Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Popkins trafił do schroniska w zeszłym tygodniu. Jest bardzo drobny i mały jak na jamnika, rudy i długowłosy. Jednak w schronisku przerażony boryka się z chorobą skóry, prawdopodobnie to przez nią został wyrzucony ze swojego poprzedniego domu? :angryy:
Na dzień dzisiejszy trudno jest ocenić wiek Popkinsa, na pewno nie jest stary ale to też nie młodziaszek. Trzęsie się z zimna i strachu. Dobrze reaguje na ludzi gdy już ich pozna. Dobre 15 minut czekałam na niego kucając w kojcu aż dał się namówić na wyjście z budy. Gdy to się udało i zaczęłam głaskać to tylko nastawiał raz jedno, raz drugie uszko do głaskania, machał też ogonkiem.
Jedno jest pewne Popkins potrzebuje naszej pomocy, w schronisku nie ma warunków na leczenie, nie mówiąc o tym że jest to okropne miejsce dla tak małego, widać że domowego psiaka.
Czy znajdzie się DT? Czy ktoś pomoże Popkinsowi?

Popkins sika jak dziewczynka!

Skóra....

• Replies 435
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='danka1234']dzięki za odpowiedż,potrzebny jeszcze jaksi kontakt w jego sprawie

snuszkak@gmail.com 509 565 343 jednak z ogłaszaniem bym zaczekała ajk będziemy coś więcej wiedzieć, czy jest chory jak na inne psy reaguje jak na koty itp
chyba ze ktoś z DT się zgłosi to oczywiście kontakt tak jak wyżej napisałam

Posted

To by trzeba go przywieźć do Poznania do wetki. Tylko jak i kiedy. Teraz święta. W piątek wetka będzie po południu - ja musze tam zwieźć kota - może uda się kogos poszukac kto przewiezie do Poznania jamnisia. Może w tytule zaznaczyć.

Posted

Witajcie,sorry za off topa.
Macie kogoś na terenie Warszawy,kto przygarnąłby suczysko choć na krótko? Suka ze schronu,odebrana niezrównoważonej kobiecie,znajduje sie pod opieką Selenge. Niestety goni koty i trzeba ją pilnie zabrać, a nie ma dokąd:((
link do watku
http://www.dogomania.pl/threads/175549-Ruda-...miało-byc-tak-pięknie.-Czy-wkońcu-znajdzie-ciepły-kąt-i-miłość-człowieka

Supergoga w jakich godzinach jamnik ma jechać do wetki?

Posted

[quote name='snuszkak']snuszkak@gmail.com 509 565 343 jednak z ogłaszaniem bym zaczekała ajk będziemy coś więcej wiedzieć, czy jest chory jak na inne psy reaguje jak na koty itp
chyba ze ktoś z DT się zgłosi to oczywiście kontakt tak jak wyżej napisałam

dziękuje,kontakt potrzebuje do wstawienia na jamnikach,z ogłoszeniami oczywiscie ze za wcześnie,

Posted

bez wet mozna natychmist podac advocats ,poza tym jamnik w budzie?Wilgoc ,brudna buda pogarsza stan chorobowy skory.Czy nie ma nikogo co ta pol porcji wezmie na DT?
Na moje oczy widac ,ze ma alergie na pchly,albo swiezbowiec
advocat jest na wszystkie choroby skorny .

Posted

Witaj cudny jamniorku :)

... advokat bardzo dobry na wiele pasozytow, i wewnetrznych i zewnetrznych, tylko niestety drogi.

Gdyby to byla suczka, to bym wziela na dt, ale samca to moj pies chyba nie zniesie :/

Posted

dziś i tak nie dam rady podejść do weta bo rano ma do 11 a wieczorem jak ma otwarte to schron jest zamknięty a w piątek może uda się z nim do Poznania jechać
napiszę w tytule że szukamy transportu

Posted

supergoga napisał(a):
. W piątek wetka będzie po południu - ja musze tam zwieźć kota - może uda się kogos poszukac kto przewiezie do Poznania jamnisia. .

jak po południu, to może Krzysiek jak wróci z tej Goliny?