Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Marysia_i_gończy- hmm to mam teraz zgryz, bo juz sobie rozrysowalam przenośny projekt slalomu z PCV taki zeby stał coby mozna bylo w domu uczyc i na dworze, ale faktycznie tym sposobem co polecasz psisko lepiej zakuma.. ale nie ma mowy zeby takie cóś zrobic w domu ( zygzaki z PCV zajely by za duzo miejsca i neiiwem nawet czy by sie to u mnie pomiescilo :eviltong:) ale jakie tyczki na dworze tak powbijac? tez pcv? kurcze jak my mialybysmy tak cwiczyc to tyczki musialyby miec dlugikolec do wbicia- przynajmniej 40 cm-

pozdrawiam

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='shangri_la']
Marysia_i_gończy- hmm to mam teraz zgryz, bo juz sobie rozrysowalam przenośny projekt slalomu z PCV taki zeby stał coby mozna bylo w domu uczyc i na dworze, ale faktycznie tym sposobem co polecasz psisko lepiej zakuma..

Tego, czy lepiej zakuma, nie wiem :) Każdy pies jest inny :)
Wiem natomiast, że generalnie psy naprowadzane na slalom "umieją" go szybciej, ale jakby mniej pewnie. Spodziewają się długo pomocy przewodnika. Psy uczone "korytarzem" rozumieją, co mają robić i uczone są tego stopniowo - tak, aby zadanie nigdy nie przekroczyło ich możliwości. I nie potrzebują być obok naprowadzającego przewodnika :)

Ja tak czy siak stawiam na metody, które pozwalają psu na rozumienie zadania beze mnie. Zaczynałam "metodą mieszaną Justyny", która miesza naprowadzanie (bardzo krótkie), z kaształtowaniem i doszłam do fajnego (rozumnego!) efektu na czterech tyczkach, tylko, że wyszło za wolno (pod koniec filmiku szybsze, choć wciąż wolne, przejścia) i zamiast konsekwentnie szlifować ;) zmieniłam na korytarz, bo zostałam do korytarza przekonana przez tych, których za mądrzejszych uważam.
A teraz wszystko leży w szafie :(

[quote name='shangri_la']ale nie ma mowy zeby takie cóś zrobic w domu ( zygzaki z PCV zajely by za duzo miejsca i neiiwem nawet czy by sie to u mnie pomiescilo :eviltong:) ale jakie tyczki na dworze tak powbijac? tez pcv?

Możesz zrobić z pcv dwie listwy stawiane w pewnej odległości i potem zbliżane. A ja używam takich tyczek do ogradzania końskich pastwisk - wbijanych w ziemię. Koszt jakieś 25zł/10szt.

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']:)
Możesz zrobić z pcv dwie listwy stawiane w pewnej odległości i potem zbliżane. A ja używam takich tyczek do ogradzania końskich pastwisk - wbijanych w ziemię. Koszt jakieś 25zł/10szt.

chyba zrobie z PCV i dodatkowo kupie tyczki do koni bo latwiej z tym na dwor wyjsc :evil_lol: juz nawet wiem gdzie mozna je kupic w miare tanio :p
[quote name='Cimi']My idziemy teraz weekend na agility :multi:. A w następny weekend idziemy spróbować we flyballu :lol!: :lol:.
super, mam nadzieje ze zrobicie dokumentacje zdjeciowa :cool3:, Bira byla swojego czasu na jednym treningu flyballa i tak: jelsi chodzi plotki- spoko a jesli o maszyne- dno totalne, cóz moze jeszcze kiedys sie wybierzemy :diabloti:

a ja przedstawiam nowe fotki, dzisiejsze :lol: ze spacerku z Kajem
pogoń

pogoń cd

cd....

co ty robisz!!

ałaaaaa to bolało tyyyyy!!! ja cie tu zaraz naucze :mad: do starszych trzeba...

z SZACUNKIEM !!!

cd zaraz :lol:
pozdrawiam

Posted

buuu nikt nas nie oglada :placz:
cd fotek
dosc szalenst, pora na statyke :p
co oni tam robia?

Kaj

dobra woda :cool3:

brrrr

wilczek :lol:

prosze zabierz go ode mnie, on mnie caly czas gryzie...

pozdrawiam

Posted

[quote name='Kiara']Ja ogladam :) Cudne psiaki i foty :)

Czy moge wrzucic niektore zdjecia na forum belgowe??? :D
ooo mama Kaja :lol: witam
pewnie ze mozesz :cool3:, Magdzie wyslalam te fotki i pewnie tec conieco wstawi i jeszcze ze swojego aparatu tak wiec bedzie duzo Kiarkowego synka fotek z tego spacerku :p
mam jeszcze takie:lol:
aporterek 1

aporterek 2

pozdrawiam

Posted

Dzieńdobrywieczorek :p :p

Ale Bira miała zabawę z Kajem :loveu: :loveu: :loveu:

Świetna fotka! :p A mnie sie zawsze wydawało, że jak pies się otrzepuje to zamyka oczy... :eviltong: :eviltong: :eviltong:

Posted

no i po zajeciach, Birjusz uczyl sie hustawki ale z marnym skutkiem, za to mamy mikro postep w slalomie 3 tyczkowym, zdjec nie ma i nie bedzie bo oczywiscie nie bylo fotografa zadnego, a jak wszyscy wiemy trudno biegac z psem i robic jednoczesnie fotki...
za to pojawil sie problem i moze ktos kto tu przez przypadek zagladnie moglby mi cos poradzic w tym temacie:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2546715#post2546715

pozdrawiam :lol:

Posted

mamabazyla napisał(a):
Suuuuuper focie !!! Aż się nie chce wierzyć, że to już grudzień !!!! Oby to trwało jak najdłużej :multi::multi::multi:

Jestem za:p:p:p

A foteczki oczywiście podziwiamy:loveu:

Posted

taaak, piekny mamy ten grudzień :loveu:
wiec daje fotek kilka nadal w cudownej pogodzie :cool3:

http://img.photobucket.com/albums/v514/shangri_la/grudzien%202006/skoki/6.jpg
rzuc, rzuc wreszcie :mad:
http://img.photobucket.com/albums/v514/shangri_la/grudzien%202006/skoki/8.jpg
MOJE!
http://img.photobucket.com/albums/v514/shangri_la/grudzien%202006/skoki/7.jpg
umiem nawet hopsac z moim tzlaerzykiem :eviltong:
http://img.photobucket.com/albums/v514/shangri_la/grudzien%202006/skoki/9.jpg

pozdrawiam

Posted

portrecik :loveu:

w blasku ostatnich promieni.... tfuuu co ja pisze wcale nei ostatnich

pare skoków, w tle moj rowerek :p

dlugo mam tak jeszcze skakac?

i moje ulubione foto :loveu: zobaczcie jakie podkurczone tylne nóżki jak króliczek :eviltong:

pozdrawiam

Posted

Zdjęcia cuuuudne:loveu: Fruwające psy to jest to!:razz: ...a w promykach słonka tak ślicznie błyszczy jej się skóra obciągnięta na żebrach:p

Fotki powalajace tym razem... naprawde suuuper!!!:mdleje:

Posted

[quote name='Anza&Hacker'] ...a w promykach słonka tak ślicznie błyszczy jej się skóra obciągnięta na żebrach:p
dbamy o forme :eviltong:

[quote name='Anza&Hacker'] Fotki powalajace tym razem... naprawde suuuper!!!:mdleje:
a to pozostale byly do kitu? :eviltong: hehe staram sie :lol:
[quote name='APSA'] O jaki cudny latający jamniczek :lol:
ja ci dam jamniczek :mad::evil_lol:
jamniczek to jest tu:
oto jak Birjuszek wersja kompakt potrafi sie wszedzie zmieścić :p - ten przygnieciony z mocno zniesmaczona mina to Tunel- nasz dziadzio:

i jeszcze coś dla miłośników Kaja :eviltong: - zbiorowe waruj

pozdrawiam

Posted

ja ci dam jamniczek :mad::evil_lol:
jamniczek to jest tu:
oto jak Birjuszek wersja kompakt potrafi sie wszedzie zmieścić :p - ten przygnieciony z mocno zniesmaczona mina to Tunel- nasz dziadzio:

Dwa jamniczki :evil_lol:
U mnie też ten większy pies z większą łatwości mieści się do mniejszego posłanka mniejszego psa :evil_lol: