie wiem, moze to dlatego, bo sporo staram sie z nia wychodzic, to jak wejdzie od razu sie kladzie? Chyba ze jeszcze nie przywykla na tyle do miejsca zeby rozrabiac? Jedyne co, to w nocy wierzga i laskocze, ale jakby nie to, czulabym sie jakby w domu w ogole piesia nie bylo.

Posted

[quote name='annn']Ona nawet nic mi nie rusza, nie grzebie w torbach, nie interesuje sie tym co na polkach lezy, zadnego drapania pudla z jedzonkiem, zadnego ciagania pluszakow za uszy. Nic. Jak ma lozko to tylko od czasu do czasu zerka na mnie i na kocie. Duzy, dorosly boksio musial najpierw wyciagnac kable z kata, zrzucic cos z polki, przejrzec co dobrego na stole, cos przewrocic co akurat stalo, a tu mloda psinka i taki aniolek:lol:. Nie wiem, moze to dlatego, bo sporo staram sie z nia wychodzic, to jak wejdzie od razu sie kladzie? Chyba ze jeszcze nie przywykla na tyle do miejsca zeby rozrabiac? Jedyne co, to w nocy wierzga i laskocze, ale jakby nie to, czulabym sie jakby w domu w ogole piesia nie bylo.[/QUOTE]

oby tak zostało, ale..
może się trochę rozbrykać jak poczuje się pewnie, choć częste spacery minimalizują zniszczenia i rojbrowanie! bo zmęczony pies to grzeczny pies :loveu:

Posted

Dzis tak szalala, skakala na dworze ze nie wiedzialam gdzie ona jest:) dobrze ze ta smycz taka dluga:lol: W zasadzie tylko z ta dluga chodze, jak osiedle, drogi itp to ja przez lokiec dwa razy przewiazuje, a jak wiecej miejsca to odkrecam z reki. Mysle nad kims z ogrodzonym domkiem, zeby mozna bylo ja puscic to by sie wyskakala na podworku, ale nikt znajomy mi do glowy nie przychodzi... Umie ladnie siadac, podawac obie lapki na zmiane, pewnie i nieglugo bedzie sie ladnie kladla nie tylko na wyrku:)
Spacerowalismy z kolega, ktory kiedys wsponinal o piesiu, ale on choruje na boksia, wiec to jeszcze nie ten. Ale psinka wzbudza zainteresowanie ludzi, swoj domek i ludzia takiego na zawsze na pewno znajdzie:)

Posted

Superrrrrrrrr, nowe ogloszonka bedzie Dinka miala:lol::lol::lol:

Z brama nie mamy juz problemow, ale panicznie bala sie wejsc do windy, wiec z tramwajem i autobusem jeszcze troche poczekam zeby jej nie stresowac.
Ktos w ogole slyszal zeby ona szczekala? Bo u mnie ani w domu ani na spacerze...

Posted

annn napisał(a):

Spacerowalismy z kolega, ktory kiedys wsponinal o piesiu, ale on choruje na boksia,

w tym samym hoteliku gdzie była Dina jest przecudowny boksiu Edi-Okruszek
może kolega by go zechciał?
bo on taki bidak w tym hoteliku.... :(

Posted

annn napisał(a):
Superrrrrrrrr, nowe ogloszonka bedzie Dinka miala:lol::lol::lol:

Z brama nie mamy juz problemow, ale panicznie bala sie wejsc do windy, wiec z tramwajem i autobusem jeszcze troche poczekam zeby jej nie stresowac.
Ktos w ogole slyszal zeby ona szczekala? Bo u mnie ani w domu ani na spacerze...

ja słyszałam tylko jak piszczała i mruczala podczas miziania :loveu:- szczekania nie slyszalam nawet w schronie!
A z tym podwórkiem to proszę uważaj - Dina jest bardzo skoczna!! Płotki jej nie straszne :diabloti: