Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']W Poznaniu, 8 miesięcy, imie bodajże Fuks, z jakiejś polskiej hodowli. Facet mi mówił nazwisko hodowcy, ale mi umknęło :oops: Hulewicz?
aaa wiem, tak hulewicz, hodowla z kojca mysliwego, mnie sie bardzo podoba jego suczka Atena :lol: heh to mam nadzieje ze nastepnym razem jak ich spotkasz z aparatem to moge liczyc na jakas fotke :eviltong:

pozdrawiam

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja też niedawno spotkałam Kopov'a - taki młody jeszcze szczyl :loveu:

Bardzo ładne - w poruwnaniu z Birem to niskie i szerokie :cool3:

Niestety nie dowiedziałam się z kąd ono i jak się zowie, bo właścicielka się śpieszyła :-(

Posted

kurcze to widac chyba tylko ja kopovy spotykam tylko na wystawie ( i to jak mam szczęście bo zazwyczaj nie ma ani jednego:angryy: ) za to widuję coraz więcej gończych polskich u mnie na osiedlu i w sumie to niewiem czy to dobrze czy żle...dla rasy, zresztą ostatnio dużo ludzi się interesuje gończymi, ostatnio TZ mi opowiadał, że idzie z Birą a tu jakaś para mówi tak:- ona- "zobacz to gończy polski" on- "no wiem wiem" :evil_lol: heh

pozdrawiam

Posted

a ja widziałam raz jednego - na wystawie w Łodzi i była to Phara:eviltong::eviltong::eviltong::eviltong:. Nie zagadywałam Agi, bo obydwie przygotowywały się do zawodów, ale pofocić pofociłam - a co:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

btw. świetne fotki:) zwłaszcza siedzenie na pniu:diabloti::diabloti::diabloti:

• 4 weeks later...
Posted

no własnie strażnicy to nawet na pokaz psich sztuczek i posluszenstwa nie chcieli odpuscic...:cool1:

ehh zreszta

mam pare fotków, tylko neiwiem od czego zacząc wiec zaczne od dzisiejszych :evil_lol:
oto wreszcie Bira spotkała małą gończuszkę polska o której tu pisałam: erie z huculskiej łąki domowo Milka :lol:
szkrabek

przyszły dzis nowe szelki z Lupina od alive :multi:

malutka była strasznie zafascynowana Birka

jedno z neiwielu "wspólnych" zdjęc, ehhh neistety jak sa za blisko siebie to mała cały czas skacze na Bire jak piłka i nici z fotek :eviltong:

cd jutro :cool3:
pozdrawiam

Posted

shangri_la napisał(a):
oczywiście za brak smyczy :diabloti:

pozdrawiam

trzeba było nie przyjąć mandatu! według prawa powszechnego nie ma obowiązku prowadzać psa na smyczy - jest tylko, że należy mieć nad nim kontrolę... :p

Posted

[quote name='alive']trzeba było nie przyjąć mandatu! według prawa powszechnego nie ma obowiązku prowadzać psa na smyczy - jest tylko, że należy mieć nad nim kontrolę... :p
niestety straznicynie chcieli przyjać tego do wiadomosci, poniewaz uchwała mowi ze mozna "w miejscach mało uczeszczanych" aczyli dla kazdego cos innego, a jak mi sie nie podoba to do sadu grodzkiego... ehhh szkoda gadac

jeszcze 2 fotki cudnotki :loveu:

pozdrawiam

Posted

w weekend bylam w birunia u rodziny w swoodnicy i tam nad zalewem Bir popełnił postępy w 'pływaniu" nadal jest to chodzenie po dnie ale juz czasem zaczyna plynac, zwłaszcza w momencie schwytania patyczka :p
tak wiec oto filmik
KLIK

Birnik dostała jeszcze taki oto super gryzak- który powoli staje sie ulubiona zabawka :lol: a kiedys to nawet spojrzec nei chciala na nic oprocz piłki :diabloti:

pozdrawiam

Posted

własnie wrocilysmy znad jeziorka weekendowo i musze przyznac ze suk sprawowal sie znakomicie, poza paroma akcentami typu upolowanie myszy i przyniesienie jej, bylo super. w namiocie spala grzecznie nie szczekala nie krecila sie, na polu nie trzeba bylo jej palowac tylko grzecznie spała np pod stolikiem :multi: fotki beda innym razem bo ich jeszcze nei mam na komputerze, ale tymczasem przedstawiam Bire na uczelni, na spotkaniu SKN kynologów, tez była b grzeczna poza oszczekaniem filmiku z rzutnika który ogladalismy :evil_lol:
tu widac ze juz nieco sie opanowała

oraz fotka ze spacerku z Kajem, neistety bardzo trudno jest upolowac psy w ruchu, bo wszsytko dzieje sie zbyt szybko jak dla mnei i aparatu :eviltong: tak ze wiekszosc fotek wychodzi tak;

można tylko w statyce cos upolowac :p

pozdrawiam

• 3 weeks later...
Posted

Marysia_i_gończy napisał(a):
No i co z tym dalszym ciągiem?!?!?! :mad:

:cool3:

szczekanie z piłką w mordce

jak wam sie podoba elegancko cięte ucho ? :diabloti: :evil_lol:

pozdrawiam

Posted

Marysia_i_gończy napisał(a):
Tak lepiej :loveu:

staram sie :p

Tośka_m napisał(a):
Cięte uszy? Toż to zbrodnia! :mad:
;-)

hehehe wyglada groźnie ale ja tez wole kłapciate, przynajmniej glupkowate fotki wychodza z tymi dermami latającymi :evil_lol:

Kaśka (Hasta) napisał(a):
o jaki sliczny gonczy polski! ;-) :eviltong:

:mad: :evil_lol:

Kaśka (Hasta) napisał(a):
piekna jest Birunia! smukla i elegancka mmm :p
:razz: trzyma forme codziennie :cool3:

i jeszcze mam takie

stali bywalcy to wiedza ze Bir nie umie plywac wiec staram sie codziennie z nia jechac nad ta wode. moze WRESZCIE sie uda :diabloti:

a tak sie wyglada po spacerku, fafelek :p

pozdrawiam