LadyS Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Człowiek ma wiele zabawek, gadżetów, które mają się podobać, a gdy się nimi znudzimy, są odrzucane w kąt. Takim odrzuconym "gadżetem" była też Timba, piękna sunia długowłosego owczarka niemieckiego. Nikt nie wie, jaka jest jej historia - prawdopodobnie jednak miała kiedyś dom, w którym była kochana. A potem się znudziła i właściciele się jej pozbyli. Nie traktowali jej na pewno dobrze - gdy Timba została znaleziona, błąkająca się po okolicy, ważyła tylko 19 kg - połowę prawidłowej wagi ciała psa w tym wieku i tej wielkości. Timba miała jednak szczęście - trafiła pod opiekę Lubelskiej Straży Ochrony Zwierząt. Obecnie przebywa w domu tymczasowym w Radomiu. Timba to około 1,5 roczna sunia w typie długowłosego owczarka niemieckiego. Mieszkała kiedyś w mieszkaniu, bowiem zachowuje się tak, jakby znała to otoczenie. Uwielbia spać na kanapie, jest bardzo łagodna w stosunku do ludzi. Może mieszkać z dziećmi, akceptuje je i nie jest agresywna. Dogaduje się z innymi psami, prawdopodobnie dogadałaby się również z kotem. Sunia ładnie chodzi na smyczy, jest bardzo pojętna i mądra. Timba bez problemu zostaje sama w domu, nie niszczy, nie wyje. Załatwia się jedynie na dworze, w domu zachowuje czystość. Bez problemu jeździ samochodem. Sunia jest zdrowa, odrobaczona, na razie przeszła na lekką dietę w związku z dużą niedowagą. Do adopcji zostanie wydana po sterylizacji. Jeśli jesteś zainteresowany adopcją Timby, skontaktuj się: adopcje.lsoz@gmail.com, 602228411. Taki tekst stworzyłam, jeśli gdzieś trzeba krótszego, to można obciąć ten pierwszy akapit i wstawić tylko drugi. Pozwoliłam sobie też nieco "podrasować" zdjęcia: http://pl.tinypic.com/a/2iis2/3 Quote
Luzia Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 No to czekam na tekst ;) EDIT. Ups teks już jest :evil_lol: Quote
Shania Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Aż za grzeczny psiak:)musi szybko znaleźć domek:)Powodzenia :) Quote
LadyS Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Luzia&Funia napisał(a):No to czekam na tekst ;) EDIT. Ups teks już jest :evil_lol: Będziesz robić ogłoszenia? Ja już wrzucam na szerlok.pl, adopcjapsa.pl, adin.pl, ale.gratka.pl i allegro. Reszta do Twojej dyspozycji :) Quote
MaDi Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 Dziękuję:modla: Kiedy przyjeżdża Twój tymczasowicz? Quote
LadyS Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 [quote name='MaDi']Dziękuję:modla: Kiedy przyjeżdża Twój tymczasowicz? Jak tylko będzie transport z Białegostoku, zapewne w tym tygodniu :) Allegro: http://allegro.pl/show_item.php?item=1321090568 Quote
Luzia Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Zrobię ale troszkę później ;) Najpierw obiad muszę ugotować :evil_lol: Myślę że tak na 25 portali ją mogę wrzucić żeby później się nie pogubić jak domek znajdzie. Quote
MaDi Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 Miałam jeden telefon, ale dom nie dla niej. Quote
MaDi Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 Przewidujemy test "na kota" w ciągu najbliższych dni jeśli tylko się uda. Quote
Shania Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Miałam też jeden z moich poprzednich psich ogłoszeń, ale Pan miał oddzwonić i nic..proponowałam mu niunię...echhhh Quote
MaDi Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 Osoba, która do mnie dzwoniła chciała adoptować wcześniej zagłodzoną ONkę Sarę, ale wstrzymała się ze względu na przeprowadzkę. Zobaczymy czy coś z tego bedzie nie ukrywam,że jestem dobrej myśli. Pojawia się problem Timbę trzeba wysterylizować, czy może ktoś zorganizować bazarek dla niej? Lub wesprzeć ją finansowo? Quote
MaDi Posted November 17, 2010 Author Posted November 17, 2010 Timba przeszła dzisiaj sterylizację, nie było łatwo mimo niewidocznych objawów zewnętrznych jej organizm przygotowywał się już do cieczki i bardzo mocno krwawiła. Wybudziła się, ale jest zmęczona i odsypia, mam nadzieję,że nie będzie komplikacji. Koszt zbiegu nie powinien przekroczyć 300zł, mile widziane będzie jakiekolwiek wsparcie finansowe. Quote
Cantadorra Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Cudowna sunio, wracaj szybciorem do zdrowia :) Quote
bela51 Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Sliczna biedulka. Trzeba cos pomyslec z tym bazarkiem... Quote
Shania Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Timbusia już bezpieczna..miałam tel w sprawie suni, ale do kojca..:( Quote
MaDi Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 Mam wspaniałe wieści, Pani która chciała adoptować moja zagłodzoną Sarę też ONke(pamiętacie?), zdecydowała się na przygarnięcie Timby! Mamy kogoś doświadczonego w wizytach przedadopcyjnych w Katowicach? W domu jest kicia więc mile widziana osoba, która na żywo udzieli cennych wskazówek zapoznawczych itp. Quote
LadyS Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 W Katowicach mogą pomóc: __Lara, amikat, Reyes, Bjuta - to z mapy dogopomocy Quote
MaDi Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 ladySwallow napisał(a):W Katowicach mogą pomóc: __Lara, amikat, Reyes, Bjuta - to z mapy dogopomocy Dogo chodzi mi jak ślimak, jak myślicie kto będzie w stanie przeprowadzić wizytę? Quote
LadyS Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Trzeba pisać do wszystkich, może ktoś się zdecyduje. Quote
MaDi Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 Wysłałam PW do osób wskazanych przez Lady. Szukam transportu dla 8 miesięcznej seterki panicznie bojącej się ludzi na trasie Lublin-Warszawa. Quote
MaDi Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 Lara odpisała mi,że to nie jej rewiry:oops: Quote
2411magdalenka Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 hej, śliczna sunia... kiedyś wizytę robiła mi z Katowic amikat, mogę na pw podać nr telefonu... albo zalogujcie się na mapie pomocy i wtedy sam tel wyskoczy:) Quote
MaDi Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 Napisałam PW do amikat ale nie mam jeszcze odpowiedzi. Quote
Recommended Posts