Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sunia zapadła mi w serce...mówiłam sobie że już nigdy więcej, że mam dość, że tym razem to juz na bank odpuszczę...no i zakochałam się:placz:
Sunia jest chudziutka, bardzo smutna, nie potrafi odnaleźć się w schroniskowej rzeczywistości...kto jej wytłumaczy dlaczego tam trafiła? za co? jak ma tam żyć? Nadchodzi zima...sunia jest szczuplutka i ma króciuteńką sierść...jak przetrwa nadchodzącą zimę stulecia? przetrwa?

Chcę jej pomóc, potrzebuje do tego Was. Potrzebne jest wszystko: obecnośc na wątku, pomysły jak i gdzie ją zabrać (dt, hotelik?), deklaracje i te stałe choć po 5 zł i te jednorazowe bo wyciachać ją trzeba będzie, ogłoszenia, zapraszanie znajomych na wątek...

a o to bohaterka wątku:

tekst do ogloszen:

Gejsza to około roczna suczka, prawdopodobnie mix wyżła i gończego. Została uratowana ze schroniska, gdzie była dominowana przez inne psy. Obecnie przebywa w domu tymczasowym. Jest bardzo przyjazną, wesołą i pełną ufności suczką. Pozytywnie odnosi się do innych psów, chce się z nimi bawić. Dogaduje się z kotami, o ile te nie uciekają. Nadaje się do domu z dziećmi, nie ma w niej agresji. Potrafi chodzić na smyczy, choć zdarza jej się jeszcze pociągnąć. Zna podstawowe komendy, potrafi dawać łapę i robić "siad". Jest posłuszna, karna i bardzo pojętna. Gejsza jest nastawiona głównie na człowieka, chętnie współpracuje i się uczy. Potrzebuje domu, który poświęci jej czas i energię. W domu zachowuje czystość, załatwia się tylko na dworze. Nie niszczy, bez problemu zostaje sama, nie wyje i nie szczeka. Bez problemu jeździ samochodem. Nie zostanie wydana na łańcuch, do kojca ani do budy. Nie nadaje się do pilnowania oraz do polowań. Suczka jest wysterylizowana, odrobaczona i zaszczepiona przeciw wściekliźnie. Jeśli interesuje Cię adopcja Gejszy, skontaktuj się: 507 266 636, psyipsiaki@gmail.com

Link do zdjęć: http://picasaweb.google.com/10553131...013645/Gejsza#

• Replies 309
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

deklaracje jednorazowe:
beka - 100zl (przepisane z watku zamosjkich psow)
funia - 30zł (przepisane z wątku dla zamojskich psów)
Tola - 79zł (pozostałość po zamojskim Bursztynku)
Ati - pierwszy miesiąc pobytu w dt

deklaracje stałe:
sacred Piranha - 20zł
ladySwallow - coś;)
margaret - 50zł

jest miejsce w przebieczanach, prawdopodobnie szukamy transportu Zamość-Przebieczany
musimy zabrać sunię do weta i zapodac jej surowicę zanim wyruszy do dt

Posted

jutro dowiem sie czy jest miejsce w płatnym dt w łodzi i za ile (wsadzamy tam CCty zwykle więc nie mam pojecia ile za taką wyżełkowatą by chcieli)
mi sunia zapadła w serce bo strasznie mi przypomina jej wzrok wzrok mojego łyżwa i stąd ta moja paranoja...podjade na dniach do schroniska sprobuje jej cyknąć jeszcze tez fotki

ladySwallow, beka, Ati dzięki:loveu: dam znać jak tylko coś konkretnego ustale

Posted

Jestem na zaproszenie Toli. Przydalby sie jakis domowy DT bo z taka sierscia to ona nie wytrzyma na dworze. Wiem ze jest o to ciezko ale sprobowac warto.
Straszna bida. :( :( :(
Jaka ona jest wysoka w stosunku do czlowieka ?