Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

My z Kumplem nie uprawiamy żadnego sportu "zawodowo". On, jak każdy pies rozumie wszystkie podstawowe ( i nie tylko podstawowe) komendy. Wiem o tym doskonale, ponieważ zdarza mu się wykonywac polecenia. Ale najlepszy jest jak udaje osiołka, czyli "mów do mnie jeszcze, a ja nie wiem czego chcesz".
I oczywiście wylegiwanie się na kanapie ma opanowane do perfekcji.
Natomiast jego ulubioną zabawą jest aganianie za kijem. Jeszcze najlepiej gdyby to się odbywało w lasku.
Acha. Zapomniałam jeszcze o kulkach z suchej karmy. Traktuje je nie jak pożywienie tylko jak zabawkę. Pogryzie, pomiętoli, obślini i dopiero zjada. Z tymi kulkami to biega po całym mieszkaniu, i podrzuca je, i szczeka na nie.
Mam wtedy ubaw po same pachy...

Posted

Mój kundelus umie: siadać,warować,dawać łapy,robić zdechłego psa,dawać głos,włazić po drabinie i podobnych rzeczach,szukać ludzi i przedmiotów,przynosić rzeczy a no i jeszcze zgaduje (bo nosa wtedy rzadko używa) w której ręce ukryty jest smakołyk :] uprawiamy domowe algillty hihi chyba wsio ale bardzo,żałuje,że nie lubi wody :( ale przynajmniej moja druga kundlica uwielbia

Posted

Mój Kropek jest mistrzem w odnajdywaniu na ulicy róznego rodzaju jedzenia. jeżeli zostaje na tym przyłapany, to biegiem szuka miejsca w którym mógłby zakopać swoją zdobycz i to robi. Przkomicznie to wygląda. Zasypywanie starego kawałka chleba:lol:

Poza tym bardzo bym chciała trenować z nim agility, ale tam gdzie mieszkam nie ma takich możliwości:razz:

No i oczywiście podstawowe komendy, zabawa w chowanego (tzn. Kropek siedzi i czeka a ja niewidziana przez niego chowam mu zabawkę).

Uwielbia zabawy z innymi psami i gonitwe za patykiem!

I długo by tak wymieniać....

Posted

Ewa&kumpel napisał(a):
My z Kumplem nie uprawiamy żadnego sportu "zawodowo". On, jak każdy pies rozumie wszystkie podstawowe ( i nie tylko podstawowe) komendy. Wiem o tym doskonale, ponieważ zdarza mu się wykonywac polecenia. .

Oj nie każdy nie każdy...
Dla mnie psies rozumiejący komendy to pies wykonujący je w określonych warunkach - troszkę do tego inaczej podchodzę, bo to mnie wciąga ;)

Posted

Ja z moja Era cwiczymy cos ala agility bo toru nie mamy;) Ale tez z niej zdolna dziewczyna umie na komente sie siad,waruj,zostan,turlaj,czolgaj,hop,popros:evil_lol: