Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

shangri_la napisał(a):

i jeszcze potwor z kością ( bylo w temacie BARF-owym ale nei kazdy tam zaglada wiec wstawiam :eviltong:)

tutaj musislam dac b/w bo w kolorze to wygladalo koszmarnie jak z jakiegos horroru

pozdrawiam

Ciekawe co by Bira zrobiła jakby się tam Figa pojawiła :cool3: :lol: ( wole nie myslec co by sie działo... :lol: :-o )

Pozdrawiamy ;)

Posted

pare fotek z kursu klikerowego w szkole Artemis na ktorym sie pojawiamy

nei zawsze bywa latwo :evil_lol:

reszta i cala fotorelacja tutaj:
http://www.szkoleniepsow.fora.pl/szkoly-dla-psow,8/wroclaw-klikerowy-kurs-rusza-artemis,1701-50.html#33102

[SIZE=2]z Biruni jestem bardzo dumna bo nie dosc ze zrozumiala wreszcie dostawanie zadu ( prZez ksztaltowanie) tzz jeszcze nie mamy calego ale juz wie ze trzeba poopke przemieszczac, to na dodatek mamy wchodzenie tylem po schodach :multi: ( jak bede meie chwile czasu to nagram ale z tym moze byc problem bo 1- trzeba isc tam gdzie odp schody 2- trzeba miec pomocnika 3- ten pomocnik musi miec aparat co nagrywa z dzwiekiem bo moj niestety tego nei robi... ehh )

pozdrawiam

Posted

Zgłaszam się na ochotnika! - jeśli tylko zgramy się czasowo, sprzętem 'dźwięko-łapnym' dysponuje - swojego psa też chce pouczyć wchodzenia tyłem po schodkach no i pomocnik (kamerzysta) też by nam się przydał, a przy okazji można miło pogadać :cool3:

Ja moge zapewnić sprzęt i siebie jako pomocnika - Ty musisz znaleźć odpowiednie schody - ok? :cool1:

Posted

ok super. tylko sie zastanawiam czy jeszcze w tym tygodniu? bo albo w tym albo dopiero po sylwestrze bo ja prawdopodobnie wyjezdzam. a co do schodow to tak sobie myslalam o schodach na walach ale tam jest czesto porozbijane szklo, wiec w gre wchodza chyba tylko schody ze szkoly, kiedy nie ma lekcji :evil_lol: ja sobie cwiczylam wlasnie przed klikerem tam na miejscu w gimnazjum kurcze neiiwem jaki numer jak ja tam chodzilam to byla to sp 70 :eviltong:. moze po prostu przyjedziesz w sobote/niedziele na kliker i po zajeciah zostaniemy jeszcze chwilke przed szkola? bo po sylwestrze to bardzo dlugo...

pozdrawiam

Posted

Cudna galeria, niesamowicie fotogeniczna jest ta Twoja suka! A tak w ogóle to po psie w avatarze poznałam, że Ty to Ty:lol:

Powiedz gdzie we Wrocławiu mozna takie gnaty dostać?:crazyeye: bo w moim miesnym takowych nie ma, wlasciwie to zadnych nie ma:/

pozdrawiamy - Biedrona i Borysek

Posted

[quote name='Biedrona']Cudna galeria, niesamowicie fotogeniczna jest ta Twoja suka! A tak w ogóle to po psie w avatarze poznałam, że Ty to Ty:lol:
witajcie :lol: no ladnie jaka dogomania jest mala :evil_lol:

[quote name='Biedrona'] Powiedz gdzie we Wrocławiu mozna takie gnaty dostać?:crazyeye: bo w moim miesnym takowych nie ma, wlasciwie to zadnych nie ma:/
pozdrawiamy - Biedrona i Borysek
a jest taki magiczny sklepik miesny na biskupinie- a dokladnie na petli autobusu 146 i E jest taki placyk- targowisko i tam na koncu po prawej znajduje sie miesny ( tylko uwaga starszne koleje i w niedz/pon nieczynne neiiwem co z sobota atak nprmalni to do chyba 16) wszystko maja z wlasnej ubojni bodajze i jest super swieze itp ( stad tez koleje b wszyscy tam ida) oprocz gnatow polecam rowniez "chrzastki z indyka" i "wolowina drobna" wszystko w korzystnych cenach :cool3: heh
[quote name='Biedrona']pozdrawiamy - Biedrona i Borysek
my rowniez :multi:

Anza- kurcze faktycznie zapomnialam o zabiegu Twojego psa,fajnie jakbys wladla w weekend nawet sama- moze poklikasz Birunia ona lubi :lol: a w takim razie sie po sylwku umowimy jakos ;)

pozdrawiam

Posted

[quote name='shangri_la']Anza- kurcze faktycznie zapomnialam o zabiegu Twojego psa,fajnie jakbys wladla w weekend nawet sama- moze poklikasz Birunia ona lubi :lol: a w takim razie sie po sylwku umowimy jakos ;)
Zabieg będzie jutro(!), więc do niedzieli powinien się już spokojnie wylizać... to nie będe bała się go zostawić z rodzinką zapewne, więc powinnam przyjść na zajęcia w niedziele :cool1:

Za to teraz się boje... ale tyle osób trzyma kciuki, że musi być wszystko dobrze - oby! :roll:

Posted

moon_light napisał(a):
A nie wydrapuje Birka tego czarnego cienkiego dna?
bo mi już mniejszy pies dwa takie posłanka zdemolował :razz:

wydrapuje :oops: to czarne to jest dno zewnetrzne po prostu wywinelam poslanko bo z "normalnej strony" juz wydrapala gąbkę :evil_lol:, zreszta z drugim poslankiem zrobila to samo :roll: poslanko stracza mi na rok mniej wiecej ( z wywinieciem na druga strone jak jedna juz jest nieestetyczna...) potem juz jest na wylot... zwlaszcza po cieczce ja nachodzi na grzebanie :angryy:

pozdrawiam

• 3 weeks later...
Posted

no to troche filmikow coby nie bylo nudno :cool3:
dzisiaj bardzo klikerowo
poczatki dostawiania do nogi
dalsza praca z koziolkiem
oraz cos na rozweselenie czyli jak suka sie roluje
dopiero od niedawna cwiczymy- na filmiku pierwszy raz na dworze :lol:. wogole z tym rolowaniem to taki maly sukces ( ehh fajnie byc wlascicielem gonczego do wszystkiego trzeba dochodzic po malu, dokladnie, i zrobic xxx powtorek, ehh)
[SIZE=2]bo Birnik jest generalnie niedotykalska i kazda proba "pomocy" przy przyjeciu pozycji, chocby leciutkiej konczy sie zazwyczaj wstaniem, tak wiec po malutku, naprowadzajac ( oczywiscie najpierw na materacyku w domu) klikanie za odwrocenie glowy w lewo, potem glowa przy lopatce, bark na ziemi ( i wstretna szkita nerwowo trzymajace podloze aby przypadkiem sie nie przechylic :angryy:) i tak dalej, az w koncu mamy ( jeszcze naprowadzane ale juz:
turlanie

pozdrawiam

Posted

Śliczne te filmiki :grins:

- dostawianie to już teraz macie miodzio! (nie to co na filmie, tylko to co w klubie pokazałyście i mogłam obfocić) :loveu:

- za to roll'a podziwiam i bije się w pierść, żeby zrobić z moim "niedotykalskim" goldenem :razz:

Posted

Super filmiki!! Bardzo mi się podoba jej zaangażowanie i merdający ogonek :loveu:

W dostawianiu mam pytanie (nie mam dźwięku, dlatego pytam) - czy klikasz RUCH? Bo ja mam tendencje do klikania, jak pies już stoi, a to błąd :roll:
Poza tym na tym filmiku bardzo naprowadzasz ją ciałem :mad: Zobacz co robisz - skręcasz cały tułów i nogi :mad: - widać to nawet na tym ujęciu z samymi Twoimi nogami. Myślę, że to niezbyt dobrze, bo będziesz się musiała z tego wycofać.

Natomiast co do koziołka nie wiem, czy nie poszłaś nieco za szybko do przodu? Jest ładnie skoncentrowana i ładnie się z nim dostawia do Ciebie, ale trochę go poprawia w pysku i memła...

Turlanie fajne :) Ja też się z turlaniem namęczyłam, ale się udało :)

Generalnie gratuluję i miło było zobaczyć Was w akcji! :):):)

Pozdrawiam!
Marysia i Una

Posted

drzalka napisał(a):
Witamy śliczną Bire :loveu::loveu::loveu:

a witamy, witamy

Kaśka (Hasta) - no to czekam na nowe filmiki ( wysledzilam Was na youtubie :cool3:)
Marysia_i_gończy napisał(a):
Super filmiki!! Bardzo mi się podoba jej zaangażowanie i merdający ogonek :loveu:

:cool3:
W dostawianiu mam pytanie (nie mam dźwięku, dlatego pytam) - czy klikasz RUCH? Bo ja mam tendencje do klikania, jak pies już stoi, a to błąd :roll:

tak, staram sie przynajmniej ale nei zawsze widac nozki
Poza tym na tym filmiku bardzo naprowadzasz ją ciałem :mad: Zobacz co robisz - skręcasz cały tułów i nogi :mad: - widać to nawet na tym ujęciu z samymi Twoimi nogami. Myślę, że to niezbyt dobrze, bo będziesz się musiała z tego wycofać.

upsss :oops: no tak,, od nastepnej sesji wycofam

Natomiast co do koziołka nie wiem, czy nie poszłaś nieco za szybko do przodu? Jest ładnie skoncentrowana i ładnie się z nim dostawia do Ciebie, ale trochę go poprawia w pysku i memła...

czyli powinnam wrocic do trzymania-niepodgryzania?

Turlanie fajne :smile: Ja też się z turlaniem namęczyłam, ale się udało :smile:

no to turlanie to u nas przelom :evil_lol: