Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 171
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Korenia napisał(a):
Fakt, mogło być gorsze... ;)

Magda miała swojego czasu szczeniaka, którego nazwała Gówienko i niestety pies na nie reagował :shake:

...nie,no-:shake: czarna rozpacz!!!... i nazwała i reagował...:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

stonka1125 napisał(a):
A ja mam kota Smarka, właściwie to kotkę...

No i macie...teraz wszystko się wyjaśniło!Już wiem czemu ta pierś tak dzielnie nastawiać się za pomysły Ulv chciała!:evil_lol:

Posted

Przepraszam bardzo, ale Gówienko to był pomysł Agnieszki!!!! I Głosnik też!!!!

A Pikulinka jest duzo lepsza niz Amy, o!
Przynajmniej brzmi "po polskiemu", chociaż źródłosłów obcy. I ma konkretne znaczenie, związane z cechą psa.
U mnie imiona są zazwyczaj "znaczące".

Posted

No,to by naszą cudną znowu pokazać dopraszam się o informacje o Pięknej Helenie!!!

Jeśli u Ulv imiona coś zawsze znaczą, to to jest przecudne!!!

...a Piekna Helena prosi o pomoc- już tyle pieniążków poszło na nieprzewidziane ratowanie życia cudnej...a i cudna jeść musi dobrze,bo chudzieńka bardzo ,a jeszcze siku nie chce robić...PROSZĘ RAZEM Z NIĄ.

Posted

BEZPŁATNY DOM TYMCZASOWY potrzebuje wsparcia!

Pomóżmy w pokryciu kosztów NIEPRZEWIDZIANEJ STERYLIZACJI...niestety Sunia miała ROPOMACICZE ZAMKNIĘTE i dla ratowania jej życia trzeba było natychmiast operować!!!

Sunia ma też problemy z soosianiem...potrzebne są środki i na pomoc w tym kierunku(karma,leki...).

[SIZE=5]Pomóżmy BEZPŁATNEMU DOMKOWI TYMCZASOWEMU, by i on MÓGŁ POMAGAĆ Pięknej Helenie!!!

Posted

Aktualizuję wątek o bezpłatnych domach tymczasowych i wpisuję w wykaz BDt i zakres potrzeb domków w opiece nad beniem...wrzucę też wątek Pięknej Heleny na facebooka...do siebie i Bernardynów w potrzebie.Będę też kombinować gdzie jeszcze można o pomoc poprosić.

A może ktoś pokaże cudną i na NK??? Ja jestem dość niesprawna jeśli chodzi o ten portal!!!
A może ktoś może rozpropagować wątek Helenki na innych benkowych wątkach...zapraszam do umieszczenia na wszystkich moich wątkach- kazda potrzebująca psiula jest tam mile widziana...a tym bardziej benia!!!...sama niestety nie bardzo nadążam...przepraszam Helenko!

Posted

Jeśli chodzi o FB i NK to ja wogóle nie funkcjonuję ;)

A Hela była ze mna wczoraj na spacerze w Lesie Osobowickim, była bardzo grzeczna i posłuszna, buszowała sobie w liściach, a co najfajniejsze- próbowała się (na razie dość nieśmiało) bawić ze mną, tak po bernardyńsku (czytaj z subtelnością niedźwiedzia), muszę przyznać, że widok wesoło podskakującej i brykającej olbrzymki jest nieprzeciętny.....

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Jeśli chodzi o FB i NK to ja wogóle nie funkcjonuję ;)

A Hela była ze mna wczoraj na spacerze w Lesie Osobowickim, była bardzo grzeczna i posłuszna, buszowała sobie w liściach, a co najfajniejsze- próbowała się (na razie dość nieśmiało) bawić ze mną, tak po bernardyńsku (czytaj z subtelnością niedźwiedzia), muszę przyznać, że widok wesoło podskakującej i brykającej olbrzymki jest nieprzeciętny.....

...cudownie musiało to wygladać...
Odnowię znowu na FB...czasami jest szansa,że więcej osób uwidzi...
dobrej nocki nie tylko psiurkom i innym zwierzakom...

Posted

Hela poza tym, że jest jak na benię przysatło, cudownym, łagodnym psiakiem, uwielbiajacym mizianki, to potrafi byc bardzo dobrym psem stróżującym i obronnym ;) Po prostu wydaje z siebie basowe "ŁUF!!!!" i nikt nie wlezie :) A powazni, dzisiaj na wieczornym spacerze spotkałysmy bande wyrostków. Jeden coś krzyknął do Heli, no co Hela szczeknęła tak, że gość mało na drzewo nie wskoczył :)

Posted

[quote name='zuzlikowa']No,cóż...takie życie- wszystko zwala sie na raz...i potrzeby mnożą się straszliwie.
Nie zapominajmy jednak o bdt...i to domkach dla bernardynów...tak nieczęstych domkach!!!
Sunia, miała ogromne szczęście...ale też i wydatki ogromne...i choć nie ma niczego cenniejszego niż życie,to jednak,by je utrzymać jeść,pić trzeba...POMÓŻCIE PROSZĘ!!!
JUŻ NA WEJŚCIU OGROMNE PIENIĄDZE NA URATOWANIE ŚLICZNEJ BYŁY POTRZEBNE...nikt tego nie mógł i nie przewidział!!!
Sunia miała spokojnie dochodzić do formy w domowym zaciszu... a tu życie trzeba było ratować.

Beniulka dwukrotnie otarła sie o śmierć.
Raz- kiedy nieomal umarła z głodu- pomoc nadeszła w ostatniej chwili. Teraz- ropomacicze było zamknięte, niewidoczne, ale najdalej za tydzień byłoby za późno, pękłby przepełniony pęcherz, lub wypełniona ropą macica

Leczenie do tej pory kosztowało:
200 zł sterylka

180 zł diagnostyka (usg plus pierwsze badanie krwi i serca)

45 zł- diagnostyka (powtórne badanie)

--------------

425 zł

Karma, jak do tej pory, ok 80 zł mięsko plus puszki, powoli zaczynam ją przyzwyczajać do suchego.

Rozpaczliwie błagam o pomoc finansową!!!!!!!!!!!!
Suczka jest na bezpłatnym DT,i nie będę ukrywać, że solidnie mnie "walnęły" wydatki związane ze sterylką....

Nie zostawiajmy BDT z problemami finansowymi...miłość i opieka nie kosztuje tu NIC...pomóżmy w spłacie wydatków za leczenie i karmę specjalistyczną.