Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 392
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Annn, na Partynickiej dr Gruszka, bardzo fajny. Jeszcze na Krzykach, babka, tylko nie pamiętam ulicy ani nazwiska, może coś skojarzysz- tam gabinet miał facet, starszy, jeszcze też leczy, ale nie polecam, za to jego córka jest rewelacyjna. Mają gabinet w segmencie bliźniaka.

Posted

ania z poznania napisał(a):
Annn, daleko masz na Partynice?

Strasznie daleko, ja blisko Legnickiej, 3 przystanki od JP II :) mysle ze Dinka bedzie lubila spacery, ale az tak daleki to mnie moze wykonczyc

Posted

Ja chodzilam na Wejherowska - to blisko i kolo mojej mamy, a akurat u niej moja kocia miala raj bo pokochala czolganie sie pod szafkami w kuchni:lol::lol::lol: A sporo moich znajomych chodzi do wetka na Glogowskiej - to akurat pare krokow ode mnie

Posted

Annn, a możesz dowiedzieć się jak się nazywa ten wet na Krzykach? On podobno był bardzo dobry, teraz ma niestety problemy z pamięcią, ale też z dużym sercem, bezdomniaki i schroniskowe leczył po kosztach, jak ktoś nie miał kasy to na raty płacił, taki z powołania.

Posted

A ja juz sie bede pewnie naprzykrzala i dzwonila popoludniem...:)

Psinka bardzo prosi o wsparcie, bo u mnie tylko kocie chrupki i brak kasy, a po drodze jeszcze szczepienia i sterylka do oplacenia!!!

Posted

Dziewczyny a jeszcze jedna sprawa... jak pani u ktorej Dinka byla ja zaszczepila i odrobaczyla, potem to samo w schronisku, w hoteliku..? zeby nadmiar jej nie zaszkodzil...

Posted

annn napisał(a):
Dziewczyny a jeszcze jedna sprawa... jak pani u ktorej Dinka byla ja zaszczepila i odrobaczyla, potem to samo w schronisku, w hoteliku..? zeby nadmiar jej nie zaszkodzil...

Ludzie, u których była mieli ponad 20 psów i zabrano im wszystkie podczas interwencji więc nie sądze, żeby tam miała jakiekolwiek szczepienia itp. Co do schronu to jutro się dowiem czy miała jakieś czepienia, a co do odrobacznia to po schronie obowiązkowo musi być! Dam znać w każdym razie..

Posted

Dinka, jak pojdzie wszystko zgodnie z ustaleniami - i bedzie u mnie na dt, prosze o wsparcie - karma w dolnoslaskim + kazda mozliwa pomoc + zlotowki na szczepienia, sterylizacje...

Posted

Juz wielkie porzadki zrobione, zeby sie nic nie walalo po podlodze:lol::lol::lol:
Dziewczyny, moze najpierw zaplacic za hotelik i sterylke, a o karme rzeczywiscie ja pozebram blizej mnie?

Posted

Dina już bezpieczna w hoteliku!

Rudzia o mało co zeszłaby na zawał - przeszła cały schron i co?? Diny nie ma! okazało się, że jest po sterylce i była w "szpitaliku", ale bez problemu ją wydostalismy (tu podziękowania dla Marcina) i dostałam zaświadczenie o szczepeniu p/wsciekliznie. Od razu ze schronu Dina pojechała do pani wetki. Sterylka zrobiona ok, lekkie zaczerwienienie się pojawiło więc Dina dostała antybiotyk na 7 dni, została też odrobaczona (miałam w domu jedną "wolną" tabletkę). Wiek - chłopak, w ktorego domu byla twierdzi, że 7 miesiecy, pani wet, że rok. Ponieważ moja skleroza się pogłebia nie dałam jej obrozy p/pchelnej (leży w samochodzie) :-( ale we wtorek jej zawiozę!

Okazało się, że Dina ładnie jeździ samochodzem (patrzy w okno), jest łagodna do psów, suczek, dzieci, dorosłych. Koty? Weszliśmy do kotków w hoteliku i nie reaowała. Gdy p. Andrzej wziął kota na ręce patrzyła i machała ogonem - innych reakcji brak! Sprawdzimy jeszcze jak reaguje na uciekającego kotka, ale to w przyszlym tygodniu.
Generalnie Dina jest mega słodka, przytula się, ładnie chodzi na smyczy!

Posted

What May NN napisał(a):

Okazało się, że Dina ładnie jeździ samochodzem (patrzy w okno), jest łagodna do psów, suczek, dzieci, dorosłych. Koty? Weszliśmy do kotków w hoteliku i nie reaowała. Gdy p. Andrzej wziął kota na ręce patrzyła i machała ogonem - innych reakcji brak! Sprawdzimy jeszcze jak reaguje na uciekającego kotka, ale to w przyszlym tygodniu.
Generalnie Dina jest mega słodka, przytula się, ładnie chodzi na smyczy!

super, jest nadzieja, że dobrze się zachowa w DT :)

Posted

Ufff... caly ranek sprzatalam i tak czekalam na relacje, bo sie do mamy wybieram a tam netu brak... Niesamowita psiunia:lol: Mam nadzieje ze kompletnie nie zwariuje zanim do mnie przyjedzie:lol::lol::lol:.
Widac wszystko na dobrej drodze z kotami i juz po sterylce czyli sie pokuruje i moze jechac:lol::lol::lol: Tak?

Strasznie mnie martwi tylko ten brak zlotowek:( Jestes w stanie tam jakos na raty splacic?? Zebys nie zostala z jakims koszmarnym dlugiem :(

Teraz ide sie pokazac rodzince, bo przyjechali i wydzwaniaja od rana a jak wroce i bede miala jeszcze sile, to postaram sie pozebrac o karme... Chociaz troche by Cie to odciazylo finansowo...

Posted

Fundacja Animalia bierze Dinę pod swoją opiekę, ale zrobię bazarek w chwili wolnej bo koszt hotelu jest spory!
Karmę Dina ma ode mnie w prezencie..
annn może masz coś na bazarek lub mogłabyś sama zrobić??