Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 252
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Atik napisał(a):
Chciałam przypomnieć, że w katalogu zostanął umieszczone tylko te championaty i certyfikaty, które zostaną potwierdzone skanem.

to mam pytanie natury technicznej: w formularzu zgłoszeniowym można dołączyć tylko jeden skan championatu, a co gdy ktoś ma więcej ? na stronie widnieje info, że nie przyjmują mailem skanów, więc jak "udowodnić" większą liczbę tytułów ?

Posted

narisowa w formularzu można załączyć 4 załączniki, a czy pod skanem metryki, rodowodu załączysz skan championatu to nie ma znaczenia, bo i tak wszystkie załączniki są sprawdzane. Tak jest od 4 lat :)

Posted

narisowa napisał(a):
to mam pytanie natury technicznej: w formularzu zgłoszeniowym można dołączyć tylko jeden skan championatu, a co gdy ktoś ma więcej ? na stronie widnieje info, że nie przyjmują mailem skanów, więc jak "udowodnić" większą liczbę tytułów ?

oj za dużo też źle.... Przecież wszyscy wiedzą, ze Twoje psy mają duuużo championatów!!! :) Ale w Rzeszowie dasz im pracy przy sprawdzaniu....

Posted

panbazyl sprawdzenie danych nie jest problemem dla nas, ale problemem dla wystawcy może być sytuacja jak w katalogu pojawią się same tytuły bez imienia i przydomka psa, co niejednokrotnie miało miejsce w sytuacji kiedy wystawcy upierali się, że musi być 15 championatów :]

Posted

Atik napisał(a):
narisowa w formularzu można załączyć 4 załączniki, a czy pod skanem metryki, rodowodu załączysz skan championatu to nie ma znaczenia, bo i tak wszystkie załączniki są sprawdzane. Tak jest od 4 lat :)

no właśnie nawet 4 - to za mało ;)
Atik napisał(a):
panbazyl sprawdzenie danych nie jest problemem dla nas, ale problemem dla wystawcy może być sytuacja jak w katalogu pojawią się same tytuły bez imienia i przydomka psa, co niejednokrotnie miało miejsce w sytuacji kiedy wystawcy upierali się, że musi być 15 championatów :]

a skoro pies ma tyle championatów, to czemu wystawca nie może się nimi pochwalić ?
niektóre oddziały nie mają problemów, by przed nazwą psa umieścić kilkadziesiąt championatów.
no dobra - pytanie praktyczne: co mam zrobić, żeby mój niuniek miał wpisane "tylko" 7 championatów ?

Posted

narisowa napisał(a):
pytanie praktyczne: co mam zrobić, żeby mój niuniek miał wpisane "tylko" 7 championatów ?

3 załączyć w załącznikach, 4 pozostałe zrobić jako jedno foto i załączyć jako 4 załącznik ...

Posted

Atik napisał(a):

nie bardzo rozumiem: tzn że błąd w katalogu bez podania imienia psa jest winą wystawcy, który dobrze wypełnił formularz/zgłoszenie?:razz:

sorki -nie jestem złośliwa, ale chyba oddział powinien coś przedsięwziać, by taka sytuacja nie miała miejsca
ja też mając wiele tytułów chciałabym się nimi wszem i wobec pochwalić się. W końcu oprócz zaangażowania czasowego i emocjonalnego wydałam kupę kasy na te tytuły.

Posted

Atik napisał(a):

jak już wcześniej pisały dziewczyny - pies moze mieć i 30 championatów i wlaściciel powinien mieć możliwość do ich zapisania w katalogu 9no i pochwalenie się nimi), chyba że nie ma takiej możliwości???? Bo nie wiem. A organizator powinien wręcz się cieszyć że przyjedzie tak utytułowany pies na wystawę. A imienia psa raczej nikt nie zapomina dopisać.

Atik napisał(a):
3 załączyć w załącznikach, 4 pozostałe zrobić jako jedno foto i załączyć jako 4 załącznik ...

Łatwe, ale jak się napisze wcześniej w instrukcji. Ja też blondynka, w dodatku ciemna. Bardzo ciemna. :)

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='narisowa']to mam pytanie natury technicznej: w formularzu zgłoszeniowym można dołączyć tylko jeden skan championatu, a co gdy ktoś ma więcej ? na stronie widnieje info, że nie przyjmują mailem skanów, więc jak "udowodnić" większą liczbę tytułów ?[/QUOTE]
Narisowa , Ty to im oddzielną płytę ze skanami tych championatów wyślij :d

Posted

[quote name='jovi']Narisowa , Ty to im oddzielną płytę ze skanami tych championatów wyślij :d[/QUOTE]

no jaka złośliwa :evil_lol:
jadę tylko z czekoladem, więc jakoś im upchnę wszystko w formularz :eviltong:

Posted

a ja szukam kogoś kto jedzie na niedzielę tylko najlepiej na trasie Zamość, Chełm przez Lublin. Dosiadła bym się z labkiem młodym - spokojny facet. Do paliwa się dorzucam oczywiście. Ostatecznie z Lublina też.

Posted

[quote name='agnethka']wyruszę, ale ostateczną decyzję będę mogła podjąć dopiero w styczniu...[/QUOTE]

no to witaj w klubie! ;) Trochę czasu jest jeszcze, może coś się uda znaleźć.

Posted

[quote name='agnethka']no to jest druga strona medalu - my póki co od ponad tygodnia nie mamy drogi - odśnieżyli nas jedynie na wybory ;p
kto mi da pewność, że nie zasypie w lutym?
też pewnie poczekam do wiosny ;)[/QUOTE]
e, to my jesteśmy porządnie odśnieżani, nawet i bez wyborów. :)
A luty - no właśnie - tajemnica jak będzie. Rok temu chyba był koszmarny mróz. Pamięta ktoś?

Posted

ja bym chciala moja labradorke w klasie baby wystawic ale mam 0 doswiadczenia i troche mam stracha, szkoda, ze nie ma kto jej za mnie wystawic..

Posted

[quote name='iwi83']ja bym chciala moja labradorke w klasie baby wystawic ale mam 0 doswiadczenia i troche mam stracha, szkoda, ze nie ma kto jej za mnie wystawic..[/QUOTE]
trzeba próbować to doświadczenie z czasem bedzie.Ja tez sie bardzo bałam ale odważyłam i teraz śmigam...
wiec sama psiaka wystawiac.

Posted

[quote name='iwi83']ja bym chciala moja labradorke w klasie baby wystawic ale mam 0 doswiadczenia i troche mam stracha, szkoda, ze nie ma kto jej za mnie wystawic..[/QUOTE]

w tej klasie to akurat dobrze że obie jesteście nowe, bo sie nauczycie. Oplata jeszcze nie jest duża za tą klasę wiec lepiej się uczyć za mnijesze pieniądze niż potem w klasach wyżej gdzie już normalna oplata. Szybko się nauczysz - musisz próbować, niestety.... Naucz ją po prostu chodzić dobrze na smyczy. To już sukces będzie! A potem patrz, patrz i patrz na inne psy jak się wystawia. I powiem Ci - ja już kilka lat wystawiam swoje psy i nadal twierdzę, ze nie umiem jeszcze tego robić.Cały czas uważam, że coś źle robię. To niekończąca sie nauka.
W każdym razie życzę sukcesu!