snuszak Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 caromina napisał(a):To by wyjaśniało dlaczego trafił do schronu. W końcu jaki miał z niego pseudol pożytek, skoro on przeorientowany;) haha :megagrin: z małym w tych sprawach lepiej troszkę, czasem ma jeszcze zrywy ale jak denerwuje Pako to on idzie do góry, a Popkins wiec że po schodach chodzić nie może i zostaje na dole z jedzeniem istne cuda, wianki, ryż z mięsem w postaci papki, mielona rozmoczona karma i inne takie bajery. Nawet to je mało i niechętnie tzn rzuca się na jedzenie ale zaraz zaczyna krzywić pyszczek w jedną w drugą i przestaje - musi okropnie go boleć :-( miały być zdjęcia ale po weekendowym fotografowaniu muszę jechać z aparatem do serwisu :oops: Quote
Ewanka Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Podnosze przystojniaka :) ... co slychac dzisiaj ? Quote
Marylin Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 ...jak zwykle czytuję sobie o psach i zobaczyłam ogłoszenie: http://www.dogomania.pl/threads/195705-Sprawdzony-dom-dla-jamnika-miniaturkowego ale niby Pani chce suczkę... doczytałam to później. Jak będzie ciachnięty to jak suczka... Quote
caromina Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 [quote name='Marylin']...jak zwykle czytuję sobie o psach i zobaczyłam ogłoszenie: http://www.dogomania.pl/threads/195705-Sprawdzony-dom-dla-jamnika-miniaturkowego ale niby Pani chce suczkę... doczytałam to później. Jak będzie ciachnięty to jak suczka... Trzeba go zaproponować. Gdy ludzie widza zdjecia psa ich nieszczęście to często zmieniają zdanie Quote
grzybkowa Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 kurcze,dziwne ze on tej papki nie chce bo w schronie na wlasne oczy widzialam jak palaszowal tę "zupke" co psiaki dostajom.... i nie bylo zadnego krecenia noskiem... moze stan jego paszczy sie pogrszyl ;( Quote
snuszak Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 nie raczej nie pogorszył, on ma takie fazy, teraz kolacji zjadł tyle że hoho sama w szoku byłam a obiad kiepsko i tata mi mówił że zwymiotował :( może coś z żoładkiem? Quote
__Lara Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Może jakieś przygody żołądkowe ma, wiecie jak to po schronie jest. Quote
Mika31 Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 to taki wczoraj był dzień moje oba obiad zwymiotowały Quote
supergoga Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Psiak ma umówiony zabieg na wtorek - cioteczka What My NN - pomoże w transporcie w jedną strone, ja odwiozę wieczorem. Kasiu, musimy się dzisiaj skontaktować. Quote
caromina Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 __Lara napisał(a):Może jakieś przygody żołądkowe ma, wiecie jak to po schronie jest. Moze byc zmiana pokarmu. Jeden mój pies po adopcji miał zapalenie jelit, własnie na skutek zmiany pokarmu. Quote
snuszak Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 nic zobaczymy jak to będzie ale kupy ma ładne cały czas w sumie, teraz nie wymiotuje a skubany taki jest elegant że na deszcz nie wyjdzie, dlatego też kupkę zrobił na dworze z tym że na kostce brukowej przed domem gdzie jest daszek i gdzie deszcz nie sięga :diabloti: Quote
caromina Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 jesli kupy sa ładne, a jak zrozumiałam podobają sie Kasi ;) to zapalenie jelit to nie jest Quote
Mika31 Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 jamniki tak mają mój Maks siusiu zrobi tylko pod daszkiem lub pod ławką byle się nie pomoczyć a Pik woli worek na makulature w pralni obsikać ku rozpaczy mojej mamy Quote
__Lara Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 [quote name='snuszkak']nic zobaczymy jak to będzie ale kupy ma ładne cały czas w sumie, teraz nie wymiotuje a skubany taki jest elegant że na deszcz nie wyjdzie, dlatego też kupkę zrobił na dworze z tym że na kostce brukowej przed domem gdzie jest daszek i gdzie deszcz nie sięga :diabloti:[/QUOTE] Normalka jeśli chodzi o jamniki :) Quote
What May NN Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 takiego małego jamniora jak Popkins jeszcze nie widziałam.. Popkins już u wetki.. Quote
supergoga Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Popkins już po zabiegu. Stracił 6 zębów - miał zgorzel w pysiu - jak on musiał cierpieć. A jest taki słodki. Jest też wyciachany. Zrobiolismy dodatkowe badania, typu nereczki - nic mu nie dolega. Teraz dostanie antybiotyk i powinno być lepiej. Także skórka się poprawia coraz bardziej. Wieczorem zawioze psiaka do Kasi. Aneta - wielkie dzięki! Quote
Ewanka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 No to teraz będzie już z górki ... najważniejsze zrobione :) ... jaki on jest cudny :) Quote
snuszak Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 ja właśnie wróciłam do domu, czekam na Popkinsa, Pako też, będzie dobrze i dziękuję wszystkim za pomoc bleblehul - a Wy kiedy przyjedziecie do Puszczyka i po koszyk :)? Quote
Elka_Ka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 [SIZE="3"]Zapraszamy na manifestację w sprawie mordowni w Dyminach. Przyłączcie się, pokażmy kieleckim urzędasom, ilu nas jest! http://www.dogomania.pl/threads/196014-Walka-o-schron-kielce-dyminy-organizujemy-manifestację-przyłącz-się-do-nas!!! [SIZE="2"]Wspomóż nas podpisując petycję http://www.petycje.pl/petycja/5853/petycja_w_sprawie_schroniska_dla_bezdomnych_zwierzĄt_w_kielcach_dyminy.html Quote
bleblehul Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 snuszkak napisał(a):ja właśnie wróciłam do domu, czekam na Popkinsa, Pako też, będzie dobrze i dziękuję wszystkim za pomoc bleblehul - a Wy kiedy przyjedziecie do Puszczyka i po koszyk :)? jutro nie damy rady, w piątek pracuję więc też odpada... :( szkoda... sandiego bym chciał odwiedzić.... no i "kumpla" puszczyka ... pomyślimy i może coś w przyszłym tygodniu sie uda. Quote
snuszak Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 w następnym tygodniu może mnie nie być :roll: szkoda Popkins czuje się dobrze, zjadł w parówce antybiotyk ;) dużo odpoczywa ale też jest radosny, nie ma opuchlizny na prawym poliku gdzie miał przed zabiegiem musiało to byc od jednego zęba ciotka Supergoga przywiozła dla malucha kolejne puchy więc zostanie dooobrze odkarmiony jeśli go mi nie zabierzecie :diabloti: oraz dostał też środek na lepszą sierść i skórę, który dodajemy do karmy serdecznie dziękujemy za dary i pomoc transportową :p Quote
Marylin Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Nooo to psiak będzie miał jak w raju + specyfik na skórę i sierść. Będzie jak nowy ;-) Trzymamy kciuki za Popkinsa Quote
Recommended Posts