What May NN Posted November 21, 2010 Author Posted November 21, 2010 mam nadzieję, że Dina nie załatwiła w ferworze zniszczeń kompa ann !! a milczenie jest spowodowane odpoczynkiem i spędzaniem miłych chwil!! Dina - gdzie Twój domek?? Quote
annn Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Spokojnie, zyjemy, mialam tylko ciezki weekend i generalnie do domu wpadalam tylko michy napelnic, zabrac na spacer i sie przebrac. W kazdym razie dom jest, mieszkanie bez wiekszych zmian, niezniszczalne metalowe michy tez obecne:) jutro obejrze szczegoly, teraz musze sie zagrzac i odespac, a Dinka juz spi. Quote
ihabe Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Hej Dineczko, popołudniowe mizianko dla psinki :-) Quote
agnieszka32 Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Aniu, przesyłka będzie w środę u Ciebie, właśnie dzwonili ze sklepu ;) Quote
What May NN Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 ciesze się, że wszystko ok!! dzwoniłam dziś do pewnych osób zainteresowanych, ale niestety Dinka jest zbyt mocno mieszańcem - nie zachwyciła domku.. czekamy więc.. agnieszka - dzięki za dary dla Dinki :-) Quote
agnieszka32 Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 What May NN napisał(a):ciesze się, że wszystko ok!! dzwoniłam dziś do pewnych osób zainteresowanych, ale niestety Dinka jest zbyt mocno mieszańcem - nie zachwyciła domku.. czekamy więc.. agnieszka - dzięki za dary dla Dinki :-) Cieszę się, że mogłam pomóc :) Quote
annn Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Dzieki, w srode biedzie bieganie:lol: A nasza Dina baaardzo juz nie moze sie doczekac... Tak sobie juz podgryzala smycz na spacerkach i szarpala jak mogla, az dzis jak wychodzilam z domu to pekla..i to ta skorzana, gruba smycz, ktora mi sie wydawala taka mocna... Na szczescie to jeszcze w bramie sie stalo i zamienilam smycze. Dam jej do gryzienia, bo widze ze zaczela sie delikatnie wyzywac na szafce na buty w przedpokoju.. Cos jej sie chyba moj przedpokoj nie podoba, albo zauwazyla ze tam nie jest na widoku i moze sobie porozrabiac:diabloti: Quote
Rudzia Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 chyba nigdy nie zrozumię potencjalnych domków: dla mnie przede wszystkim liczy się charakter psa a potem wygląd. Mnie Dina zachwyciła w schronie ze względu na jej fajny przytulaśny charakter. Widocznie jeszce to nie ten domek. Quote
annn Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Jeszcze kilka stron znalazlam: http://petsy.pl/ogloszenia/3/1/34/10780.html http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Dina,27135 :lol: Quote
What May NN Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 coś się młoda rozkręca :-) jak wpłynie kasa z bazarków to kupię Dinie kości i dojdą do Ciebie pocztą! annn doszły ogłoszenia papierowe? dasz radę je porozwieszać np. w zoologicznych itp.?? Quote
agnieszka32 Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Kości do gryzienia zamówiłam dla niuni również, jutro dojdą razem z 20 metrową linką do spacerków. Zobaczymy, czy będą jej smakowały ;) Quote
What May NN Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 agnieszka32 napisał(a):Kości do gryzienia zamówiłam dla niuni również, jutro dojdą razem z 20 metrową linką do spacerków. Zobaczymy, czy będą jej smakowały ;) miejmy nadzieję, że bardziej niż szafka na buty ;-) Quote
annn Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Na 95% nowy domek sam znalazl nasza Dinke:lol: Jutro, a wlasciwie juz dzis, albo w srode, bedzie nasza mala oswajala sie z dzieckiem. Dzis juz pierwsza przymiarka byla i wszystko ladnie poszlo. Zeby bylo smieszniej, to akurat naprzeciwko mnie i wlasciciele szukali piesia na adopcjach na allegro a na mnie wpadli przypadkiem jak drzwi do mieszkania otwieralam. Wiec kciuki mocno zaciskac, a jak do konca wszystko tak ladnie bedzie szlo, to po oswajaniu dam numer zeby jeszcze nie zapeszyc. A na dodatek bym miala psinke baaardzo blisko:lol: A szefke tylko troche poskrobala zabkami, jakis wieklich dziur nie wygryzla. Ogloszenia sa, jakos po poludniu przyszly, bo dopiero teraz wyciagnelam a kolo 12 jeszcze ich nie bylo. Porozwieszam tez zeby nie zapeszyc:lol: Quote
What May NN Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 annn napisał(a):Na 95% nowy domek sam znalazl nasza Dinke:lol: Jutro, a wlasciwie juz dzis, albo w srode, bedzie nasza mala oswajala sie z dzieckiem. Dzis juz pierwsza przymiarka byla i wszystko ladnie poszlo. Zeby bylo smieszniej, to akurat naprzeciwko mnie i wlasciciele szukali piesia na adopcjach na allegro a na mnie wpadli przypadkiem jak drzwi do mieszkania otwieralam. Wiec kciuki mocno zaciskac, a jak do konca wszystko tak ladnie bedzie szlo, to po oswajaniu dam numer zeby jeszcze nie zapeszyc. A na dodatek bym miala psinke baaardzo blisko:lol: A szefke tylko troche poskrobala zabkami, jakis wieklich dziur nie wygryzla. Ogloszenia sa, jakos po poludniu przyszly, bo dopiero teraz wyciagnelam a kolo 12 jeszcze ich nie bylo. Porozwieszam tez zeby nie zapeszyc:lol: :-) żeby nie zapeszyć nic nie napiszę.. ucałuj Dinę ode mnie!! Quote
Ajula Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 to ja też żeby nie zapeszać nic nie napiszę ;) Quote
What May NN Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 rozmawiałam właśnie z Panią :-) Pani jest weterynarzem :-) miała wcześniej amstafa :-) Dinka skradła ich serce.. ma czas próbny by sprawdzić czy nadal będzie dogadywać się tak dobrze jak do tej pory z Państwa dzieckiem.. kiedy zapadnie decyzja w 100% (ok. piątku) - pozostanie do podpisania umowa adopcyjna! bo annn wizytę przed już zrobiła! prosimy o zasickanie kciukaczy!! Quote
Ajula Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 o rany! to się jednak trochę ucieszę :multi: Quote
annn Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Znaczy sie tak - wizyty jako wizyty to nie, tylko akutat oni mieszkaja ze mna drzwi w drzwi, wiec bywalam czasem, ale nawet przez mysl mi nie przeszlo ze chca miec psa:) Wiec jakby slanie umowy to tylko +2 nr mieszkania, chyba ze na maila, to sasiadka moze gdzies wydrukowac i odeslac.. Dinka byla juz na spacerku zapoznawczym, mieszkanie dobrze zwiedzila, a to spore mieszkanie, ma nagotowane u sasiadow jakas kasze z miesem (tlumaczyla mi ze cos tam z ryzu sie w psich brzuszkach nie trawi), legowisko zamowione... Tylko mowila, ze ogladala karmy i na allegro purina 25 kg to cos 250-270 zl nie pamietam dokladnie, a karma do mnie o ile dobrze pamietam kosztowa 90 zl za 15 kg - czy cos pomylilam? Quote
annn Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Ale byloby fajnie, tak czesto bym ja widziala:lol: Znam ich od paru lat, praktycznie odkad tu mieszkam i jeszcze nasz Dinka by sobie kolo mnie mieszkala:lol: Quote
supergoga Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 To ja mocno ściskam paluchy. A dziecko w jakim wieku? Takie pro psie jest? Quote
Rudzia Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 bardzo ale to bardzo się cieszę -jaki super happy end. trzymam mocno kciuki Quote
What May NN Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 supergoga napisał(a):To ja mocno ściskam paluchy. A dziecko w jakim wieku? Takie pro psie jest? dziecko trzyletnie, ale slychac, ze pani ma pojecie o wychowaniu psa i wie jak psa uczyc dziecka i dziecko psa.. jak Dinka lize za bardzo malucha to krzyczy, a Dinka przestaje - karna psina! 3mam kciuki, ale nie zapeszajmy.. Quote
What May NN Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 [quote name='annn']Znaczy sie tak - wizyty jako wizyty to nie, tylko akutat oni mieszkaja ze mna drzwi w drzwi, wiec bywalam czasem, ale nawet przez mysl mi nie przeszlo ze chca miec psa:) Wiec jakby slanie umowy to tylko +2 nr mieszkania, chyba ze na maila, to sasiadka moze gdzies wydrukowac i odeslac.. Dinka byla juz na spacerku zapoznawczym, mieszkanie dobrze zwiedzila, a to spore mieszkanie, ma nagotowane u sasiadow jakas kasze z miesem (tlumaczyla mi ze cos tam z ryzu sie w psich brzuszkach nie trawi), legowisko zamowione... Tylko mowila, ze ogladala karmy i na allegro purina 25 kg to cos 250-270 zl nie pamietam dokladnie, a karma do mnie o ile dobrze pamietam kosztowa 90 zl za 15 kg - czy cos pomylilam? moze Pani patrzyla na Purine Pro Plan - to drozsza karma, a Dina je dog chow - oto link: http://allegro.pl/purina-dog-chow-adult-chicken-15kg-prezent-i1333974962.html ann zapros pania na watek Dinki!! Quote
annn Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Dziecko bardzo pro psie, ok. 3 lat ma, juz do mnie dzwonila po poludniu jak sie obudzila kiedy piesek przyjdzie Quote
annn Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Wlasnie nie wiem na jaka patrzyli, ale pewnie na najdrozsza:) Poki co psince nagotowala, Dinka juz tam obiad jadla i smakowalo oczywiscie bardziej niz suche, a ja ze spokojem do roboty moge isc w nocy. Teraz jak mala wraca ze spaceru, to nie wie pod ktore drzwi isc i patrzy ktore pierwsze sie otworza na klatce:) Quote
Recommended Posts