Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 392
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Spokojnie, zyjemy, mialam tylko ciezki weekend i generalnie do domu wpadalam tylko michy napelnic, zabrac na spacer i sie przebrac. W kazdym razie dom jest, mieszkanie bez wiekszych zmian, niezniszczalne metalowe michy tez obecne:) jutro obejrze szczegoly, teraz musze sie zagrzac i odespac, a Dinka juz spi.

Posted

ciesze się, że wszystko ok!!
dzwoniłam dziś do pewnych osób zainteresowanych, ale niestety Dinka jest zbyt mocno mieszańcem - nie zachwyciła domku..
czekamy więc..

agnieszka - dzięki za dary dla Dinki :-)

Posted

What May NN napisał(a):
ciesze się, że wszystko ok!!
dzwoniłam dziś do pewnych osób zainteresowanych, ale niestety Dinka jest zbyt mocno mieszańcem - nie zachwyciła domku..
czekamy więc..

agnieszka - dzięki za dary dla Dinki :-)

Cieszę się, że mogłam pomóc :)

Posted

Dzieki, w srode biedzie bieganie:lol:
A nasza Dina baaardzo juz nie moze sie doczekac... Tak sobie juz podgryzala smycz na spacerkach i szarpala jak mogla, az dzis jak wychodzilam z domu to pekla..i to ta skorzana, gruba smycz, ktora mi sie wydawala taka mocna... Na szczescie to jeszcze w bramie sie stalo i zamienilam smycze. Dam jej do gryzienia, bo widze ze zaczela sie delikatnie wyzywac na szafce na buty w przedpokoju.. Cos jej sie chyba moj przedpokoj nie podoba, albo zauwazyla ze tam nie jest na widoku i moze sobie porozrabiac:diabloti:

Posted

chyba nigdy nie zrozumię potencjalnych domków: dla mnie przede wszystkim liczy się charakter psa a potem wygląd. Mnie Dina zachwyciła w schronie ze względu na jej fajny przytulaśny charakter. Widocznie jeszce to nie ten domek.

Posted

coś się młoda rozkręca :-)
jak wpłynie kasa z bazarków to kupię Dinie kości i dojdą do Ciebie pocztą!
annn doszły ogłoszenia papierowe? dasz radę je porozwieszać np. w zoologicznych itp.??

Posted

agnieszka32 napisał(a):
Kości do gryzienia zamówiłam dla niuni również, jutro dojdą razem z 20 metrową linką do spacerków. Zobaczymy, czy będą jej smakowały ;)

miejmy nadzieję, że bardziej niż szafka na buty ;-)

Posted

Na 95% nowy domek sam znalazl nasza Dinke:lol:
Jutro, a wlasciwie juz dzis, albo w srode, bedzie nasza mala oswajala sie z dzieckiem. Dzis juz pierwsza przymiarka byla i wszystko ladnie poszlo. Zeby bylo smieszniej, to akurat naprzeciwko mnie i wlasciciele szukali piesia na adopcjach na allegro a na mnie wpadli przypadkiem jak drzwi do mieszkania otwieralam. Wiec kciuki mocno zaciskac, a jak do konca wszystko tak ladnie bedzie szlo, to po oswajaniu dam numer zeby jeszcze nie zapeszyc. A na dodatek bym miala psinke baaardzo blisko:lol:

A szefke tylko troche poskrobala zabkami, jakis wieklich dziur nie wygryzla.

Ogloszenia sa, jakos po poludniu przyszly, bo dopiero teraz wyciagnelam a kolo 12 jeszcze ich nie bylo. Porozwieszam tez zeby nie zapeszyc:lol:

Posted

annn napisał(a):
Na 95% nowy domek sam znalazl nasza Dinke:lol:
Jutro, a wlasciwie juz dzis, albo w srode, bedzie nasza mala oswajala sie z dzieckiem. Dzis juz pierwsza przymiarka byla i wszystko ladnie poszlo. Zeby bylo smieszniej, to akurat naprzeciwko mnie i wlasciciele szukali piesia na adopcjach na allegro a na mnie wpadli przypadkiem jak drzwi do mieszkania otwieralam. Wiec kciuki mocno zaciskac, a jak do konca wszystko tak ladnie bedzie szlo, to po oswajaniu dam numer zeby jeszcze nie zapeszyc. A na dodatek bym miala psinke baaardzo blisko:lol:

A szefke tylko troche poskrobala zabkami, jakis wieklich dziur nie wygryzla.

Ogloszenia sa, jakos po poludniu przyszly, bo dopiero teraz wyciagnelam a kolo 12 jeszcze ich nie bylo. Porozwieszam tez zeby nie zapeszyc:lol:

:-) żeby nie zapeszyć nic nie napiszę..
ucałuj Dinę ode mnie!!

Posted

rozmawiałam właśnie z Panią :-) Pani jest weterynarzem :-) miała wcześniej amstafa :-)
Dinka skradła ich serce.. ma czas próbny by sprawdzić czy nadal będzie dogadywać się tak dobrze jak do tej pory z Państwa dzieckiem..
kiedy zapadnie decyzja w 100% (ok. piątku) - pozostanie do podpisania umowa adopcyjna! bo annn wizytę przed już zrobiła!
prosimy o zasickanie kciukaczy!!

Posted

Znaczy sie tak - wizyty jako wizyty to nie, tylko akutat oni mieszkaja ze mna drzwi w drzwi, wiec bywalam czasem, ale nawet przez mysl mi nie przeszlo ze chca miec psa:)
Wiec jakby slanie umowy to tylko +2 nr mieszkania, chyba ze na maila, to sasiadka moze gdzies wydrukowac i odeslac.. Dinka byla juz na spacerku zapoznawczym, mieszkanie dobrze zwiedzila, a to spore mieszkanie, ma nagotowane u sasiadow jakas kasze z miesem (tlumaczyla mi ze cos tam z ryzu sie w psich brzuszkach nie trawi), legowisko zamowione... Tylko mowila, ze ogladala karmy i na allegro purina 25 kg to cos 250-270 zl nie pamietam dokladnie, a karma do mnie o ile dobrze pamietam kosztowa 90 zl za 15 kg - czy cos pomylilam?

Posted

Ale byloby fajnie, tak czesto bym ja widziala:lol: Znam ich od paru lat, praktycznie odkad tu mieszkam i jeszcze nasz Dinka by sobie kolo mnie mieszkala:lol:

Posted

supergoga napisał(a):
To ja mocno ściskam paluchy.
A dziecko w jakim wieku? Takie pro psie jest?

dziecko trzyletnie, ale slychac, ze pani ma pojecie o wychowaniu psa i wie jak psa uczyc dziecka i dziecko psa..
jak Dinka lize za bardzo malucha to krzyczy, a Dinka przestaje - karna psina!
3mam kciuki, ale nie zapeszajmy..

Posted

[quote name='annn']Znaczy sie tak - wizyty jako wizyty to nie, tylko akutat oni mieszkaja ze mna drzwi w drzwi, wiec bywalam czasem, ale nawet przez mysl mi nie przeszlo ze chca miec psa:)
Wiec jakby slanie umowy to tylko +2 nr mieszkania, chyba ze na maila, to sasiadka moze gdzies wydrukowac i odeslac.. Dinka byla juz na spacerku zapoznawczym, mieszkanie dobrze zwiedzila, a to spore mieszkanie, ma nagotowane u sasiadow jakas kasze z miesem (tlumaczyla mi ze cos tam z ryzu sie w psich brzuszkach nie trawi), legowisko zamowione... Tylko mowila, ze ogladala karmy i na allegro purina 25 kg to cos 250-270 zl nie pamietam dokladnie, a karma do mnie o ile dobrze pamietam kosztowa 90 zl za 15 kg - czy cos pomylilam?

moze Pani patrzyla na Purine Pro Plan - to drozsza karma, a Dina je dog chow - oto link: http://allegro.pl/purina-dog-chow-adult-chicken-15kg-prezent-i1333974962.html
ann zapros pania na watek Dinki!!

Posted

Wlasnie nie wiem na jaka patrzyli, ale pewnie na najdrozsza:) Poki co psince nagotowala, Dinka juz tam obiad jadla i smakowalo oczywiscie bardziej niz suche, a ja ze spokojem do roboty moge isc w nocy. Teraz jak mala wraca ze spaceru, to nie wie pod ktore drzwi isc i patrzy ktore pierwsze sie otworza na klatce:)