snuszak Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Popkins trafił do schroniska w zeszłym tygodniu. Jest bardzo drobny i mały jak na jamnika, rudy i długowłosy. Jednak w schronisku przerażony boryka się z chorobą skóry, prawdopodobnie to przez nią został wyrzucony ze swojego poprzedniego domu? :angryy: Na dzień dzisiejszy trudno jest ocenić wiek Popkinsa, na pewno nie jest stary ale to też nie młodziaszek. Trzęsie się z zimna i strachu. Dobrze reaguje na ludzi gdy już ich pozna. Dobre 15 minut czekałam na niego kucając w kojcu aż dał się namówić na wyjście z budy. Gdy to się udało i zaczęłam głaskać to tylko nastawiał raz jedno, raz drugie uszko do głaskania, machał też ogonkiem. Jedno jest pewne Popkins potrzebuje naszej pomocy, w schronisku nie ma warunków na leczenie, nie mówiąc o tym że jest to okropne miejsce dla tak małego, widać że domowego psiaka. Czy znajdzie się DT? Czy ktoś pomoże Popkinsowi? Popkins sika jak dziewczynka! Skóra.... Quote
grzybkowa Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 heh, a ja myslalm ze to sunia ... ;) ale on taki malutki i kochany ze az zal bylo go w ten ziąb tam zostawiać ... taki bidulek... Quote
danka1234 Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 zaznaczam watek,wstawie go na 1 strone jamników do adopcji. Jest juz jaks diagnoza czy chocby podejrzenie co do chorej skóry? Quote
ciapuś Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Śliczny jest Takie wyłysienia to często wynik pcheł i zaniedbania bo przy grzybicy też by były wyłysiałe uszy ,a uszy ma chyba ładne. Quote
danka1234 Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 w jakiej miejscowosci przebywa jamnis?i jaki kontakt wpisac ? Quote
Ewanka Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Cudny jamnis :) ....... a moze zbadac zeskrobine i bedzie wiadomo co to jest. Quote
myjuliette Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 a sprawdzał ktoś czy ten pies nie ma przypadkiem tatuażu? Quote
Isadora7 Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 O matko... melduję sie do pomocy. To sikanie .. mój poprzedni jamniś całe życie tak siusiał. A obecny podnosi łape ale tez i bywa tak siusia :) Quote
snuszak Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 Puszczykowo pod Poznaniem, diagnozy nie ma... będzie dopiero jak zabierzemy psiaka do weta Quote
danka1234 Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 snuszkak napisał(a):Puszczykowo pod Poznaniem, diagnozy nie ma... będzie dopiero jak zabierzemy psiaka do weta dzięki za odpowiedż,potrzebny jeszcze jaksi kontakt w jego sprawie Quote
__Lara Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Prześliczny jest. Co za typ go wyrzucił.......:angryy::angryy::angryy::angryy: Quote
snuszak Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 [quote name='danka1234']dzięki za odpowiedż,potrzebny jeszcze jaksi kontakt w jego sprawie snuszkak@gmail.com 509 565 343 jednak z ogłaszaniem bym zaczekała ajk będziemy coś więcej wiedzieć, czy jest chory jak na inne psy reaguje jak na koty itp chyba ze ktoś z DT się zgłosi to oczywiście kontakt tak jak wyżej napisałam Quote
wieso Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 no chyba nie bede spala dzisiaj, biedaczysko.... Quote
supergoga Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 To by trzeba go przywieźć do Poznania do wetki. Tylko jak i kiedy. Teraz święta. W piątek wetka będzie po południu - ja musze tam zwieźć kota - może uda się kogos poszukac kto przewiezie do Poznania jamnisia. Może w tytule zaznaczyć. Quote
caromina Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Witajcie,sorry za off topa. Macie kogoś na terenie Warszawy,kto przygarnąłby suczysko choć na krótko? Suka ze schronu,odebrana niezrównoważonej kobiecie,znajduje sie pod opieką Selenge. Niestety goni koty i trzeba ją pilnie zabrać, a nie ma dokąd:(( link do watku http://www.dogomania.pl/threads/175549-Ruda-...miało-byc-tak-pięknie.-Czy-wkońcu-znajdzie-ciepły-kąt-i-miłość-człowieka Supergoga w jakich godzinach jamnik ma jechać do wetki? Quote
danka1234 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 [quote name='snuszkak']snuszkak@gmail.com 509 565 343 jednak z ogłaszaniem bym zaczekała ajk będziemy coś więcej wiedzieć, czy jest chory jak na inne psy reaguje jak na koty itp chyba ze ktoś z DT się zgłosi to oczywiście kontakt tak jak wyżej napisałam dziękuje,kontakt potrzebuje do wstawienia na jamnikach,z ogłoszeniami oczywiscie ze za wcześnie, Quote
xxxx52 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 bez wet mozna natychmist podac advocats ,poza tym jamnik w budzie?Wilgoc ,brudna buda pogarsza stan chorobowy skory.Czy nie ma nikogo co ta pol porcji wezmie na DT? Na moje oczy widac ,ze ma alergie na pchly,albo swiezbowiec advocat jest na wszystkie choroby skorny . Quote
Ewanka Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Witaj cudny jamniorku :) ... advokat bardzo dobry na wiele pasozytow, i wewnetrznych i zewnetrznych, tylko niestety drogi. Gdyby to byla suczka, to bym wziela na dt, ale samca to moj pies chyba nie zniesie :/ Quote
snuszak Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 dziś i tak nie dam rady podejść do weta bo rano ma do 11 a wieczorem jak ma otwarte to schron jest zamknięty a w piątek może uda się z nim do Poznania jechać napiszę w tytule że szukamy transportu Quote
Ajula Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 supergoga napisał(a):. W piątek wetka będzie po południu - ja musze tam zwieźć kota - może uda się kogos poszukac kto przewiezie do Poznania jamnisia. . jak po południu, to może Krzysiek jak wróci z tej Goliny? Quote
Recommended Posts