Anza&Hacker Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 shangri_la napisał(a):to moze faktycznie na lince:roll:? z tego co wiem to Hacker Anzy wlasnie na lince lapie frisbee Moje psisko biega często za frisbee na lince nie dlatego, że mamy problemy z przywołaniem, powrotem itd. tylko z powodu zakazu spuszczania psów i dość wysokich mandatów za niestosowanie się... więc ćwiczymy na 10 metrowej smyczy zamiast luzem:lol: Jednak moje psisko miało ogromny problem z przynoszeniem do mnei czegokolwiek na dworze - ucieczki - a jakoś tak z frisbee nauczył się przynosić i teraz już wszystko mi aportuje:multi: W zasadzie pomogło to, że miałam na początku dużo jednakowych zabawek (najlepiej min. 5 sztuk) i rzucałam we wszystkie strony po kolei, tak, żeby psisko nie zdążyło jeszcze uciekać, a już musiało lecieć po nowe:diabloti: Quote
mila_2 Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 [quote name='shangri_la'] :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: piękne Quote
shangri_la Posted August 14, 2006 Author Posted August 14, 2006 mila_2- a wiesz ze luthien zrobila to normalnie w chwilke ? mi takie glupie wyciecie foty zajmuje...... strasznie duzo, a jeszcze tak zeby nie bylo widac ze wyciete :razz: to juz wogole, no i sam pomysl:evil_lol: super, podziwiam pozdrawiam Quote
mila_2 Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 [quote name='shangri_la']mila_2- a wiesz ze luthien zrobila to normalnie w chwilke ? mi takie glupie wyciecie foty zajmuje...... strasznie duzo, a jeszcze tak zeby nie bylo widac ze wyciete :razz: to juz wogole, no i sam pomysl:evil_lol: super, podziwiam PODZIWIAM. Ja to antytalencie do robienia zdjeć jestem, nie mówiąć już o "obrabianiu":(. Luthien - :klacz::klacz::klacz: i jak to młodzież dzisiajsza mówi RESPECT:D:D Quote
shangri_la Posted August 16, 2006 Author Posted August 16, 2006 pare zdjec ze spacerku pare dni temu :lol: Birjusz psy w grupie chyba jeszcze nei przedstawialam Plejki, oto Playback: moja potwornice bardzo trudno jest ufocic :cool3: a tu Plejka i Bir musze przyznac ze jest to chyba jedyna boxerka z ktora bira naprawde lubi sie bawic ;) cd pozniej pozdrawiam Quote
Cimi Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 shangri_la napisał(a):musze przyznac ze jest to chyba jedyna boxerka z ktora bira naprawde lubi sie bawic ;) A dlaczego jest tylko jedyną :eviltong:. Bokserki są takie fajne :loveu: :eviltong:. Quote
shangri_la Posted August 16, 2006 Author Posted August 16, 2006 A dlaczego jest tylko jedyną :eviltong:. Bokserki są takie fajne :loveu: :eviltong:. fajne fajne :evil_lol: chodzi mi o jedyna suczke boksia, kiedys dawno bire pogryzla wlasnie suka boksia od tego czasu nie przepada za ta rasa. miala tez obawy przed samcami ale teraz samce sa spoko a z suk to tylko Plejka bo ja znala juz wczesniej ( przed ta przykra sytuacja). teraz i tak jest dobrze bo jej troche przeszlo no to mam jescze kilka Plejek: http://img.photobucket.com/albums/v514/shangri_la/spacer%2008/Img_2385.jpg http://img.photobucket.com/albums/v514/shangri_la/spacer%2008/Img_2382.jpg a tu z Bira w tle:cool3: http://img.photobucket.com/albums/v514/shangri_la/spacer%2008/Img_2384.jpg pozdrawiam Quote
zpr Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 [quote name='shangri_la']witam tak sobie pomyslalam ze juz czas najwyzszy zalozyc Birce galerie na dogomani :) Bira z Kamienieckiego Zamku ur 7 wrzesnia 2003 tak wiec mamy juz prawie 3 lata :D to ja- Birka ladnie siedze? uuups: Piękna suka, ale rasa ta bardzo podobna jest do naszego Polskiego Gończego :lol: Mł.Ch.Pl., Mł.Zw.Europy 2006 SZABLA Kłusująca Sfora FCI Quote
Tośka_m Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 Prędkość nadświetlna :lol: Fajowska boksia :loveu: Quote
Cimi Posted August 16, 2006 Posted August 16, 2006 [quote name='shangri_la']chodzi mi o jedyna suczke boksia, kiedys dawno bire pogryzla wlasnie suka boksia od tego czasu nie przepada za ta rasa. Ano chyba, że tak. U mnie Fiona po napaści na nią 2 razy przez dwa psy (charty) reagowała panicznym strachem na większe psy :placz:. Ale już gdzieś od około roku jest super :lol:. Quote
shangri_la Posted August 16, 2006 Author Posted August 16, 2006 zpr- witaj w galeri :multi: tak podobna podobna, nawet bardzo, pare stron wczesniej jest dyskusja na temat roznic :cool3: Tośka_m- ehhh przez ta predkosc to mi kurcze tym sprzetem 90% fot w ruchu idzie do kosza:roll:, ale cudnie popatrzec jak pędzi, czasem przyznam ze ludzie sie zatrzymuja w parku i ogladaja szalenczy bieg :p *luthien*-dziekujemy za odwiedziny, bandanka tez bardzo mi sie podoba, ale z zakladaniem na spacer jest problem ( TZ sie upiera zeby nic psu nie wkladac bo i tak ma pelno gadzetow i po co to :roll: ) a tutaj jeszcze Bir na ulubionym miejscu w domu: ( prowizorycznym balkonie:p ) znow odkrylam nowa opcje w mini-aparaciku, mozna pobrac dany kolorz otoczenia, a potem on robi fote i reszta jest czarno-biala :eviltong:) http://img.photobucket.com/albums/v514/shangri_la/spacer%2008/img_2324.jpg idz juz z tym aparatem: http://img.photobucket.com/albums/v514/shangri_la/spacer%2008/img_2321.jpg a tutaj zapatrzona rozmarzona suka: http://img.photobucket.com/albums/v514/shangri_la/spacer%2008/img_2318.jpg i jeszcze nasz stary Tunelik: http://img.photobucket.com/albums/v514/shangri_la/spacer%2008/Img_2400.jpg pozdrawiam Quote
Cimi Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 shangri_la napisał(a):i wogole do duzych psow jest bardzo ostrozna i bawi sie tylko jak sa delikatne bo jak za bardzo ja gonia to piszczy jakby ja obdzierali ze skory To podobnie jak Fiona. Pamiętam jak spotkałyśmy ON w porównaniu do Fiony on był ogromny. Tylko chciał ją obwąchać to tak zaczęła piszczeć, że aż się zdziwiłam. Quote
Patkant Posted August 17, 2006 Posted August 17, 2006 [quote name='shangri_la'] chodzi mi o jedyna suczke boksia, kiedys dawno bire pogryzla wlasnie suka boksia od tego czasu nie przepada za ta rasa. To dokładnie tak jak u mnie. Moją Ike kiedyś pogryzły dwa boksery (z sąsiedztwa :shake:) - tyle ze to było kilka lat temu, gdy psina była jeszcze mała. Wtedy panicznie reagowała na kazdego boksera - uciekała i piszczała. teraz gdy dorosła strach minął - a raczej przemienił się w agresje. Nienawidzi bokserów. Już nawet z daleka, gdy takowego widzi to zazwyczaj (bywają wyjątki) jerzy się i warczy. :roll: :roll: Śliczne zdjęcia :) aż miło się patrzy na takie szczęśliwe psiaki :) Quote
Anza&Hacker Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 Wszystkie nowe fotki są cudne, zwłaszcza ta z szarym języczkiem:loveu: Quote
shangri_la Posted August 18, 2006 Author Posted August 18, 2006 dzikeuje wszystkim za odwiedzinki :cool3: Patkant- witam w galeri Anza- pare stron wczesniej napisalam do ciebie o klikerze ale chyba nie doczytalas :p a teraz bardzo smutna wiadomosc, na jednym ze spacerow Norka zerwala wiezadlo kolanowe i bedzie miala operacje bidulka :placz: biegla az upadla i zaczela piszczec strasznie, potem nie mogla na tej nozce stanac i musisleismy z nia czeka c w parku a wlasciciel poszedl po auto... tak mi jej szkoda... :shake: to Norka a na pociesznei Birjuszek i ucholniki pozdrawiam Quote
Tośka_m Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 Biedna Norka :-( Buziaczki i ściskaczki dla niej... Bira ma piękny lewy profil :cool3: Quote
shangri_la Posted August 18, 2006 Author Posted August 18, 2006 hehe chyba prawy :cool3: kto znajdzie psa? :evil_lol: Quote
Tośka_m Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 shangri_la napisał(a):hehe chyba prawy :cool3: Kurczę, dlaczego napisałam, że lewy? :oops: :lol: Znaleźć psa? Jakiego psa? :evil_lol: Quote
Anza&Hacker Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 Bira jak zawsze śliczna, znalazłam oczywiście na tym fotku, prawy profil ma ładny, ale ja chyba wole jednak lewy:roll: Dla Norki przekaż uściski:calus: ...o klikerze zaraz doczytam.... jakoś juz gubie się w tym forum i nie wiem gdzie u kogo skończyłam czytać:shake: Quote
Anza&Hacker Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 [quote name='shangri_la']a dzis zakupilam KLIKER i bede probowac nowych sztuczek, tylko najpierw trzeba "wlaczyc" psa tak? kurcze licze na was ( Anza szczegolnie bo wiem ze dlugo juz cwiczycie:evil_lol:) ze w razie problemow otrzymam jakies porady:pZnalzałam i mam tylko tyle na początek do powiedzenia... Zajebiście!:loveu: ...a tak na serio, nie wiem co już robiliście, ale najlepiej włączyć kliker ucząc targetowania jakiegoś wskaźnika nosem (ja mam taką palke do ucierania ciasta):razz: W kazdej chwili mogem Ci pomagać, bardzo chętnie... z każdym problemem możecie bić do mnie:cool1: ...a na początki zapoznaj się z lektórą tych stron: http://dogs.gd.pl/kliker http://www.westnet.com.au/b-m Pierwsza to ogólnie zbiur wszysktie co się da z listy klikerowej - na którą polecam się zapisać:cool3:.... a ta druga stronka to książka na klikerowy temat dostępna on-line, tam masz jak uczyć klikerem i wszystko co potrzeba, jak przeczytasz to chyba będziesz wiedzieć jak szkolić:p ...ja osobiście powiem, że kiedy tylko będę miała czas to moge być do dyspozycji, żeby Ci przy czymś pomuc, coś wyjaśnić itd. itp.:razz: Quote
shangri_la Posted August 19, 2006 Author Posted August 19, 2006 Anza- dzieki :lol:. ten drugi link juz znalam :cool3:. co do teori to mam rowniez ksiazke Karen Pryor " getting started: clicker training for dogs" narazie jestem na 24 stronie bo tlumaczenie jakos wolno mi idzie :p. wiec tak : pies włączony, umimy targetowac koszyk, no i wyklikalam kontakt wzrokowy. a tak poza tym to BIRA dostala cieczke!!!!!:bigcool::bigcool::bigcool: normalnie na ostatni gwizdek bo 24.09 mamy isc na wystawe, uff mamy 5 tygodni czyli spoko sie skonczy i bedzie jeszcze zapas, a juz tak sie balam ze bede musiala zaplacic za frajer. Tośka_m- ( wiem ze rozmowa zaczela sie u ciebie w galerii ale ci nie bede zasmiecac moimi problemami:p )co do filmiku to tak, nie mam zazbytnio zadnego "pokazowego" :eviltong:, no chyba ze jak sie Bir bawi z Ramzesem. a jeden mam ze szkolenia tylko bardzo dlugi i musialabym poprosic TZ zeby go pocial ( i wywalil niedociagniecia:p ) a teraz za bardzo to pewnie zadnego nie nakrece ze wzgledu na cieczke ( chyba ze na lince i w okolicy bezpsiej). no i i tak bylby bez dzwieku:shake: pozdrawiam i zaraz lece na rowerek z suczydlem, cieczka nie cieczka ale bieganko przynajmniej na smyczy musi byc :eviltong: (choc pewneij ak zwykle minie pare dni zanim sie zaczna interesowac ) Quote
Anza&Hacker Posted August 19, 2006 Posted August 19, 2006 [quote name='shangri_la']wiec tak : pies włączony, umimy targetowac koszyk, no i wyklikalam kontakt wzrokowy. teraz mam problem z dodaniem komendy bo kurde jak robie kontakt wzrokowy to jak ona juz kuma ze sie spojrzec to teraz mam dodac komende najpierw, potem popatrzy ( chyba) i k/s ?ehh jeszcze mnie troche pracy czeka. a i jeszcze jedna sprawa, czy jak cwicze juz naumiane sztuczki wczesniej i nagradzam po prostu smakolykiem to moze tak byc czy tez musze klikac? No to tak po kolei - co do książki Karen Pryor, to czy jak już przeczytasz to mogła byś mi na troche pożyczyć?:roll: Następnie gratulacje włączenia psa, no i wyklikania w sumie jednej z cięższych rzeczy, czyli kontaktu wzrokowego:p Z dodawaniem komendy to jest tak, że najpierw możesz podawać tą komende równocześnie, ze spojrzeniem, a wtedy stopniowo zacząć wydawać coraz wcześniej, aż dojdziesz do tego, że komenda będzie najpierw, a potem spojrzenie:razz: Psinka na pewno prędzej czy puźniej to zakumka:cool1: Co do sztuczek i wszystkiego co wcześniej uczyłaś to nie musisz... pamietaj wszystko co jest już nauczone (masz już dobra komende) możesz już nie klikać. Kliker służy do uczenia i doskonalenia, nie musisz mieć go zawsze przy sobie;) Natomaist jeżeli Birjusz jakieś sztuczki wykonuje byle jak, albo z czegoś nie jesteś zadowolona to jak najbardziej możesz wziąć się za wyklikanie dokładniejszego robienia tego ćwiczenia:cool3: Ja osobiście ćwicze z psem tak fifty-fifty, czyli czasem z klikerem, czasem bez... tak jeżeli chodzi o to co już umiemy... nawet uczyć czegoś czasem zdaża mi się bez klikania /to jak nie mam klikacza przy sobie/ i idzie... aczkolwiek lubie i tak potem wszystko prędzej czy puźniej wyklikać, żeby było dokładniej i precyzyjniej:cool1: Quote
Rul Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 gończe słowackie i polskie to moje ulubione rasy :) . Śliczna sunia, głaski dlaniej :) Quote
Recommended Posts