Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Człowiek ma wiele zabawek, gadżetów, które mają się podobać, a gdy się nimi znudzimy, są odrzucane w kąt. Takim odrzuconym "gadżetem" była też Timba, piękna sunia długowłosego owczarka niemieckiego. Nikt nie wie, jaka jest jej historia - prawdopodobnie jednak miała kiedyś dom, w którym była kochana. A potem się znudziła i właściciele się jej pozbyli. Nie traktowali jej na pewno dobrze - gdy Timba została znaleziona, błąkająca się po okolicy, ważyła tylko 19 kg - połowę prawidłowej wagi ciała psa w tym wieku i tej wielkości. Timba miała jednak szczęście - trafiła pod opiekę Lubelskiej Straży Ochrony Zwierząt. Obecnie przebywa w domu tymczasowym w Radomiu.
Timba to około 1,5 roczna sunia w typie długowłosego owczarka niemieckiego. Mieszkała kiedyś w mieszkaniu, bowiem zachowuje się tak, jakby znała to otoczenie. Uwielbia spać na kanapie, jest bardzo łagodna w stosunku do ludzi. Może mieszkać z dziećmi, akceptuje je i nie jest agresywna. Dogaduje się z innymi psami, prawdopodobnie dogadałaby się również z kotem. Sunia ładnie chodzi na smyczy, jest bardzo pojętna i mądra. Timba bez problemu zostaje sama w domu, nie niszczy, nie wyje. Załatwia się jedynie na dworze, w domu zachowuje czystość. Bez problemu jeździ samochodem. Sunia jest zdrowa, odrobaczona, na razie przeszła na lekką dietę w związku z dużą niedowagą. Do adopcji zostanie wydana po sterylizacji. Jeśli jesteś zainteresowany adopcją Timby, skontaktuj się: adopcje.lsoz@gmail.com, 602228411.

Taki tekst stworzyłam, jeśli gdzieś trzeba krótszego, to można obciąć ten pierwszy akapit i wstawić tylko drugi. Pozwoliłam sobie też nieco "podrasować" zdjęcia: http://pl.tinypic.com/a/2iis2/3

• Replies 156
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Luzia&Funia napisał(a):
No to czekam na tekst ;)

EDIT.
Ups teks już jest :evil_lol:

Będziesz robić ogłoszenia? Ja już wrzucam na szerlok.pl, adopcjapsa.pl, adin.pl, ale.gratka.pl i allegro. Reszta do Twojej dyspozycji :)

Posted

Zrobię ale troszkę później ;)
Najpierw obiad muszę ugotować :evil_lol:

Myślę że tak na 25 portali ją mogę wrzucić żeby później się nie pogubić jak domek znajdzie.

Posted

Osoba, która do mnie dzwoniła chciała adoptować wcześniej zagłodzoną ONkę Sarę, ale wstrzymała się ze względu na przeprowadzkę. Zobaczymy czy coś z tego bedzie nie ukrywam,że jestem dobrej myśli.
Pojawia się problem Timbę trzeba wysterylizować, czy może ktoś zorganizować bazarek dla niej? Lub wesprzeć ją finansowo?

Posted

Timba przeszła dzisiaj sterylizację, nie było łatwo mimo niewidocznych objawów zewnętrznych jej organizm przygotowywał się już do cieczki i bardzo mocno krwawiła. Wybudziła się, ale jest zmęczona i odsypia, mam nadzieję,że nie będzie komplikacji.
Koszt zbiegu nie powinien przekroczyć 300zł, mile widziane będzie jakiekolwiek wsparcie finansowe.

Posted

Mam wspaniałe wieści, Pani która chciała adoptować moja zagłodzoną Sarę też ONke(pamiętacie?), zdecydowała się na przygarnięcie Timby!
Mamy kogoś doświadczonego w wizytach przedadopcyjnych w Katowicach? W domu jest kicia więc mile widziana osoba, która na żywo udzieli cennych wskazówek zapoznawczych itp.

Posted

ladySwallow napisał(a):
W Katowicach mogą pomóc:

__Lara, amikat, Reyes, Bjuta - to z mapy dogopomocy

Dogo chodzi mi jak ślimak, jak myślicie kto będzie w stanie przeprowadzić wizytę?

Posted

Wysłałam PW do osób wskazanych przez Lady.

Szukam transportu dla 8 miesięcznej seterki panicznie bojącej się ludzi na trasie Lublin-Warszawa.