sacred PIRANHA Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Sunia zapadła mi w serce...mówiłam sobie że już nigdy więcej, że mam dość, że tym razem to juz na bank odpuszczę...no i zakochałam się:placz: Sunia jest chudziutka, bardzo smutna, nie potrafi odnaleźć się w schroniskowej rzeczywistości...kto jej wytłumaczy dlaczego tam trafiła? za co? jak ma tam żyć? Nadchodzi zima...sunia jest szczuplutka i ma króciuteńką sierść...jak przetrwa nadchodzącą zimę stulecia? przetrwa? Chcę jej pomóc, potrzebuje do tego Was. Potrzebne jest wszystko: obecnośc na wątku, pomysły jak i gdzie ją zabrać (dt, hotelik?), deklaracje i te stałe choć po 5 zł i te jednorazowe bo wyciachać ją trzeba będzie, ogłoszenia, zapraszanie znajomych na wątek... a o to bohaterka wątku: tekst do ogloszen: Gejsza to około roczna suczka, prawdopodobnie mix wyżła i gończego. Została uratowana ze schroniska, gdzie była dominowana przez inne psy. Obecnie przebywa w domu tymczasowym. Jest bardzo przyjazną, wesołą i pełną ufności suczką. Pozytywnie odnosi się do innych psów, chce się z nimi bawić. Dogaduje się z kotami, o ile te nie uciekają. Nadaje się do domu z dziećmi, nie ma w niej agresji. Potrafi chodzić na smyczy, choć zdarza jej się jeszcze pociągnąć. Zna podstawowe komendy, potrafi dawać łapę i robić "siad". Jest posłuszna, karna i bardzo pojętna. Gejsza jest nastawiona głównie na człowieka, chętnie współpracuje i się uczy. Potrzebuje domu, który poświęci jej czas i energię. W domu zachowuje czystość, załatwia się tylko na dworze. Nie niszczy, bez problemu zostaje sama, nie wyje i nie szczeka. Bez problemu jeździ samochodem. Nie zostanie wydana na łańcuch, do kojca ani do budy. Nie nadaje się do pilnowania oraz do polowań. Suczka jest wysterylizowana, odrobaczona i zaszczepiona przeciw wściekliźnie. Jeśli interesuje Cię adopcja Gejszy, skontaktuj się: 507 266 636, psyipsiaki@gmail.com Link do zdjęć: http://picasaweb.google.com/10553131...013645/Gejsza# Quote
sacred PIRANHA Posted October 26, 2010 Author Posted October 26, 2010 deklaracje jednorazowe: beka - 100zl (przepisane z watku zamosjkich psow) funia - 30zł (przepisane z wątku dla zamojskich psów) Tola - 79zł (pozostałość po zamojskim Bursztynku) Ati - pierwszy miesiąc pobytu w dt deklaracje stałe: sacred Piranha - 20zł ladySwallow - coś;) margaret - 50zł jest miejsce w przebieczanach, prawdopodobnie szukamy transportu Zamość-Przebieczany musimy zabrać sunię do weta i zapodac jej surowicę zanim wyruszy do dt Quote
LadyS Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Zapiszę sobie. Piękna sunia, ma potencjał. Jak będzie na nią pomysł, to dam stałą deklarację, ale jeszcze nie wiem ile. Quote
sacred PIRANHA Posted October 26, 2010 Author Posted October 26, 2010 Kilka fot suni z naszego pierwszego spacerku: Quote
Tola Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 I ja. Pisalam juz na zamojskim, ze nie moge spac przez te smutne oczy... Jak będę w schronie postaram sie zrobić więcej zdjęc. Quote
beka Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Piekna jest . jak bedzie wiadomo co i jak to konto prosze . Narazie jednorazowo moge pomóc. Quote
Ati Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 chetnie oplace jej caly 1 miesiac, ale wyciagajcie ja szybko, bo widze , ze samiec ja wacha, choc moze tylkoz ciekawosci Quote
LadyS Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Bardzo chętnie ją wyciągniemy szybko - tylko gdzie? To jest problem, bo miejsc nie ma albo są kolejki Quote
sacred PIRANHA Posted October 26, 2010 Author Posted October 26, 2010 jutro dowiem sie czy jest miejsce w płatnym dt w łodzi i za ile (wsadzamy tam CCty zwykle więc nie mam pojecia ile za taką wyżełkowatą by chcieli) mi sunia zapadła w serce bo strasznie mi przypomina jej wzrok wzrok mojego łyżwa i stąd ta moja paranoja...podjade na dniach do schroniska sprobuje jej cyknąć jeszcze tez fotki ladySwallow, beka, Ati dzięki:loveu: dam znać jak tylko coś konkretnego ustale Quote
Tola Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Sunia jest chyba w 1 boksie od strony pola... Quote
Ati Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 ja moge zapytac w hotelu w Przebieczanach u Agi Blach, cena 350 Quote
Ati Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 a ha, sadze, ze pies tam nie jest szczepiony, wiec czy mozecie po wyciagnieciu zapodac u weta surowice? Quote
sacred PIRANHA Posted October 26, 2010 Author Posted October 26, 2010 Ati zapytaj, na wscieklizne jest zaszczepuona w schronie napewno, na wirusowki napewno nie wiec surowice jakby co zapodamy Quote
Ingrid44 Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Jestem na zaproszenie Toli. Przydalby sie jakis domowy DT bo z taka sierscia to ona nie wytrzyma na dworze. Wiem ze jest o to ciezko ale sprobowac warto. Straszna bida. :( :( :( Jaka ona jest wysoka w stosunku do czlowieka ? Quote
Tola Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Podesłalam Gejszę na dogi... Jeszcze fotki z ostatniej wizyty w schronie Quote
Ingrid44 Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 Ona wyglada na Doga ale dalej mi ciezko to potwierdzic napewno, bo nie widzaialm jej na zywo a z tych zdjec to nijak nie idzie. Quote
tanitka Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 też się melduję :), czyli co, szukamy transportu do Przebieczan? Quote
Recommended Posts