Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 888
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na Dzień Dobry się przypominamy wszystkim

Fifa ok. 6 letnia sunia - JUŻ MA SWOJEGO LUDZIA :sweetCyb:

Puszek ...łaciaty ok 3-4 lata

Wojtuś...uszasty - JUŻ MA SWÓJ UKOCHANY DOMEK :sweetCyb:

i Czaruś nasz z Wegrowa...czekający na spacerek na własnych nóżkach?

Wszystkie zwierzaki mają swoje wspaniałe domki.......

Te natomiast nadal szukają domu:

Vanilka: sunia z nowotworem

Posted

Ognik z Bagien!
Sobota 08.07.2006 r. - godz. 17.20

W dniu 3 lipca br. o godz. 19.31 Pogotowie Ratunkowe dla Zwierząt otrzymało informację od Patrolu Interwencyjnego Stowarzyszenia Opieki nad Zwierzętami w Polsce, że w bagnach za Markami leży bardzo osłabiony i chory pies. Poproszono nas o pomoc. Na miejsce natychmiast wysłano karetkę ratunkową "Psiego Losu". Wspólnie w wolontariuszami Patrolu Interwencyjnego wyciągnięto psa z bagien i przewieziono do lecznicy Psi Los. Pies był w ciężkim stanie. W ciągu kilku dni poprawiono stan ogólny pieska. Obecnie pies nie wymaga już hospitalizacji, choć leczenie potrwa jeszcze kilka tygodni. W dniu 8 lipca br. o godz. 16.40 pieska przekazano pod opiekę wolontariuszom Straży dla Zwierząt.

wklejone ze strony kundlapolskiego

adres strony straży, która przejęła opiekę nad Ognikiem z Bagien

www.strazdlazwierzat.com.pl

Posted

cholera ...chyba nie do schroniska.....
..no niestety tak duży psiak w stanie niezagrażającym życiu nie może przebywać w lecznicy bo najzwyczajniej nie ma na to miejsca :( ...musi być na nagły wypadek z udziałem większego Pluszaka bo inaczej pogotowie będzie musiało odmówić..z braku miejsc.echhhh...wszystko jest takie....p*******...

Posted

Masz racje Aga, że to wszystko p****.
Miałam nadzieję, że poznam Ognika... Mam tylko nadzieję, że nie pojechał do schroniska, a jeśli już, to, że będzie miał opiekę jak należy...:-(

Posted

Od początku jak go zabrali to miałam złe przeczucie. Sama nie wiem czy jest mi smutno, czy jestem wściekła czy zawiedziona.
Jeśli Ci, którzy mają bronić zwierząt traktują je w ten sposób to ja już nie rozumiem co się z tym światem dzieje...

Posted

Ognik za TM
:-( :-( :-(
Pisałam w tamtym wątku:placz:
Znów będą jakieś dziwne i pokrętne wytłumaczenia Jego śmierci.
Dlaczego?Przeciez miał juz szanse na życie!!!!
Bądź szczęśliwy Ogniku.Za TM jest wielu Twoich przyjaciół , Oni Cie nie zawiodą...
[*]
[*]
[*]

Posted

Juz gdzieś zadałam to pytanie dotyczące wystawiania na fora. na kogo podac namiary??? To wszystko przez te smutne wieści o Ogniku :-( :-(
Jest kilka wątków i nie wiem gdzie to pisałam:shake:

Jest mi tak przykro .......... :bigcry: :bigcry: :bigcry:

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
Kto wstawi Fifę i Puszka w inne portale? :roll: Bardzo prosimy...

Aga- obiecałam- więc wstawię. Tylko że mam "kilku podopiecznych" a wstawianie trochę trwa ;)

Posted

evita. napisał(a):
Aga- obiecałam- więc wstawię. Tylko że mam "kilku podopiecznych" a wstawianie trochę trwa ;)

..evita właśnie wiem i dlatego głupio mi obciążać jedną osobę :oops:

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
..evita właśnie wiem i dlatego głupio mi obciążać jedną osobę :oops:

Jakoś przeżyję ;) . Przy okazji pytanko- czy wiadomo jak Fifa i Puszek reagują na inne psy i koty ?

Posted

Fifa bez cienia agresji przyjęła towarzystwo Czarusia gdy dokwaterowano go obok niej w recepcji więc chyba ok (no chyba, że tylko do Czarusia taka ok;)) ...ale nie miałam żadnych sygnałów tak jak o Czarusiu, że...jest agresywna do psiaków odwiedzajćych lecznicę...co do kotów....nie ma możliwości sprawdzenia....
...Puszek natomiast jest tak smutny i przygnębiony, że trudno cokolwiek powiedzieć....
...może on się zgubił i mocno tęskni.....cholera jasna

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
...Puszek natomiast jest tak smutny i przygnębiony, że trudno cokolwiek powiedzieć....
...może on się zgubił i mocno tęskni.....cholera jasna

Całkiem prawdopodobne. Może ktoś go szuka ? W ogłoszeniach zaznaczę, że poszukuje swojego właściciela albo nowego domu.