luka1 Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Tak sobie myślę, że jednak nie wszystkie piękne psy mają szczęście. Czasami omija je ono jakby chciało zadrwić z psiny. Ten przemiły, pięny, nieduzy pies przez wiele dni mieszkał po prostu na ulicy. Dokarmiał go Pan, który nie mógł zabrac go na swoją posesje bo ma sznaucera, wyjątkowo obronnego.( Miałam okazje sie o tym przekonać podczas strzyzenia Kacpra :-o) Pies całe lato mieszkał w krzakach, ale kiedy zaczęło być chłodo i wszystko wskazywało na to, że nadejdzie zima, Pan zdecydował sie na zawiezienie psa do schroniska. I tak Kudłaty jest już rok w schronisku. Czy mu tam dobrze? Hm, pewnie mogłoby być lepiej. Dlatego trzeba poszukać mu domu. A to pies - nie ma jeszcze imienia. W schronisku, tak jak na wszystkie inne psy, wołaja na niego Misiek ( 150 Miśków). Może ktoś zaproponuje mu imię? Więcej zdjęć narazie nie ma, ale i tak widać , że urodę ma niezwykłą. Prawda? Quote
elinka Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Prawda, pies jest przepiękny. To może imię Hadjan? Quote
luka1 Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 no kudłaczu , pierwszy dzień na dogo - biegniemy Quote
luka1 Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 pierwszy dzień i nikogo - super. Ale nie załamujemy się i mamy nadzieję Quote
elinka Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Pewnie, że mamy nadzieję. Jeszcze chłopak będzie miał tu tłumy cioteczek. luka, a czy schronisko przed adopcją wykastruje psa? Quote
luka1 Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 elinka napisał(a):. luka, a czy schronisko przed adopcją wykastruje psa? Nie,schronisko sterylizuje wszystkie suczki, nawet te które nie przeszły pierwszej cieczki ale już dorastają. Psów się nie kastruje. Quote
elinka Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 To dobrze, że schron schron sterylizuje wszystkie suczki. Nie wszędzie tak robią. Oby tylko kudłacz nie trafił do pseudo. Tu by przydał się DT z kastracją. Quote
luka1 Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 w schronisku określają go jako pudla choć z pudlem on nie ma nic wspólnego. Wydadzą każdemu kto go wypatrzy. Mam nadzieję, że jednak nie wypatrzy. Pies jest pod wiatą a tam nie wiele odwiedzających dochodzi. Po przejściu między boksami, w jazgocie i smrodku, maja dość i pod wiatę nie idą. :p:cool3: Quote
Lilek Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Luko, a może Loki? Po pierwsze ma te kudełkowate loczki, a poza tym skandynawski bog Loki jest też wesołym i pogodnym bogiem, choć kłamczuchem. Oj, biedny piesio. Śliczny jest i przypomina mi trochę mojego Lokiego. Ale co tam biadolić. Piesku, biegnij do góry. Ciocia Luka cię wypatrzyła. Może będziesz miał fart. Hop, do góry, piesku. Quote
elinka Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Lilek napisał(a):Luko, a może Loki? Po pierwsze ma te kudełkowate loczki, a poza tym skandynawski bog Loki jest też wesołym i pogodnym bogiem, choć kłamczuchem. Oj, biedny piesio. Śliczny jest i przypomina mi trochę mojego Lokiego. Ale co tam biadolić. Piesku, biegnij do góry. Ciocia Luka cię wypatrzyła. Może będziesz miał fart. Hop, do góry, piesku. Bożków to lepiej nie tykać bo jeszcze któryś się rozgniewa. :stormy-sad: Ale idąc Twoim śladem może nazwiemy chłopaka Luki? W końcu to Luka go wypatrzyła. :smile: Quote
luka1 Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 mam kota Lukę, sukę w łodzi Lukę :http://www.dogomania.pl/threads/183139-%C5%81%C3%B3d%C5%BA-LUKA-kto-pomo%C5%BCe-wyrwa%C4%87-j%C4%85-ze-schroniska Psa na DT, który powinien już dawno z tamtąd się wynieść bo grozi mu pogryzienie a właścicielom posesji lincz ze strony sąsiadów: http://www.dogomania.pl/threads/193252-LAKI-prawie-collak-potrzebny-dom-na-wczoraj!!! A teraz jeszcze LUKI - zawirowania dostanę. A jest jeszcze Luki w łódzkim schronisku który nie ma oddzielnego wątku ale czasem o nim piszę na watku suni Luki. Wymyślcie coś łatwiejszego do zapamiętania. Litości dla mojej starej głowy. Quote
elinka Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 A One lub Pierwszy od 1? Takie imię można łatwo zapamiętać. Quote
luka1 Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 Samotność nie bierze jeńców: albo zabija, albo puszcza wolno. Quote
elinka Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Czy to fragment tekstu U2? W sumie dopóki Kudłacz nie ma Pańcia to jest samotny czyli One jak najbardziej tu pasuje. Quote
Lilek Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Oj, żeby tylko nie zapeszyć, Elinko. Bo wiesz, jak imię przylgnie... A z tymi bogami to moż masz i rację. A może Tytus? On jest dość dostojny mimo młodego wieku.Chyba, że tylko taka pozę przyjął przy pozowaniu.:evil_lol: Quote
luka1 Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 A to niech będzie Tytus. To młody pogodny pies Quote
Lilek Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Serwus, Tytusku. To ja , Lilek.Piesku, trzymaj się mocno i nie daj się biedzie. Ciotka Luka ma dobre łapki, to może, może...Śpij dobrze, piesku.Dobranoc.:lol: Quote
luka1 Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 z tą dobrą ręką to bym poczekała. Ale dzień obudzić można. Idziemy się pokazać Quote
joanna83 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Śliczny!Szkoda, że tak mało o nim wiadomo... Quote
luka1 Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 O psach w schronisku z reguły nie wiele wiadomo. Kolejny numer, kolejny boks - pies jak pies. A czy masz jakieś zapytania co do Tytusa? chcesz coś konkretnie wiedzieć? Quote
Lilek Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Cześć, Tytusku, śliczny czarnusiu. A ja to też chcę wiedzieć. Napisz, Luczko, co wiadomo o nim. Kurczę, taki fajny pies powinien mieć swojego pańcia. Co z tymi ludźmi? W kolejkę proszę się ustawić. Tytus będzie wybierał.:lol: Quote
joanna83 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 luka1 napisał(a):O psach w schronisku z reguły nie wiele wiadomo. Kolejny numer, kolejny boks - pies jak pies. A czy masz jakieś zapytania co do Tytusa? chcesz coś konkretnie wiedzieć? Mam domek, któremu szukam kudłacza, ale to specyficzny dom, bo państwo wiele podróżują i psiak musiałby jeździć z nimi. W związku z tym interesuje mnie jak zachowuje się w samochodzie, czy nie ma choroby lokomocyjnej, czy nie przeszkadzają mu częste zmiany miejsca pobytu, czy jest ufny i otwarty do ludzi? W domu są dwa koty, które pies musi zaakceptować, a one jego, więc najlepiej gdyby był to psiak obojętny do kotów. Zdaję sobie sprawę z tego, że w schronie ciężko jest poznać i sprawdzić psa pod tymi względami :( Quote
Lilek Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Oj, Joanno i Luko, to czy możnaby zaciskać już kciuki, żeby Tytus kochał koty, podróże i wszystko dookoła?Miły ten pies. Quote
luka1 Posted October 30, 2010 Author Posted October 30, 2010 Tak na dobry początek dnia ciasteczkowa myśl - "Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli. " Quote
elinka Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Mniam, mniam, ja zawsze lubiłam ciasteczka Quote
Recommended Posts