Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 640
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ogólnie jeśli chodzi o Łódź to jest kiepsko z hotelami.Jedyne co mi przychodzi do głowy to hotel prowadzony przez p.Zbyszka Skonieczko.
Miałam kiedyś tam psa szałaputa i sporo zdziałał w jego wychowaniu ,ale nie wiem czy podejmie się poprowadzenia tego psa i przede wszystkim czy będzie miał wolne miejsca.Możecie spróbować zadzwonić i porozmawiać może się uda
tel 601-557-848

Posted

No dobra to trzeba się zastanowić co robimy, i, może zabrzmi to brutalnie, czy podejmujemy jakieś konkretne działania w jego sprawie, bo takie podrzucanie wątku i biadolenie nad jego losem nie wiele zmienia...
Jakie są fakty?
Z tego co się dowiedziałam nikt prócz jednej osoby-pracownika nie podejdzie do psa. Psiak podobno nie skacze, kłapie tylko po prostu wbija zęby. Jest więc, z punktu widzenia schronu kompletnie nieadopcyjny (jak długo schron będzie trzymał takiego psa?).
Co można zrobić?
Można go zabrać ze schronu do hotelu (ale nie byle jakiego, tylko takiego domowego, który umie pracować z takim psem - ciekawe czy taki się znajdzie) - ale do tego potrzebne są deklaracje (póki co nie ma żadnej).
A nawet jeśli bedą deklaracje to wyciągnięcie go będzie bardzo ryzykowne, co zrobimy jak psiak będzie niereformowalny?
Wiem, że przebija tu brutalny realizm, wręcz nawet pesymizm ale chciałam wywołać jakąś konstruktywną dyskusję, może jakieś konkretne pomysły?
Ja mam nadzieję, że wyciągnięcie go ze schronu spowoduje zmianę (skoro jakiś pracownik zyskał jego zaufanie to pewnie nowy właściciel też ma na to szansę), co Wy o tym wszystkim myślicie?

Posted

Equus napisał(a):

Można go zabrać ze schronu do hotelu (ale nie byle jakiego, tylko takiego domowego, który umie pracować z takim psem - ciekawe czy taki się znajdzie) - ale do tego potrzebne są deklaracje (póki co nie ma żadnej).

Jest jedna deklaracja od Poker, mam nadzieję, ze jeszcze aktualna.

Posted

zerduszko napisał(a):
Ja się niestety zgadzam z Equus :( Gdybanie jaki ten pies może być po wyciągnięciu ze schronu nic nie da. Z darmowym DT będzie ciężko. Dla łatwych i miłych piesków trudno znaleźć.

Też tak samo myślę jak Equus, nawet bym powiedziała, że to nasze wspólne przemyślenia:-(

post edytowany przez pomyłkę:shake:

Posted

No właśnie, nikt nie ma pomysłu :( A czy on jest wrzucony na sznupki? Bo może tamte dziewczyny będą miały pomysł co z takim delikwentem można zrobić?

Posted

No i teraz to już nawet nikt do psiaka nie zajrzał:-(
Nie masz szczęścia mały:shake:

Equus napisał(a):
No właśnie, nikt nie ma pomysłu :( A czy on jest wrzucony na sznupki? Bo może tamte dziewczyny będą miały pomysł co z takim delikwentem można zrobić?

Chyba nam posty przeskoczyły?
Tak był wrzucony.

Posted

ciapuś napisał(a):
Ogólnie jeśli chodzi o Łódź to jest kiepsko z hotelami.Jedyne co mi przychodzi do głowy to hotel prowadzony przez p.Zbyszka Skonieczko.
Miałam kiedyś tam psa szałaputa i sporo zdziałał w jego wychowaniu ,ale nie wiem czy podejmie się poprowadzenia tego psa i przede wszystkim czy będzie miał wolne miejsca.Możecie spróbować zadzwonić i porozmawiać może się uda
tel 601-557-848

Czy dzwoniłas do tego pana ?