Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to lepiej sprawdźcie przed wyprawą! Nie wiadomo jak reaguje, może jest super, a może była (tak jak moja) szczuta na koty przez poprzedniego właściciela i teraz pierwszą rzeczą, którą zrobi po przyjściu do Dt będzie załatwienie kota. To jest pies z dużą siłą, piszę w oparciu o własne doświadczenie, doświadczenie przyjaciółki, której astka i CC w ubiegłym tygodniu uśmierciły kota i doświadczenia naszego hotelu, gdzie Mariamc i jej pracownicy muszą uważać przy każdym spacerze, bo astki pod naszą opieką które tam przebywają chcą zjadać koty co spacer.
Super, że jest Dt, bardzo się cieszę, ale mam dwa poważne zastrzeżenia:
1. Brak wizyty przed adopcyjnej w Dt
2. Nie sprawdzona reakcja na koty.

• Replies 392
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w schronie w Swarzedu koty są zamknięte w tajemniczym pomieszczeniu - gdzie wejść nie można! :-/ aż strach pomyśleć co tam się dzieje!
sprawdzimy w hotelu - tam też są koty.. no i spytam się tez jutro młodego chłopaka, który przychodzi do schronu (Dina z innymi psami została zabrana jego rodzicom z interwencji) może coś wie, może mieli koty..

Posted

Oki, to ja cierpliwie poczekam, mysle ze wizyta to najmniejszy problem, bo tu sporo ludzi z Wroclawia, ktorzy dluzej dzialaja, a i tak bede potrzebowala w niedlugim czasie pomocy kogos w obfoceniu psinki jak przyjdzie czas na ogloszenia

Posted

agaga21 napisał(a):
ania ma rację, dt to super rozwiązanie ale trzeba przemyśleć wszystko by nie doszło do tragedii.

oczywiście, że ma rację.. dzięki za zatrzymanie :-)
z ann założyłyśmy pozytywną wersję wydarzen z uwagi na młody wiek psicy, ale trzeba sprawdzić!

Posted

Ja tez sie raczej wiekiem sugerowalam i tym ze ona lagodna dla ludzi pieszczocha... Chcialam psince ograniczyc stresow i ciaglej zmiany miejsc, ale to prawda, lepiej dmuchac na zimne i sprawdzic na miejscu niz przywiezc sunie do mnie i zabierac spowrotem tego samego dnia...
Ten hotelik to pewnie gdzies kolo Poznania bedzie? I na ktora planujecie zabieranie suni?

Posted

Alicja napisał(a):
to ja trzymam :kciuki: aby Dinka kochala kotki

dzięki, na pewno się przydadzą :-) jutro wet i damy jej trochę odpocząć, poszaleć na spacerach - dopiero we wtorek/środę sprawdzimy jej zapędy łowieckie :-)

Posted

annn napisał(a):
Ja tez sie raczej wiekiem sugerowalam i tym ze ona lagodna dla ludzi pieszczocha... Chcialam psince ograniczyc stresow i ciaglej zmiany miejsc, ale to prawda, lepiej dmuchac na zimne i sprawdzic na miejscu niz przywiezc sunie do mnie i zabierac spowrotem tego samego dnia...
Ten hotelik to pewnie gdzies kolo Poznania bedzie? I na ktora planujecie zabieranie suni?

hotelik w Poznaniu, a zabieramy ją ze schronu e godzinach ranno - południowych..

Posted

ania z poznania napisał(a):
Dziewczyny, ja bym sprawdziła jak najszybciej, jeżeli jest agresywna wobec kotów to wyjdzie to od razu.

nie jestem w stanie tego sprawdzić jutro ani w "święta"!! to nie taka prosta sprawa dla mnie sprawdzić psa na koty!!! muszę obmyślić plan.. jakbym miała swojego kota to co innego..

Posted

W hotelu sa nasze fundacyjne dwa kotki w kociarni. Są w klatce to bezpieczne. Na początek można ja zabrać do tego pomieszczenia na smyczy i pokazać kota - może p. Piotr weźmie na ręce Carlosa i sunia go zobaczy. Jak mordercza do nich - to pokaże od razu. Jak nie - to będziemy dalej speawdzać.
Mam jeszcze jedna uwagę - tak myślę, czy nie wysterylizować suni tutaj od razu. Ceny które podała ann sa wysokie - u nas fundacyjna sunia byłaby potraktowana taniej. A po co wyrzucać kasę, której mamy niewiele. Za różnicę to już karme można kupić.
W sumie dzień dwa po sterylce u nasze Kasi może jechać. Cięcie ma 2-3 cm.

Posted

ok, to jutro umówię Dinę na sterylkę - jeśli nie będzie przeciwwskazań to ciachniemy ją na początku tygodnia! no i jak panowie w hotelu nie będą marudzili to sprawdzimy wstępnie reakcję na kotki!!

Posted

Jak by sie tak udalo, to dla mnie bylo suuuper. I koty i sterylka tansza. Nie wiem tez jak ceny w innych gabinetach. Tam za dzieciaka chodzilam z krolikiem, lekarz jest bardzo cierpliwy i wyrozumialy, nawet cala masa moich pytan nie zaburzyla nigdy jego opanowania, dlatego nawet nie myslalam zeby szukac innego i tylko taka cene moglam podac dla porownania, bo wiem ze sa bardzo rozne ceny, w roznych miastach. Wiem, ze sporo ludzi korzysta z innej lecznicy, ktora nawet jest ze 150 m ode mnie, ale to wielka lecznica, ma dobre opinie i ogromne kolejki, ale temu mojemu wetkowi tak ufam ze nawet nie sprawdzalam w zadnym innym miejscu cen. Jak mi znajomi zostawiali doroslego, zdrowego piesia na kilka dni czy tygodni, tez z nim nie chodzilam po wetach, a sluzbowy mial oplaconego weta i tu nie mialam nic do gadania mimo ze srednio mi sie podobal...

Kurcze, juz sie nie moge doczekac mojej tymczasowej domowniczki